Ma internationale politieke economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA International Political Economy

Internationale politieke economie is een van de vijf specialisaties binnen de Master's degree in International Relations.

Sinds de jaren 1970, heeft IPE ontwikkeld als een onafhankelijke sub-discipline in International Relations (IR). Het richt zich op de interactie tussen staten, markten en samenlevingen. Zijn primaire doel is om ons begrip van de dynamiek van deze drie bouwstenen te verhogen. Daarbij IPE is interdisciplinair door zijn eigen dezelfde aard.

Waarom is het fascinerend vat te krijgen op een globaliserende wereldeconomie? Hoewel staten niet kan worden opgevat als homogene actoren die perfect verzorgen van de voorkeuren van al hun burgers, kan men toch onthullen vrijheidsgraden voor de onderhandelingen over de regionale en internationale samenwerking op het gebied van handel, productie, financiën en kennis. Het is een wetenschappelijke inspanning om de ingewikkelde nexus van staten, markten en samenlevingen te onthullen.Specifieke vereisten

vooropleiding

Studenten met ofwel een universitaire Bachelor's Degree in de Sociale Wetenschappen (met inbegrip van - maar niet beperkt tot - Economie, Politicologie, Development Studies, Psychologie, Sociologie, Sociale Geografie), of een internationaal georiënteerde universitaire bachelordiploma zoals Internationale Betrekkingen, Regional Studies, de Europese / International Law, of (Modern) Geschiedenis van toepassing kan zijn.

Om te beoordelen of uw educatieve / academische achtergrond voldoet aan de specifieke eisen van het programma, zal de IR toelatingscommissie overwegen het niveau en curriculum van uw eerdere studies, en de cijfers die u hebt verkregen.

De toelatingscommissie zal dan bepalen of:

• directe toelating mogelijk is

• een student aan de pre-masterprogramma eerste ronden

• een student kan niet worden toegelatenInternationale studenten: andere toelatingseisen

programma pre-master voor degenen die niet over de juiste diploma's. Deze bestaat uit 6 maanden (30 ects) extra cursussen om je voor te bereiden voor de toegang tot het programma van het 1-jarige master in Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie. Het programma van de pre-master begint pas in september.job perspectieven

Na het afstuderen bent u goed voorbereid op een internationale carrière. Dankzij uw kennis van de internationale politiek en uw kritische academische vaardigheden, kunt u werken in internationale (overheids) organisaties, internationale bedrijfsleven, non-profit organisaties, de media en de overheid. Daarnaast ben je geschikt voor een loopbaan als onderzoeker aan een universiteit of een eigen onderzoeksinstituut.

De masteropleiding specialisatie is breed van opzet, bieden een diepgaande kennis en geven de studenten een solide basis in de internationale betrekkingen. Er is dan ook een breed scala aan kansen op werk voor Internationale Betrekkingen graduates.There zijn vele verschillende lijnen van het werk voor afgestudeerden, afhankelijk van hun programma's. De meest voor de hand liggende beroep een beleidsmedewerker, maar je kan ook een onderzoeker, lobbyist, diplomaat, public relations officer of information officer te worden. Je zou ook kunnen nemen een leidinggevende functie op het gebied van export, marketing of personeelsmanagement.


Duur: 12 maanden

Taal: Engels (100%)

Start cursus:

  • 5 september 2017
  • 1 februari 2017

Deadlines:

  • EU / EER-studenten: May 01, 2017; niet-EU / EER-studenten: 1 maart 2017
  • EU / EER-studenten: 1 november 2017; niet-EU / EER-studenten: 1 november 2017 (voor het starten van februari 2018)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Lees meer

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Lees Minder
Groningen , Leeuwarden + 1 Meer Minder