Ma in songwriting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MA Songwriting is een zeer creatieve programma dat is ontworpen om studenten in staat om te onderzoeken, te verkennen en zich richten zowel hun praktische songwriting en analytische songwriting onderwijs.

Cursusoverzicht

De MA Songwriting is een zeer creatieve programma dat is ontworpen om studenten in staat om te onderzoeken, te verkennen en zich richten zowel hun praktische songwriting en analytische songwriting onderwijs. Studenten richten zich op creatief exploratie, schrijfoefeningen en academisch onderzoek rond het onderwerp voordat gericht op de oprichting van een nieuwe grote repertoire werk of een proefschrift op het gebied van het lied.

Succesvolle afronding van het programma MA Songwriting op ICMP leidt tot de toekenning van MA door de Universiteit van East London. (Onder voorbehoud van validatie) Volledig programma specificatie kan worden gevonden hier.

CURSUS DETAILS

Creative Process (30 studiepunten)

Voor een songwriter, het identificeren van de voorwaarden die je beste werk is van cruciaal belang. In deze module leert u hoe om te onderzoeken en te evalueren uw creatieve proces naast andere mogelijke benaderingen, en bepaal manieren waarop u verder uw songwriting zal ontwikkelen. Door middel van onderzoek, discussie en self-directed schrijfoefeningen, zult u onderwerpen zoals het genereren van ideeën en organisatie, zang opstellen en ontwikkeling, en exploratieve schriftelijk technieken te verkennen.

Songwriting Musicology (30 studiepunten)

Deze module zal context bieden voor uw eigen songwriting praktijk met de analyse van de populaire musicologie perspectieven, na te denken over de maatschappelijke rol en de culturele identiteit van de songwriter. Uw standpunten zal worden verbreed door studie van songwriting ideologie en kritiek, en onder begeleiding zul je vaardigheden bij het vormen en het uiten van kritische argumenten, met name door middel van het schrijven van essays en het debat te ontwikkelen.

Muzikale Taal in Songwriting (30 studiepunten)

Om een ​​succesvolle songwriter te zijn, heb je een veelzijdige toolbox van muzikale technieken en het vertrouwen om hen passend te passen in een breed scala van contexten nodig. Deze module zal u uitrusten met de vaardigheden, die u helpen om een ​​diepere muzikale bekwaamheid, beter begrip van aanpak en een duidelijker standpunt te ontwikkelen bij het selecteren van de juiste methodologieën. Je zal betrekking hebben op onderwerpen, waaronder lied analyse, alternatieve benaderingen om te voldoen aan ideeën, en muzikale betekenis en ideologie.

The Writer's Voice (30 studiepunten)

de stem van de schrijver is de sleutel tot het definiëren van uw identiteit als songwriter. Deze module is bedoeld om u te helpen ontwikkelen en te verfijnen deze unieke stem, door middel van een gedetailleerde verkenning van de discipline van het lyrische schrijven. Met de steun, zul je deelnemen aan de discussie seminars en praktische workshops, evaluatie van een verscheidenheid aan creatieve benaderingen om hun invloed op tekstuele inhoud en uw leren toepassen op uw eigen tekst schrijven. Deze empirische benadering zal u ondersteunen bij het bereiken van professionele expertise in uw schrijven.

Optioneel 60 Credit Modules

Major Repertoire Project - Option *

Deze module biedt de mogelijkheid om een ​​belangrijke nieuwe songwriting project, waarbij u individuele begeleiding door een toegewijd docent ontvangt creëren. Uw project zal doorgaans nemen de vorm van een liederencyclus, artiestenalbum, uitgebreide samenwerking of een soortgelijke organisatie van het werk. U zult uw vaardigheden toe te passen in de planning, het creëren en evalueren van materiaal voor uw project, terwijl ook het ontwikkelen van een strategie voor de levering van de specifieke context van uw project. De Major Repertoire Project is bedoeld voor diegenen die een carrière als professioneel songwriter.

Proefschrift - Option *

Het proefschrift is een perfecte optie voor de songwriter die wil een uitgebreid onderzoek te ontwikkelen. Dit onderzoeksrapport module kan je leiden naar de behandeling van één of meer van de complexe context, geschiedenissen, thema's of technische aspecten van songwriting. U krijgt een onderzoeksvoorstel, en gedetailleerd onderzoeksplan en een laatste uitgebreid geschreven werk, begeleid door een toegewijd docent met specialistische kennis van uw gebied van onderzoek te produceren. Het proefschrift is bedoeld voor diegenen die verdere studie op doctoraal niveau en / of een carrière in de academische wereld of als schrijver na te streven.

