Ma in de journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA Journalistiek

Deze cursus is bedoeld voor degenen die willen snel-spoor in een carrière in de journalistiek. Dit is een zeer beroepsonderwijs award en heeft volledige accreditatie van de Nationale Raad voor de opleiding van journalisten (NCTJ).

Cursusbeschrijving

Staffordshire University heeft sterke banden met de journalistiek industrie en onze docenten hebben jarenlange ervaring met het werken in kranten, online journalistiek, radio en televisie.

U profiteert van het werken met een team van top journalisten en academici en leren hoe ze zelf opereren als een multi-media-journalist. Onze focus ligt op een combinatie van theorie en praktijk binnen een levendige en boeiende sfeer die de echte wereld van de journalistiek repliceert. De nadruk ligt op zelfstudie, het ontwikkelen van een portfolio en het nastreven van carrièremogelijkheden. De award volgt een programma van permanente evaluatie en vraagt ​​van leerlingen om een ​​volledig beoordeelde stage te ondernemen.

Studenten zijn in staat om de NCTJ kwalificaties in Reporting, Law, Public Affairs, Video Journalism, Productie, Portfolio en Shorthand zitten terwijl op koers.

De nieuwste industrie-standaard apparatuur wordt gebruikt en verhalen met betrekking tot gebeurtenissen in de lokale gemeenschap, de nationale politiek, internationale zaken, sport nieuws en celebrity gossip zijn allemaal gedekt.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd door de NCTJ. Dit betekent dat, terwijl je studeert uw Journalistiek programma u wordt sterk aangeraden om de NCTJ's Diploma in de journalistiek, waarin werkgevers nog steeds zien boven alles als een teken van professionele geschiktheid en bekwaamheid te bereiken. Kortom, ze zijn van essentieel belang om u te helpen uw eerste pauze in een carrière in de journalistiek.

Onze faciliteiten

TV Nieuws Set

Het nieuws set weerspiegelt een gelijkaardige set-up met die gevonden in de broadcast industrie om onze studenten vertrouwd te maken met de werkmethoden in de tv-nieuws. We hebben een 3-dolly camera set-up, auto-signalen en een industrie-standaard playout-systeem met indigo mixer. Deze is opgenomen in een volledig uitgeruste galerij met coms, een nieuws-bureau en banken ingesteld op een bereik van de presentatie opties bieden.

Radio Studios

Alle 3 van onze radio's werken met RCS Master Control, Burli, Adobe Audition en Myriad aan de commerciële industrie standaard overeenkomen. De studio's zijn volledig uitgerust met mengpanelen, microfoons, opname-software en ISDN-lijnen voor telefonische interviews. Deze studio's worden regelmatig gebruikt in combinatie met het nieuws dagen en zijn geboekt om studenten voor hun eigen persoonlijke projecten.

Print Newsroom

De afdruk newsroom herbergt 31 Apple Machines compleet met Quark, Word, Photoshop en andere relevante software. De Print Journalisten regelmatig creëren tijdschriften en papier layouts voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Dit gebied wordt gebruikt als zowel een onderwijs faciliteit en praktische werkruimte.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Since 1914 we have offered vocationally inspired education relevant for the age. Back then our focus was on mining and ceramics. But times have changed and we have too. Now we’re delivering everything ... Lees meer

Since 1914 we have offered vocationally inspired education relevant for the age. Back then our focus was on mining and ceramics. But times have changed and we have too. Now we’re delivering everything from Computer Games Design to Forensic Science. Lees Minder