Ma in de uitzending productie voor radio en televisie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wat is Broadcast productie voor radio en televisie?

Deze productie-centered programma zal afgestudeerden van elke discipline die willen redactie en productie vaardigheden in radio-en televisie-uitzendingen, en degenen die willen specialistische vaardigheden op gebieden zoals programma voor onderzoek en productie financiering voor uitzending verwerven interesseren. Het programma leidt studenten met de essentiële productie praktijken om een ​​carrière in de radio-en televisieproductie voort te zetten.

De MA omvat studio productietechnieken; redactionele en scenarioschrijven vaardigheden; single-en multi-werking van de camera; microfoon en geluidsopname vaardigheden; productie management; radio-en tv-presentatie, productie en regie; bewerken voor radio en televisie.

U leert ook over de redactionele inhoud voor programma-genres, van nieuws tot kunst en cultuur, sport tot de actualiteit, licht amusement documentaire, chatten toont aan politieke analyse.

Na afloop van dit programma, zult u te beschikken:

  • Creatieve en technische productie vaardigheden die specifiek zijn voor radio-en televisie-uitzendingen - een portfolio van productie-projecten (zoals nieuws, actualiteiten, magazine en licht amusement shows) - kennis van professionele productie rollen specifiek voor radio en televisie - een uitgebreid netwerk van professionele contacten in radio en televisie - een begrip van nieuwe productie-contexten - een reeks van overdraagbare vaardigheden op gebieden zoals project management en teamwork.

Deelname is vier dagen per week. Echter, voor sommige weken wordt u ingeroosterd bij te wonen over de hele week.

Doelstellingen en Leerdoelen

Wat kan ik doen als ik afgestudeerd?

Kansen kunnen bestaan ​​in de radio-en televisie-industrie, zoals programma onderzoekers, journalisten en scenarioschrijvers. Met de nodige ervaring beschikt, een loopbaan in productie, regie en de presentatie zijn ook mogelijk.

Welke modules zal ik studeren?

Radio en Televisie Programma Genres, Productie & Studio Techniques, Media in Context, Industry Plaatsing, Major Project (een in Televisie Productie en een in Radio Productie)

Wat zijn de Toelatingseisen?

  • Undergraduate kwalificatie van 2e klas Honours of hoger bij Honours Degree niveau - In uitzonderlijke gevallen zal de aanvrager worden beschouwd, mits ze kunnen Honours Degree gelijkwaardigheid die kan worden geverifieerd door middel van EVC (ACCREDITATIE van Eerder Verworven Competenties) proces te demonstreren - Portfolio indienen, als onderdeel van de - Twee referenties moeten ook ondersteuning van uw aanvraag

Toepassingen, waaronder de portfolio, worden gescreend en de shortlist. Shortlist aanvragers vereist zal zijn voor een gesprek.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) was established as an autonomous higher education institution within the Institutes of Technology sector on April 1st 1997.

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) was established as an autonomous higher education institution within the Institutes of Technology sector on April 1st 1997. Lees Minder