Ma in de publieke cultuur studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wat is Public Cultuurwetenschappen?

'Public Culture' verwijst naar het overheidsbeleid, ideeën, communicatie en gedrag in de maatschappij. Het behandelt ook de relatie tussen het individu en de staat. Belangrijke gebieden van belang zijn publiek / private cultuur en het openbare leven, burgerschap, de mechanismen van de regeringen, de media, de kunst en het publieke domein. Openbare Cultuurwetenschappen is ook een opkomend gebied in de kunsten, met name op het gebied van de kunsten, kunsten activisme, kunst en kritieken, en cultuurbeleid.

Dit programma biedt een interdisciplinaire benadering van publieke culturen in Ierland en internationaal. Het is ideaal voor pas afgestudeerden uit verschillende geesteswetenschappelijke disciplines die wensen om hun kennis op te bouwen. Het biedt ook de in media, nieuwe media, de publieke sector en de kunsten belangenbehartiging een kans om een ​​postdoctorale kwalificatie te verwerven.

Onze MA draait op vrijdag en op een avond 16:00-06:00.

Na afloop van het programma, zult u in staat zijn om:

  • Bouw je eigen intellectuele trajecten uit een scala aan gespecialiseerde cursussen, voorzien van verschillende vakgebieden binnen de context van publieke cultuur - Ontdek en de invloed van het overheidsbeleid op culturele praktijken te evalueren - Lezen, interpreteren en openbare documenten evalueren - Engage met de complexe en onvoorspelbare en op problemen die binnen het gebied van de cultuur, en nadenken over en verantwoorde oplossingen te ontwikkelen.

Doelstellingen en Leerdoelen

Wat kan ik doen als ik afgestudeerd?

Een appreciatie van de openbaarheid van kennisproductie, beleidsvorming en besluitvorming opent de deur naar een breed scala van mogelijke loopbaan.

U kunt loopbaan als community arts leiders, culturele planners, de openbare orde adviseurs en ontwikkelaars, kunst advocaten en onderzoekers of, als openbare activist, wordt u gewijd aan het versterken van gemeenschappen, het bevorderen van de civiele identiteit en het bevorderen van het gebied van de cultuur.

Deze MA wordt erkend als de entry-level standaard voor onderzoek op basis van PhD-programma's, die het verstrekken van steeds belangrijker trajecten voor professionals in de publieke sfeer en in de kunsten.

Welke modules zal ik studeren?

Kritische Theorie van de publieke cultuur, onderzoeksmethoden, Wijzen van Professional Writing, kritische benadering van culturele teksten, Openbare Culturen en Kritieken, Culturele en-praktijk

Wat zijn de Toelatingseisen?

  • Undergraduate kwalificatie van 2e klas Honours of hoger bij Honours Degree niveau - In uitzonderlijke gevallen zal de aanvrager worden beschouwd, mits ze kunnen Honours Degree gelijkwaardigheid, die kan worden geverifieerd door middel van de EVC (Erkenning van Eerder Verworven Competenties) proces te demonstreren - Genomineerde kandidaten kunnen zijn uitgenodigd voor een gesprek - Twee referenties moeten ook ondersteuning van uw aanvraag
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) was established as an autonomous higher education institution within the Institutes of Technology sector on April 1st 1997.

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) was established as an autonomous higher education institution within the Institutes of Technology sector on April 1st 1997. Lees Minder