Ma in film en televisie (wits Hogeschool voor de Kunsten)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Post Graduate Studies in film en televisie

De Masters in film en televisie biedt een professionele opleiding in de discipline van het filmmaken, en is bedoeld om leren te stimuleren op een postdoctoraal niveau door de toepassing van de theorie met de praktijk. De volgende Masters opties zijn beschikbaar voor aanvragers: (1) MA door natuurlijk het werk met onderzoeksrapport; (2) MA door proefschrift. MA door natuurlijk het werk vereist dat studenten drie semester lang cursussen (waarvan er één buiten de divisie worden genomen met de toestemming van het afdelingshoofd). Studenten doen onderzoek dat bestaat uit de productie van een korte film in documentaire, fictie of experimentele film genres en een schriftelijk onderzoeksrapport (10 000 woorden). Als alternatief kan de student de mogelijkheid wensen te proefschrift te nemen zonder de optie van een creatief project (de schriftelijke stuk is hier 20 000 woorden). Toezicht op het creatieve werk en het onderzoeksrapport wordt uitgevoerd door docenten in de Film en Televisie divisie.

WSOA 7078 Technische productie

Studenten die willen registreren voor de mate die niet over voldoende technische ervaring op het gebied van televisie en film productie (in het bijzonder werking van de camera, licht, geluid opnemen, sound design en editing) zijn verplicht (als een verplicht vak) hoeven te registreren voor de kern technische Production Course. Dit is voorwaarde voor de fictie en documentaire Theory and Production cursussen.

WSOA 7077 Documentaire Theory & Production

De cursus biedt het conceptuele kader voor de documentaire praktijk, zijn historische en theoretische onderbouwing en verkent de hedendaagse debatten in het veld. Studenten in de cursus zullen worden aangemoedigd om hun eigen stijl te ontdekken door middel van praktische toepassing en een goed begrip van de manier waarop het standpunt van de bestuurder wordt beïnvloed door esthetische, culturele en ideologische realiteit en hoe deze factoren dragen bij aan de vormgeving van documentaire films.

WSOA 7024 Film Fiction

In de afgelopen jaren verschillende aandachtsgebieden in deze cursus hebben opgenomen, Afrikaanse Cinema, Asian Cinema, en Concepts of Screen seksualiteit. Elk jaar wordt een andere thematische focus wordt goedgekeurd om het onderzoek van de esthetica, ras / klasse / geslacht, subjectiviteit en narratieve benaderingen te organiseren. De cursus biedt studenten de kans om de theoretische problemen van de vertegenwoordigingen in de bioscoop te overwegen en deze kaders toe te passen in de productie van een korte film. Het doel van de cursus is om een ​​aantal overwegingen rond de esthetiek en ethiek van de filmische representatie en de gevolgen in termen van narratieve schrijven en filmmaken te bieden. Studenten zullen worden blootgesteld aan een aantal van de centrale debatten, interventies en ontwikkelingen rond de gekozen thema voor het jaar.

WSOA 7076 Screenwriting

Deze cursus is bedoeld voor studenten die al enige ervaring hebben van dramatische schrijven. Het is niet een inleidende cursus en studenten zijn verplicht om een ​​schriftelijk monster van een korte film script, theater of hoorspel of teleplay indienen om de acceptatie te krijgen in de cursus. Aankomende studenten moeten inzetten voor het proces van ontwikkeling en het schrijven van een full-length (90 -100 pagina) functie script binnen de vooraf geselecteerde genres. Deze workshop-gebaseerde cursus heeft tot doel studenten te nemen door middel van een gestructureerd proces van het ontwikkelen en het schrijven van een speelfilm script. Stages zijn een eerste concept of synopsis, een verhaal-mapping document, een complete scene-by-scene step outline door naar een eerste ontwerp in dienst van de klassieke 3 Wet Structuur. Studenten zullen worden blootgesteld aan een scala van instrumenten en benaderingen gebruikt om scenarioschrijven te vergemakkelijken. Focus onderwerpen zijn: genre analyse, verhaal structuur, karakter ontwikkeling, scène structuur en het schrijven van de dialoog.

Om rechtstreeks contact opnemen met de afdeling: PG.Film&[email protected]

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowle ... Lees meer

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowledge-base and build our future. With its more than 130 000 graduates in its 91-year history, Wits has made and will continue to make its mark nationally and internationally. Lees Minder