Ma in toegepaste economie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Master's Degree in Toegepaste Economie biedt studenten een goed begrip van de fundamentele instrumenten van economische analyse die worden gebruikt voor een grondige studie van economische kwesties en economisch beleid. Deelname aan het programma houdt in inschrijving in vier kerncursussen in de micro-economie, macro-economie, econometrie en data-analyse; Daarnaast kiezen de studenten zes electieve cursussen uit een breed scala aan aanbod. Het programma is zodanig opgestructureerd dat een voltijdse student met de nodige voorbereidende achtergrond de opleiding in een kalenderjaar kan afronden door de juiste cursussen in het academiejaar en de daaropvolgende zomer te nemen. Het programma is ook geschikt voor deeltijdstudenten die in zo weinig als twee jaar aan de vereisten van het programma kunnen voldoen.

De focus van het programma is toegepaste economie. Deze focus staat in tegenstelling tot die van alternatieve professionele graden, zoals een MBA, die de relevante opleiding voor een carrière in het bedrijfsleven of het management leveren. De focus van het programma op toegepaste economie verschilt ook van een master in economie, die vaak wordt beschouwd als een opstap naar een Ph.D. in Economie en concentreert zich op bijdragen aan academisch onderzoek.

Programma overzicht

Het programma begint door studenten te introduceren in de instrumenten van de micro-economie en macro-economie. Een belangrijk doel van het programma is om de studenten een solide basis te geven in de micro-economische en macro-economische theorie. Maar het vermogen om economische argumenten te volgen en te ontwikkelen en bestaande bewijzen aan te vullen met aanvullend onderzoek vereist ook de mogelijkheid om empirische analyses te begrijpen. Bijgevolg studeren de studenten ook econometrische technieken en data-analyse. Deze cursussen geven de leerlingen de mogelijkheid om de empirische analyses te begrijpen die relevant zijn voor de discussie over economische problemen en hen te voorzien van de vaardigheden om originele onderzoeksprojecten en data-analyse te ondernemen.

Na afloop van deze kerncursussen, bestuderen de deelnemers aan het programma de toepassing van deze instrumenten van economische studie naar een reeks hedendaagse economische problemen. Dit materiaal wordt behandeld in een reeks keuzevakken die zich richten op meer gespecialiseerde gebieden van de economie.

Terwijl een deel van ons programma zich richt op de fundamentele aspecten van de economie, is de masteropleiding in toegepaste economie ook aantrekkelijk voor degenen met een bacheloropleiding in de economie. Ten eerste vullen de professoren die de vereiste vakken in micro- en macro-economie geven hun cursuslezingen aan met meer geavanceerd materiaal voor studenten met een economische achtergrond, waardoor deze studenten worden blootgesteld aan materiaal dat ze waarschijnlijk niet in hun niet-gegradueerde cursussen hadden behandeld. Ten tweede, het aanbod van electieve cursussen aangeboden is zodanig dat studenten kunnen herhalen van cursussen die zij als afgestudeerden hebben gevolgd, herhalen. Bovendien worden deze keuzevakken typisch geleerd door beoefenaars die een andere focus hebben dan die die gewoonlijk in de voorgraadse programma's voorkomen.

Als de vooraanstaande academische instelling in Washington, DC, is Georgetown University uniek in staat om deze training te voorzien van de juiste input van academici en beoefenaars die actief betrokken zijn bij deze debatten. Een onderscheidend kenmerk van ons programma is de betrokkenheid van Georgetown senior faculteit bij de opleiding van de kerncursussen. Onze faculteit omvat leidende geleerden in de macro-economie, de micro-economie en de econometrie, en dus worden de studenten in het toegepaste economie-programma de grondslagen gegeven van economische analyse van toonaangevende experts. Bovendien is het programma in staat om de grote gemeenschap economen in de Washington DC regio te trekken om als instructeurs van de gespecialiseerde lessen op te treden. De unieke combinatie van academici en beoefenaars die als instructeurs deelnemen aan het programma Toegepaste Economie aan de universiteit van Georgetown biedt een hoog intellectueel rendement voor de studenten.

Studierichting

Om het toegepaste economie programma af te ronden, zijn de studenten verplicht om 10 vakken (30 studiepunten) in het programma te voltooien.

Het programma begint met een verplichte, intensieve, twee weken cursus op calculus, lineaire algebra, waarschijnlijkheid en statistiek (ons "wiskundig kamp") dat in augustus is uitgevoerd, kort voor het formele programma in het herfst semester begint. Het doel van het wiskundekamp is om de basistechnieken die worden gebruikt in economie en econometrie te evalueren. Er worden geen credits toegekend voor deze cursus.

