De MA op het gebied van diversiteitsstudies is een interdisciplinair programma dat wordt uitgevoerd door studenten uit verschillende disciplines (hoewel de meeste komen uit disciplines binnen de humane en sociale wetenschappen). De inhoud van de cursus kan worden toegepast op verschillende gebieden en beroepen, en de krachtig kritische benadering van kwesties van diversiteit, verschil en andersheid die het programma leert, geeft je een 'voorsprong' op zowat elk vakgebied of beroep als diversiteit is een aspect van zowat elke hedendaagse context. Veel van onze studenten zijn gaan werken op gebieden zoals media, niet-gouvernementele organisaties, belangenbehartigers, onderzoeksadviesbureaus en hebben gepromoveerden en academische loopbanen gevolgd. Het programma is ideaal voor mensen die een carrière zoeken in de transformatiesector of die er al aan werken, en die hun kritische vaardigheden willen verdiepen om hun praktijk te verbeteren.

Curriculum overzicht

De vereisten zijn dat je twee kerncursussen, een keuzevak en een onderzoeksmodule (dwz je veldwerk en onderzoeksrapport) doet. Er zijn twee kernvakken van Diversity Studies die nodig zijn voor de voltooiing van het MA-programma: Theorising Diversity, Difference and Otherness (semester 1) Critical Diversity Literacies (semester 2) Eén keuzevak: je keuzevak wordt gekozen uit cross-listed cursussen in disciplines over de faculteit Geesteswetenschappen die je in elk semester kunt doen, hoewel het meestal verstandig is om het in het eerste semester te doen, omdat je in het tweede semester het veldwerk voor je onderzoek moet doen. De onderzoeksmodule: u schrijft zich in voor het onderzoeksonderdeel van het programma en een onderzoeksverslag op basis van het veldwerk dat u hebt uitgevoerd, wordt in februari van het volgende jaar ingediend (bijvoorbeeld: februari 2016 als u zich in 2015 aanmeldt).

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot het programma, heb je meestal een bachelors / honours graad nodig in een van de disciplines in sociale wetenschappen of geesteswetenschappen, hoewel we een achtergrond als de wet kunnen overwegen.

Cursusstructuur en duur

Het programma kan fulltime of parttime worden gevolgd. Als u zich full-time aanmeldt, wordt de cursus in één jaar voltooid (parttime duurt twee jaar)

Deadline voor aanmelding:

Online-aanvragen voor 2018 moeten worden ingediend uiterlijk op: 27 oktober 2017

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 16 andere vakken van University of the Witwatersrand »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
feb 2020
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
feb 2020
Aanmeldingslimiet

feb 2020