* Studenten zullen kiezen voor een van de optionele 60 krediet modules.

Belangrijkste feiten

  • De gepersonaliseerde leerervaring beschikt u over de kennis, inzicht en vaardigheden voor een succesvolle werkgelegenheid in de muziekindustrie
  • Eén-op-één instrumentale lessen en individuele begeleiding onderzoek
  • De locatie in Londen biedt mogelijkheden om te presteren in optredens in top Londen locaties en dompel je onder in de huidige muziekscene
  • Hoogwaardig onderwijs door actoren uit de sector
  • Uitgebreide muziekindustrie koppelingen en toegang kunt u dat alle belangrijke netwerk op te bouwen
  • Een creatieve en inspirerende leeromgeving
  • U kunt zich richten op het realiseren van uw unieke identiteit als songwriter
  • Combineert geavanceerde songwriting met rigoureuze beurs
  • Verbetert uw creativiteit en zelfvertrouwen als performer en academische
  • Een jaar full-time of twee jaar in deeltijd studie

Toelatingseisen

Aanvragers zullen normaal gesproken een goede graad (hogere tweede of eerste) of gelijkwaardig, of vergelijkbare beroeps- of onderzoekservaring.

Het instituut is ook ingenomen met de aanvragen van gevestigde beoefenaars die graag studie uit te voeren op postdoctoraal niveau, maar kan niet de vereiste kwalificaties bezitten. Deze studenten kunnen worden gegeven krediet voor hun eerdere studie of ervaring.

Internationaal: Engels eis - Min niveau B2 van het ERK - voor meer informatie bezoek https://www.gov.uk/government/organisations/uk-visas-and-immigration.

Bij het invullen van een aanvraag voor de Masters, dan kunt u gebruik maken van de upload-functie om kopieën van de volgende gegevens: Een persoonlijke referentie (idealiter uit een undergraduate instelling waar van toepassing) een persoonlijke verklaring Daarnaast wordt u gevraagd om een ​​auditie / interview af te ronden. Meer documentatie / bewijsmateriaal ter staving van uw aanvraag kan in sommige gevallen nodig zijn.

Featured Success Story - Cathy Dennis

Cathy Dennis is een wereldberoemd performer en zang-writer, te beginnen haar carrière het schrijven van haar eigen muziek, en over te gaan tot de pen tracks voor talloze wereldberoemde kunstenaars. Na het raken van zowel de Amerikaanse en Britse charts eerst als zanger van house producer D-Mob, en dan met haar eigen muziek, Cathy is een veelvoud van het aantal schriftelijke één hits voor oa Kylie Minogue ( 'Ik kan het gewoon niet Get You Out of My Head '), Britney Spears (' Toxic ') en Katy Perry (' I Kissed a Girl '). Ze is ook de ontvanger van vijf Ivor Novello Awards en twee Grammy's. Ze meest recent teruggekeerd naar de ICMP in 2013, toen ze als gastheer voor een songwriting Masterclass.

Aanbevolen Tutor - Tim Elsenberg

Tim is een producer / songwriter / muzikant, die momenteel werken aan projecten in al die gebieden, maar ook met zijn eigen band, Sweet Billy Pilgrim. SBP werden genomineerd voor een Mercury Music Award in 2009, krijgen van veel landelijke dekking als de 'band die een album maakte, in tuinhuisje.

Sweet Billy Pilgrim hebben drie critici bejubelde albums uitgebracht, toerde met artiesten zo divers als Jamie Cullum, mede Mercury Genomineerden Portico Quartet en Field Music, Malinese zangeres Rokia Traoré, The Futureheads, en trad met The Who in de Royal Albert Hall als onderdeel van een Teenage Cancer Trust tonen.

Tim heeft ook remixed artiesten als David Sylvian, Catherine Anne Davies, Bat for Lashes en Steven Wilson van Porcupine Tree; Mede geschreven materiaal met 80's punk legende Toyah, folk zangeres Beth Orton en Marcella Detroit; uitgevoerd op albums van David Sylvian, Steve Jansen, Get Cape Wear Cape Fly Sam Duckworth en Aqualung; heeft bijgedragen aan diverse muziekbibliotheken en gecomponeerd voor advertenties en TV.

Bovendien, Tim werkte als een sessie gitarist voor Island kunstenaar Martin Grech door middel van drie tours. Hij is momenteel bezig met de follow-up van Crown & Verdrag.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in ... Lees meer

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in the very competitive and challenging environment of the music industry. Lees Minder