Voltijds studenten nemen vier vereiste kerncursussen - micro-economie, macro-economie, econometrie en data-analyse - in het herfst semester. Deze kerncursussen zijn voorwaarde voor latere keuzevakken in gebieden van toegepaste economie waar de fundamentele vaardigheden die in de kerncursussen zijn behaald, worden ingezet. De keuzevakken zijn toepassingsgebieden in toegepaste economie die een groot aantal onderwerpen behandelen.

Studenten voltooien het minimum van 30-cursus credits door het nemen van de vier verplichte vakken en zes keuzevakken. De vier kerncursussen worden elke herfst onderwezen, en de keuzevakken worden in de lente- en zomervoorwaarden onderwezen.

Een voltijdstudent zou in staat moeten zijn om de 30-cursuscredits in één jaar af te ronden. Door in de daaropvolgende herfs semesters de juiste kerncursussen te nemen, moet een deeltijdstudent in twee jaar afronden. Beide benaderingen betreffen cursussen in de zomersessies.

Het herfst semester aan Georgetown University loopt meestal van eind augustus tot half december. Het lente semester begint begin januari en eindigt begin mei. De zomertermijn voor het Toegepaste Economie Programma start midden mei en eindigt medio augustus.

In aanvulling op de vier vereiste kerncursussen, studenten nemen zes keuzevakken in hun lente en zomer semesters. De volgende keuzevakken worden meestal aangeboden:

 • Microeconometrics
 • Macroeconometrics
 • industriële organisatie
 • Empirical Industrial Organization
 • Besluit en spel theorie
 • Economie en Overheid
 • Internationale handel
 • Gezondheidseconomie
 • Energie Economie en beleid
 • Development Economics
 • Arbeidseconomie
 • Environmental Economics
 • Monetaire Theorie en Beleid
 • International Finance
 • Open Economie Macro-economie
 • Financiële Economie
 • Recht en economie
 • Behavioral Economics and Finance
 • Vooruitzichten voor zakelijke en publieke sectoren
 • Programma evaluatie

De kerncursussen worden doorgaans onderwezen door voltijds faculteitsleden in de afdeling Economie. Keuzevakken worden meestal geleerd door economen met academische expertise en professionele ervaring op de relevante terreinen.

Typisch voltijdse studenten nemen de vier kerncursussen in het herfst semester, drie electieve cursussen in het lente semester en drie cursussen in het zomerse semester, hoewel sommige studenten vier electieve cursussen in het lente semester en twee in het zomerse semester nemen. Part-time studenten hebben een verscheidenheid aan opties, maar typisch twee kerncursussen (micro-economie en macro-economie worden aanbevolen) in hun eerste herfst semester, twee keuzevakken in het eerste lente semester, een of twee keuzevakken in het zomerse semester, de twee resterende kerncursussen in hun tweede herfst semester, en de overige electieve cursussen in de tweede lente en zomer semesters.

Lessen komen twee avonden per week gedurende de avond, de late namiddag of in het weekend bij elkaar om te voldoen aan de behoeften van deeltijd- en voltijdstudenten.

Toepassingsmateriaal

 • Aanvraagformulier
 • Aanvraagkosten.
 • Academische verklaring van doel.
 • 3 Aanbevelingen.
 • Toelatingsexamenvereisten - Officiële testresultaten (GRE).
 • Toetredingsexamens voor buitenlandse kandidaten (TOEFL of IELTS).
  De afdeling vereist over het algemeen een TOEFL-score van ten minste 100 of een IELTS-score van ten minste 7,0.
 • Officiële transcripties van academische cursussen en behaalde graden.
 • Aanvullende applicatiematerialen: hervatten.
 • Aanvullend aanvraagformulier.

Voor meer informatie over de aanvraagprocedures, bezoek: http://grad.georgetown.edu/admissions/application-procedures/

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Georgetown is a major international research university with nine schools, an affiliated hospital and many highly ranked academic programs. Today the university has more than 12,000 undergraduate and ... Lees meer

Georgetown is a major international research university with nine schools, an affiliated hospital and many highly ranked academic programs. Today the university has more than 12,000 undergraduate and graduate students who take classes at five locations. Georgetown has a large and diverse workforce that employs more than 5,000 faculty and staff members. Georgetown continues to move forward as one of the world’s leading universities, building upon its distinctive history, unique values and commitment to justice and the common good. Lees Minder