Ma in de toegepaste ethiek voor professionals

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma is een strenge en intellectueel uitdagend inleiding tot de wijsgerige ethiek, en in het bijzonder toegepast of "praktische" ethiek, gevestigd in de Faculteit der Wijsbegeerte. Het is ontworpen voor professionals in de regio Gauteng met een aantal management en leidinggevende ervaring, en veronderstelt geen achtergrond in de filosofie. Het is niet een programma "beroepsethiek" -zoals bedrijfsethiek, biomedische ethiek, techniek en ethiek, etc.-hoewel sommige dergelijk materiaal soms is bedekt met een of meer van de keuzevakken. Integendeel, de nadruk ligt op het leren van methoden en technieken voor het denken over ethische kwesties van welke aard ook. Het omvat de blootstelling aan de belangrijkste ethische theorieën en kritisch onderzoek van een aantal bekende werken in verschillende deelgebieden van de toegepaste ethiek. Het is niet een afstand-opleiding; regelmatige aanwezigheid op seminars is vereist. Aan de professionele leven van onze deelnemers, seminars, examens en andere programma-activiteiten geschikt worden gehouden op zaterdagochtend, ongeveer 19 in het eerste jaar en 10 in de tweede.

DUUR

Het programma is een twee jaar durende part-time programma bestaat uit drie semesters van natuurlijk het werk en een onderzoeksrapport van 15.000 - 20.000 woorden, onder toezicht van een lid van de Wits University Filosofie afdeling.

Voordelen van het programma

Het programma is gespecialiseerd in de ontwikkeling van vaardigheden, zoals het verdedigen van een standpunt door middel van duidelijke en zorgvuldige argumentatie, het aanbieden van "coöperatieve kritiek," en het ontvangen van en reageren op deze kritiek. Deelnemers kunnen ook verwachten verbeteringen zien in hun argumentatieve schriftelijk, door middel van zorgvuldige aandacht voor het en uitgebreide feedback op het, uit het programma docenten. Succesvolle deelnemers zullen ook in staat zijn om na te denken, te bespreken, en nog veel meer duidelijk te schrijven, volledig, en diep over eventuele ethische kwesties die zij ondervinden als gevolg van hun naderende dergelijke kwesties in zowel de theoretische als praktische manier benadrukt in dit programma.

Inschrijving criteria / Toelating

  • Een Honours diploma of een beroepskwalificatie ten minste gelijkwaardig is aan een Honours graad (bv, MBA, BSc (Eng), CA, LLB (tweede graad), MBBCh);
  • Ten minste één jaar ervaring in een professionele, leidinggevende of leidinggevende positie;
  • Uitstekend Engels begrip en schrijfvaardigheid;
  • Klaar en gemakkelijke toegang tot e-mail, internet en up-to-date software;
  • De mogelijkheid om zaterdag seminars over de Wits University campus te wonen.

Carrière Opties / Kansen

De overgrote meerderheid van onze deelnemers zijn goed gevestigde in hun carrière. Terwijl sommige afgestudeerden voordelen in hun professionele leven van hun deelname hebben gevonden, de meerderheid deelnemen voor persoonlijke verrijking. Meestal worden ze vervullen een verlangen om terug te keren naar de juiste academische studie na enkele jaren in de wereld van werk. Hoewel niet bedoeld om de deelnemers voor de hogere graden, zoals het doctoraat voor te bereiden, een paar van onze afgestudeerden zijn gegaan naar verdere studie en hebben gevoeld goed voorbereid in het licht van hun deelname aan het programma.

Curriculum Outline / Modules onderwezen

EERSTE JAAR VAN DE STUDIE Term 1 (februari tot mei): Vereiste basisvakken: methoden voor toegepaste ethiek Term 2 (juli tot oktober): twee keuzevakken uit een reeks van drie die moeten worden aangeboden (zie hieronder) Zomer (november tot februari) Individueel toezicht werk aan onderzoeksvoorstel TWEEDE JAAR VAN DE STUDIE Term 1 (februari tot mei): twee verdere keuzevakken uit nog een set van drie die moeten worden aangeboden (zie hieronder). Term 2 (juli tot oktober): Individuele begeleiding werken aan onderzoeksrapporten. Het werk van het onderzoeksrapport zal doorgaans in de zomer worden voortgezet, met het onderzoeksverslag uiterlijk op 15 februari van het volgende jaar. Keuzevakken: culturele pluralisme en ethiek; Ethische theorie; Ethiek en het milieu; Ethiek en internationale zaken; Informatie en privacy; Issues in Biomedical Ethics; Moraliteit en de wet; Moraliteit en de marktplaats; Sociale gerechtigheid; De waarde van het leven Zes hiervan zullen tijdens elke tweejarige cyclus worden aangeboden en het aanbod wordt meestal bepaald door de voorkeuren van de deelnemers aan het programma.

Sluitingsdata

Internationale aanvragers: 30 augustus, 2018 SA en permanente bewoners: 15 november, 2018

Laatst bijgewerkt op nov 2017

Over de school

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowle ... Lees meer

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowledge-base and build our future. With its more than 130 000 graduates in its 91-year history, Wits has made and will continue to make its mark nationally and internationally. Lees Minder