Ma in de Turkse studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MATS, de Turkse Studies MA-programma aan de Sabanci Universiteit, Is het eerste interdisciplinaire graduate programma in Turkije met Engels taalonderwijs. Het primaire doel is om de groeiende internationale vraag naar kennis over en een dieper begrip van Turkije te voldoen. Met een zeer flexibele curriculum dat speelt in op de intellectuele en wetenschappelijke middelen die beschikbaar zijn in een van de toonaangevende private Turkse universiteiten, MATS biedt studenten een breed scala aan opleidingen in de geschiedenis, politieke wetenschappen, economie, Culturele Studies, Conflict Resolution en Beeldende Kunst. Bovendien, het curriculum wil ook aan de behoeften van de internationale studenten die willen leren of verbeteren van hun kennis van de Turkse taal te voldoen. Ook beschikbaar zijn een aantal andere cursussen, met inbegrip van, bijvoorbeeld, Ottomaans Turks, Arabisch, Perzisch en Koerdisch.

Het programma biedt verschillende promotie mogelijkheden. Afgestudeerden zullen concurrerende kandidaten voor PhD-programma's op verschillende gebieden van de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen, waaronder met name Geschiedenis en Politieke Wetenschappen (zoals reeds bevestigd door ons nog zeer jonge alumni plaatsing record). De MA graad in de Turkse Studies is waarschijnlijk ook de loopbaanperspectieven van studenten voor functies in de publieke sector (diplomatie en diverse bureaucratische loopbaan), de particuliere sector (het internationale bedrijfsleven, media, toerisme), en internationale ngo's te versterken.

De normale duur van het programma is een jaar en een half (drie semesters), terwijl de studenten kan worden ingeschreven voor een maximum van vier semesters. Dit betekent niet onze zeven weken durende Summer Voorwaarden zijn onder andere; noch dekken termijn-bladeren van afwezigheid. We hebben scriptie en niet-thesis tracks. In het proefschrift spoor, studenten moeten nemen en een minimum van 8 krediet cursussen, plus een niet-krediet Pro-Seminar, evenals een ook niet-krediet MA Thesis natuurlijk. Voor verdere informatie, zie eisen MATS degree (thesis). In het kader van de genoemde MA Thesis Natuurlijk, ze zijn naar verwachting onderzoek en schrijf een MA thesis van rond de 70 pagina's op een eerder ingediende en goedgekeurde onderwerp. In de niet-scriptie spoor, een minimum van 10 krediet cursussen plus een MA Project zijn verplicht.

Programma-eisen kan variëren afhankelijk van het jaar van eerste inschrijving.

Beurzen gewoonlijk de normale programma duur (drie semesters). In het proefschrift spoor, elke student die met succes heeft afgerond zijn / haar cursussen binnen drie semesters, maar die behoefte heeft aan aanvullende scriptie doorlooptijd kunnen, op van toepassing zijn op de Sociale Wetenschappen Instituut, Een vierde semester worden verleend zonder studiebeurs, maar onderworpen aan de betaling van het honorarium van een kleinere retainer in plaats van de normale collegegeld.

resultaten van het programma

 1. Ontwikkelen van het vermogen om kritisch, analytisch en reflectief denken en redeneren
 2. Denk na over maatschappelijke en ethische verantwoordelijkheid in zijn / haar professionele leven.
 3. Ervaring opdoen en vertrouwen in de verspreiding van het project / onderzoeksresultaten
 4. Werk verantwoord en creatief als individu of als lid of leider van een team en in multidisciplinaire omgevingen.
 5. Communiceer effectief door mondeling, schriftelijk, grafische en technische middelen en hebben competentie in het Engels.
 6. Onafhankelijk bereiken en het verwerven van informatie, en de ontwikkeling van de waardering van de noodzaak voor het continu leren en bijwerken.
 7. Ontwikkelen van een grondige kennis van theorieën, concepten en methoden van onderzoek in het veld en toe te passen in onderzoeksopzet en data-analyse.
 8. Beoordeel de impact van de economische, sociale en politieke omgeving vanuit een mondiaal, nationaal en regionaal niveau.
 9. Weten hoe u in woord en beeld, primaire en secundaire bronnen van informatie, te interpreteren begrippen en gegevens uit verschillende bronnen in de ontwikkeling van disciplinaire en interdisciplinaire analyses.
 10. Kennis hebben van een uitgebreid en geïntegreerd beeld van het hedendaagse Turkije, met inbegrip van al haar belofte en problemen.
 11. Kennis hebben van een up-to-date inzicht in de algemene vorm en de hoofdlijnen van de geschiedenis van het land; de complexiteit van de meervoudige en vaak tegenstrijdige strengen van de cultuur; de fundamentele structuren en opkomende dynamiek van zijn economie; en de basisinstelling, blijvende legaten evenals het verschuiven van herschikkingen van zijn politiek.
 12. Heeft u een gevoelige appreciatie van de mogelijke paden en keuzes hij wordt geconfronteerd in het begin van de 21e eeuw.
 13. In staat om te reageren op de internationale vraag naar kennis over de geschiedenis, cultuur, taal, politiek en de economie van Turkije.
 14. In staat om zelfstandig te formuleren kritische onderzoeksvragen, en streven ze in een verdieping van de kennis van het onderwerp.

Admissions

Studenten die aan het programma bij voorkeur een achtergrond in de sociale wetenschappen. Zowel academische als professionele ervaring in de Europese aanverwante gebieden zal worden verwelkomd, maar niet vereist. Afgestudeerden van de humaniora, wetenschappen en techniek afdelingen kunnen ook van toepassing op ons programma, maar deze kan nodig zijn om een ​​aantal extra voorbereidende cursussen duren voordat ze voltooien van de diploma-eisen.

Aanvragen voor graduate programma's worden geëvalueerd door de toelatingscommissie van de desbetreffende opleiding. Toelating wordt afgerond door de goedkeuring van de desbetreffende Graduate School Board op aanbeveling van de toelatingscommissie en kondigde aan de aanvrager.

Aanvragers kunnen worden uitgenodigd voor schriftelijke examens en / of interviews. Alle schriftelijke examens en interviews worden gehouden in het Engels. Voor Turkse en internationale kandidaten die in het buitenland en niet in staat om schriftelijke examens en / of interviews bij te wonen, zal worden geïnterviewd door middel van Skype.

Aanvragen van internationale kandidaten studeren in het buitenland zijn alleen geldig na de goedkeuring en de erkenning van de laatste afgestudeerde instelling voor hoger onderwijs en de opleiding van de Hoge Raad Turkse Onderwijs. De verificatie wordt uitgevoerd door de Universiteit.

Turkse kandidaten afgestudeerd aan een hogere instelling in het buitenland moeten een certificaat van gelijkwaardigheid in te dienen door de Hoge Raad Turkse Onderwijs.

Application Documents and Vereisten:

 1. Online sollicitatieformulier: Kandidaten kunnen toepassen op meerdere programma's via het online systeem. Een apart aanvraagformulier moet worden ingevuld voor elk programma waarvoor een kandidaat wil toepassen.
 2. Official transcript: Een verzegelde official transcript uitgegeven door de eenheid Studentenzaken van de aanvrager vorige universiteit moet worden ingediend. Dit document moet de genomen cursussen en kwaliteiten van de aanvrager ontvangen aan te geven
 3. Twee brieven van aanbeveling: Deze moeten ofwel online worden ingediend of geplaatst in een gesloten enveloppe. voorbeeldbrief
 4. One Foto: Een foto nodig is. Als een foto al de online toepassing bevestigd, is dit niet noodzakelijk.
 5. Verklaring van Doel: kandidaten wordt verwacht dat zij een verklaring van het doel te verwijzen naar het programma dat ze solliciteert presenteren. Aanvragen voor Conflict Analyse en resoluties, Cultural Studies, European Studies, en politicologie worden niet in behandeling worden genomen zonder de verklaring van het doel.
 6. Schrijven Voorbeeld: kandidaten wordt verwacht dat zij een schriftelijk monster als essay, artikel, thesis, enz. Presenteren Aanvragen voor Conflict Analyse en resoluties, Cultural Studies en European Studies worden niet in behandeling worden genomen zonder het schrijven monster.
 7. Resultaat voor Graduate Program toelatingsexamen: De aanvrager moet een van het resultaat van de volgende examen tijdens aanvraag in te dienen. Toepassingen zonder geldig examen resultaat zal niet in aanmerking worden genomen. Fotokopieën van de scores worden geaccepteerd voor de toepassing, maar originele exemplaren moeten bij opname en inschrijving worden ingediend.
 8. Engels Proficiency Exam Resultaat Certificaat: Omdat de voertaal bij Sabanci-universiteit is Engels, is de aanvrager verplicht om de score van een van de Engels taalvaardigheid assessment examens in te dienen. Erkende examens en de minimale score vereist: TOEFL IBT - 87; KPDS / UDS / e-YDS / YDS -73; PTE Academik -73; CAE - B; CPE - C. Kopieën van de documenten worden geaccepteerd voor de toepassing; echter originelen zal worden gevraagd bij de registratie in het geval van toelating. Na de test datum, TOEFL IBT scores zijn geldig voor 2 jaar; PTE Academic scores zijn geldig voor twee jaar; CAE en CPE scores zijn geldig voor 3 jaar; e-YDS, YDS, KPDS en UDS scores zijn geldig voor 5 jaar.
Laatst bijgewerkt op Maart 2017

Over de school

Sabanci University is a leading university in Turkey which provides a fully English education backed by a world class faculty. One of the top research universities in the region, SU is the place to be ... Lees meer

Sabanci University is a leading university in Turkey which provides a fully English education backed by a world class faculty. One of the top research universities in the region, SU is the place to be with its strong scholarships, extensive exchange opportunities across the world, and innovative model of education that gives students full freedom in choosing their area of study after enrollment. Lees Minder