Ma in de sociale media communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Introductie

Hoe worden social media gekoppeld aan de economie? Welke rol spelen zij in de politiek? Hoe anders is een leven in en door middel van sociale media? Dit MA in Social Media Communications richt zich op deze en soortgelijke vragen die uit de opkomst en de opkomst van sociale media en hun toenemende dominantie van het gebied media en communicatie naar voren zijn gekomen.

De MA in Social Media Studies biedt een kritisch onderzoek van de geschiedenis, de werking, vertakkingen, functies, het gebruik en de inbedding van social media op alle terreinen van het leven. Het is gericht op mensen die op zoek zijn naar een kritische reflectie op social media, die wensen om hun toepassingen te begrijpen, en ook leren hoe te analyseren en te mobiliseren ze strategisch.

Wie komt in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor dit programma moet je een honours primaire diploma of gelijkwaardig te houden. Geschikte combinaties van beroepskwalificaties en ervaring kan worden aanvaard als gelijkwaardig aan een graad, in overeenstemming met de relevante voorschriften van de universiteit. Interviews kunnen worden gehouden.

Kandidaten wier eerste taal niet Engels is vereist zal zijn om het bewijs van een Engels taal kwalificatie in te dienen. Voor meer informatie over toelatingseisen raadpleeg onze website.

Programma-inhoud

De MA-modules bieden studenten met up-to-date kennis van sociale media processen, en hun impact op een aantal gebieden, met de nadruk op communicatie en sociaal-politieke leven. Alle studenten zijn verplicht om instructie onderzoeksmethoden die hen in staat stelt te verzamelen en gegevens uit verschillende sociale media te analyseren nemen. Studenten zijn verplicht om hun eigen onderzoek en schrijf een proefschrift over een onderwerp op het gebied van social media.

Modules onderwezen over dit programma zijn onder meer:

 • Understanding Social Media
 • Communicatie Theorie en Nieuwe Media
 • Research Methods
 • Best Practice in Social Media
 • Digital Storytelling
 • Digitale communicatie
 • Social Media, journalistiek en democratie
 • Publicatie ontwerp
 • Nieuwe Media Literacies
 • Media Innovatie en Enterprise
 • Media publiek en consumptie

Structuur

De MA in Social Media Communications is ontworpen in een kalenderjaar van de full-time studie worden afgerond. Het bestaat uit twee (full-time) onderwezen semesters, gevolgd door een praktisch project, afgerond tussen mei en begin september.

De volgende intake voor dit programma zal worden september 2017.

DCU biedt een aantal beurzen aan internationale studenten per jaar. Om in aanmerking te komen om een ​​aanvraag voor een beurs van DCU moet u eerst van toepassing zijn op en ontvang een aanbieding voor een DCU masteropleiding.

Solliciteer online voor september 2017 toegang aan www.pac.ie/dcu met behulp van de PAC-code DC614

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Dublin City University (DCU) is a young, dynamic and ambitious university, celebrated for being cutting edge and forward thinking. We work closely with industry to give students a modern, relevant, we ... Lees meer

Dublin City University (DCU) is a young, dynamic and ambitious university, celebrated for being cutting edge and forward thinking. We work closely with industry to give students a modern, relevant, well-researched curriculum delivered in world-class facilities. We are noted for having an entrepreneurial, innovative and creative culture... Lees Minder