Ma in de kunst onderzoekssamenwerking

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA in Art Research Collaboration (voorheen getiteld Beeldende Kunsten Practice)

IADT ontwikkelt momenteel deze twee jaar geleerd Master of Arts programma, getiteld MA Art Research Collaboration (ARC), voor aanvang in september 2014.

Dit programma vervangt de MA in Beeldende Kunst Practices (2004-2014). Geleid door dr. Maeve Connolly en Dr Sinead Hogan, de nieuwe ARC MA is een onderzoeksgerichte onderwezen masteropleiding geleverd meer dan twee jaar, lopend van september tot juni, met een geplande inname van ongeveer 10-12 studenten per jaar. Het programma zal onderzoeksgroepen ontwikkeld in samenwerking met projectpartners, zoals de Ierse Museum voor Moderne Kunst (IMMA) en de Irish Film Institute (IFI) te nemen.

De ARC MA programma staat open voor kunstenaars, schrijvers en curatoren of degenen wiens onderzoek de focus identificeert kunst denken en praktijken als een belangrijke component. De cursus beoogt een sterk interdisciplinair onderzoek naar gebieden die door onderzoek kan worden gerelateerd en / of worden toegepast op de kunst, zoals filosofie, psychologie, media productie, film, onderwijs, geschiedenis, literatuur, archeologie, geografie, uitgeverijen, steunt ontwerp en architectuur. Modules worden onderwezen in de eerste off-campus, maar de studenten hebben ook toegang tot de kunstproductie workshops en de uitgebreide faciliteiten op de belangrijkste IADT campus.

Doelstellingen en Leerdoelen

Welke modules zal ik studeren?

In een bepaald jaar, studenten volledig een reeks van geleerd modules, deelnemen aan tutorials en kritieken ontworpen om de ontwikkeling van hun gekozen onderzoeksprojecten te ondersteunen, en ook werken in kleine groepen naar de realisatie van publieksgerichte projecten. In het tweede jaar, kunnen ze ofwel zelfstandig werken, ondersteund door regelmatige bijeenkomsten, of als onderdeel van de onderzoeksgroepen ontwikkeld in samenwerking met IMMA en IFI.

Wat zijn de Toelatingseisen?

De MA Art Research Collaboration staat open voor recent afgestudeerden van elke discipline gebied wiens huidige onderzoek focus is kunst denken en praktijken geïdentificeerd als een belangrijke component en mensen met een gevestigde reputatie van art onderzoek en / of praktijk. De aanvragers moeten een geïnformeerde betrokkenheid met kunst onderzoek aan te tonen, en identificeren van een potentieel gebied voor verder onderzoek door het indienen van een van beide:

1. Projectvoorstel bestaat uit 4 x A4-pagina's bestaande plannen en beelden van een voorgenomen project van practice-based werken en verklarende tekst, indien het onderzoek voornamelijk via praktijkgericht onderzoek wordt afgeleverd wordt overwogen. Als het project betreft de productie van kunstwerken, moeten de aanvragers ook voorleggen documentatie van eerdere (max 10 afbeeldingen op DVD of USB flash drive / memory stick). Indien de praktijk betreft de productie van geschreven teksten, moet de aanvrager ook monsters van vorige schriftelijk kenbaar.

OR

2. Projectvoorstel van 3000 woorden, Als het project onderzoek voornamelijk via theorie en schriftelijke tekstuele onderzoek wordt afgeleverd wordt overwogen.

Alle projectvoorstellen moeten de volgende elementen omvatten:

  • Overzicht van de belangrijkste zorgen of vragen om verkend te worden in uw voorgestelde project (dat kan leiden tot de productie van kunstwerken, publicaties en / of de organisatie van filmvertoningen, tentoonstellingen, discussies, onderzoek teksten en / of evenementen) - Bespreking van de aspecten van uw eerdere ervaring van de kunstpraktijk en / of onderzoek naar uw project betrekking heeft.
  • Verkenning van de context voor uw project, met inbegrip van strategieën en benaderingen ontwikkeld door andere artsen en / of onderzoekers, binnen en / of buiten de kunstwereld.
  • Potentiële medewerkers aan je project, zoals kunst beoefenaars (kunstenaars, schrijvers, curatoren), onderzoekers en / of organisaties en instellingen binnen of buiten de kunstwereld.
  • Lijst van research bronnen (zoals publicaties) het meest relevant zijn voor uw project (max. 10).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) was established as an autonomous higher education institution within the Institutes of Technology sector on April 1st 1997.

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) was established as an autonomous higher education institution within the Institutes of Technology sector on April 1st 1997. Lees Minder