Ma In Human Resource Counseling

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het doel van het programma is om deskundigen op te leiden die in het bezit zijn van hun menselijke, economische en ontwikkelde interdisciplinaire aanpak, gedetailleerde analyses kunnen maken, globale en speciale correlaties kunnen vinden en advies kunnen geven en activiteiten kunnen beoordelen in de wereld van organisaties. , werk, werkgelegenheid en onderwijs. Ze passen hun professionele vaardigheden toe, ondersteunen de macroniveau-processen van human resource management en onderwijs volgens de verschillende professionele vereisten van de gegeven werkplek. Ze zijn in staat om speciale professionele problemen te identificeren en praktische oplossingen voor hen te definiëren. Ze bieden hulp voor individuen om carrièreplanningbeslissingen te nemen. Hun adviserende activiteit wordt bepaald door hun kennis van de HR-markt en organisatorische processen. Ze zijn bereid om hun studies voort te zetten in een Ph.D. programma.

Kracht van het programma

Het programma is tweeledig: het integreert verschillende maar nauw met elkaar verbonden disciplines: psychologie, economie / human resource management, educatieve studies en leunt zwaar op partners die een "real-life" inzicht in het vak bieden. Wij trainen deskundigen die aan het einde van het programma in staat zijn om gedetailleerde analyses te maken, algemene en specifieke correlaties te vinden in de wereld van organisaties, werk, werkgelegenheid en opleiding, en die counseling en beoordeling van activiteiten kunnen uitvoeren waarbij hun HR en economische studies die hun interdisciplinaire houding toepassen.

Carrièremogelijkheden

Degenen die afstuderen van het Human Resource Counseling MA-programma kunnen zowel in de publieke als in de private sector advies- en loopbaanadviseurfuncties vinden in human resources, registratiekantoren, loopbaancentra, uitzendwerk, in organisaties die zich bezighouden met de loopbaanoriëntatie van jongeren of volwassenen ' loopbaanadvies, en bij werving en selectie bij head hunter of consulting bedrijven.

Vacature voorbeelden
 • Human resource counsellor
 • Leer- en ontwikkelingsmanager
 • HR-wervingsspecialist

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Aanvragers moeten in het bezit zijn van een universitaire bacheloropleiding (of een gelijkwaardige universitaire opleiding) in de onderstaande velden of een universitaire masteropleiding:

Volledig erkende BA-studies (volledige erkenning): Andragogy en Community Management BA-graad, een universitair diploma in cultureel management, Human Resource Management, Arbeidsadvies, Pedagogiek, Psychologie, Human Resources, Sociologie, Politieke wetenschappen, Computationele bibliothecaris, Culturele antropologie en de BA graden van lerarenopleiding. Bachelor's degree in psychologie, onderwijs, speciaal onderwijs, sociologie.

Voorwaardelijk erkende BA-studies: elke bachelor- of masteropleiding in het geval dat de aanvrager 30 studiepunten bezit op de volgende gebieden: essentiële studies met betrekking tot geesteswetenschappen: pedagogische, psychologische, filosofische en ethische studies; volwassenenonderwijs; communicatiewetenschappelijke studies, communicatie-ontwikkeling; informatietechnologie, bibliotheekstudies; essentiële studies met betrekking tot sociale wetenschappen: sociale studies, sociologie, antropologie, politieke wetenschappen; economische en juridische studies. De toelatingsvoorwaarde is dat de aanvrager minimaal 15 studiepunten van deze studies moet bezitten, de ontbrekende 15 kan worden verkregen tijdens het eerste semester van het toegepaste programma.

Dit programma is niet beschikbaar voor Hongaarse burgers.

Als de aanvrager zijn eindexamen aflegt tijdens het lopende semester en zijn diplomacertificaat (diploma) niet wordt afgegeven vóór de laatste aanvraagdeadline, is een certificering vereist, die bevestigt dat de aanvrager vermoedelijk een graad zal behalen. In geval van aanvaarding als student moet de aanvrager het diploma echter uiterlijk bij de inschrijving voorleggen.

De educatieve en uitkomstvereisten worden bepaald door het ministerie van menselijke capaciteiten (Verordening nr. 18/2016. (VIII. 5.)). De details van het aanvraag- en toelatingsproces zijn vastgelegd in de organisatorische en operationele voorschriften van ELTE.

Taalvereisten
 • Een minimumniveau van taalvaardigheid (mondeling) (A1-C2): C1
 • Een minimaal niveau van taalvaardigheid (schriftelijk) (A1-C2): C1

Verdere Reacties:

De instructietaal voor het hele programma is Engels, dus een zeer goede beheersing van het Engels is vereist tijdens het mondeling toelatingsexamen en gedurende het hele programma. De talenkennis wordt beoordeeld en geëvalueerd tijdens het interview, de faculteit Onderwijs en Psychologie vereist geen officieel taalcertificaat.

Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Bachelor-niveau
 • Transcript of records
 • CV
 • Motivatiebrief
  De brief moet ongeveer 2000 tekens bevatten. Je moet je ervaringen en ideeën uitleggen, hoe je psychologie hebt ontmoet en waarom je dacht dat dit beroep geschikt voor je zou zijn, wat je doel is met de MA-graad, hoe je je carrière zou voorstellen, in welk gebied je geïnteresseerd bent, in welke vervolgstudies u bent van plan.
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort (moet geldig zijn)
 • Kopie overdracht overdrachtskosten
 • Entree examengeld
 • Referentie werk
  Het kan elke paper zijn die door de aanvrager in het Engels is geschreven en betrekking heeft op human resources counseling (BA-scriptie-extract, een research paper, een seminar paper, een onderzoeksrapport, een gepubliceerd tijdschriftartikel of een boekhoofdstuk, een case study, een literatuurstudie review, etc.) Een nieuw artikel of een verbeterde versie van een eerder werk kan ook worden geschreven voor de huidige toepassing. De ideale lengte moet tussen de 5-15 pagina's zijn - exclusief referenties en de bijlagen. Er zijn geen speciale vereisten met betrekking tot het formaat.
 • Een officiële Engelse vertaling van de certificaten en de archieven als de taal van het origineel niet Engels is.
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder