Ma in scenarioschrijven voor film en televisie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wat is Screenwriting?

Dit MA geeft schrijvers de mogelijkheid om te verkennen, experimenteren en leren het ambacht van scenarioschrijven, in samenhang met de ontwikkeling en het schrijven van een full-length scenario.

Scenarioschrijven is niet een vak apart, het trekt op de ambachten en technieken van de retoriek en narratieve die schrijvers zijn honen en het ontwikkelen sinds Homerus. Het programma posities scenarioschrijven binnen de tradities van de dramatische literatuur en biedt u de middelen en vaardigheden om uw persoonlijke en unieke filmische visie te geven. Het hoofddoel van de MA's is te koesteren en talent te ontwikkelen.

Ons programma is bedoeld om u te inspireren om de kunst en ambacht van scenarioschrijven en aanverwante vaardigheden te ontwikkelen tot een hoog niveau. Ben je al een proeve van bekwaamheid hebben aangetoond voor het schrijven (via uw undergraduate studies of uw portefeuille werk), en tegen het einde van het programma zal u een full-length feature script of een pilot-aflevering van een tv-drama hebben geschreven.

U zult ook een grondige kennis en begrip van het ambacht van scenarioschrijven te verwerven, en zal hebben opgedaan een duidelijk inzicht in de fasen van het schrijven van idee tot definitief ontwerp.

Er zijn een aantal academische modules in film en drama studies, en je zult al snel genieten van de mogelijkheden die er zijn in de film- en televisie-industrie, alsmede zaken betreffende het auteursrecht en contracten.

Doelstellingen en Leerdoelen

Wat kan ik doen als ik afgestudeerd?

U kunt een loopbaan in de Film en Televisie industrie als scenaristen, redacteuren en / of docenten / leraren te vinden.

Welke modules zal ik studeren?

Het programma, verdeeld in twee semesters en geleverd meer dan dertig weken, bestaat uit vier verplichte modules: - De Ambacht van Screenwriting, Film Geschiedenis, Dramatische Tradities, Hoofd Project - Lezingen en seminars door prominente schrijvers, regisseurs en producenten zullen de vier modules ondersteunen.

Wat zijn de Toelatingseisen?

- Undergraduate kwalificatie van 2e klas Honours of hoger bij Honours Degree niveau - In uitzonderlijke gevallen, aanvragers worden beschouwd, mits zij kunnen Honours Degree gelijkwaardigheid, die kunnen worden gecontroleerd door middel van EVC (Erkenning van Eerder Verworven Competenties) proces te demonstreren. Aanvragers in deze categorie zullen worden verplicht om een ​​kwalificerende essay van een standaard die hun vermogen om werk te verrichten op MA-niveau toont presenteren - Portfolio indienen, als onderdeel van uw aanvraag - Twee verwijzingen moeten ook ondersteuning van uw aanvraag

Het is essentieel dat u een proeve van bekwaamheid en een bewezen toewijding aan het schrijven voor het scherm.

Toepassingen, met inbegrip van de portefeuille, worden gescreend en de shortlist. Shortlist kandidaten nodig zal zijn om een ​​interview te wonen.

Laatst bijgewerkt op apr 2015

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) was established as an autonomous higher education institution within the Institutes of Technology sector on April 1st 1997.

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) was established as an autonomous higher education institution within the Institutes of Technology sector on April 1st 1997. Lees Minder