Ma In De Internationale Journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Journalisten worden tegenwoordig geconfronteerd met snelle veranderingen, omdat technologieën de media toegankelijker maken over de grenzen heen en nieuwe concentraties van wereldwijde mediamacht ze vormen voor commerciële of politieke doeleinden. De schaal, reikwijdte en snelheid van de hedendaagse multimediajournalistiek onderscheidt zich van die van een eerdere periode.

MA International Journalism at Cardiff is bedoeld om aspirant-journalisten en professionals uit de loopbaan in staat te stellen deze veranderingen en hun gevolgen voor internationale journalisten te begrijpen. Internationale journalistiek biedt een mix van praktijk en theorie; journalistieke technieken en geavanceerde academische studie. Dit is met name geschikt voor studenten met een internationale kijk.

Studenten komen van over de hele wereld voor deze eenjarige cursus, die een uitzonderlijke gelegenheid biedt om een perspectief te krijgen op journalistieke mogelijkheden op verschillende mediaplatforms en in verschillende landen.

Cardiff University Masters Excellence Scheme

Deze cursus is opgenomen in het Masters Excellence Scholarship 2015-programma ( Pathway to PhD). Als je op zoek bent naar een masteropleiding met de bedoeling om verder te studeren op PhD-niveau, kom je in aanmerking voor deze beurs. De applicatie zal u vragen om uw onderzoeksgebied en toekomstige financieringsbronnen te overwegen. Erkend wordt echter dat bij het indienen van deze aanvraag geen verplichting bestaat om verder te studeren of verdere studies te volgen aan Cardiff University . Evenzo verbindt Cardiff University zich bij het toekennen van een prijs niet tot het doen van een aanbod voor verdere studie of voor een verdere prijs.

Hoofddoelen van de cursus

  • Verdiep het begrip van studenten van problemen in de internationale journalistiek
  • Ontwikkel de professionele vaardigheden en kennis van studenten
  • Studenten uitrusten met journalistieke onderzoeks- en productievaardigheden
  • Help studenten bij het beheersen van rigoureus analytisch werk, zodat ze in staat zijn om goed onderbouwde journalistieke opdrachten en proefschriften te produceren tot de deadline
  • Verbetering van het begrip van het effect van interactieve technologieën op de praktijk van journalistiek
  • Ontdek de rol en functie van multimedia-journalisten in verschillende culturen

Programmastructuur

Rooster

De MA International Journalism wordt gegeven in twee semesters (herfst en lente) van eind september tot begin juni. In het eerste semester volgen studenten drie kernmodules: Information Gathering and Analysis I, International News Production I en Foreign News Reporting.

In het tweede semester zijn er twee kernmodules: Information Gathering and Analysis II en International News Production II en de kans om twee optionele modules te kiezen uit een breed scala aan academische en praktische onderwerpen. Studenten moeten dan eind augustus een proefschrift van 15 tot 20.000 woorden indienen.

Proefschrift

Het vereiste proefschrift van 15 - 20.000 woorden kan de vorm aannemen van een wetenschappelijke beoordeling van een onderwerp in de internationale journalistiek. Als alternatief kan een student, op vergelijkbare lengte, een journalistieke behandeling van een onderwerp binnen een academisch kader aanbieden. De student kan de journalistieke component in tekst of in geselecteerde gevallen, in documentvorm aanbieden.

Studenten plannen het proefschrift en ontwikkelen een onderzoeksvoorstel tijdens een onderzoeksretraite in het eerste semester op het platteland van Wales. Individuele scriptiebegeleiders worden toegewezen na deze retraite. Onderzoeksvaardigheden worden ontwikkeld via de kernmodules en via regelmatige vergaderingen met een promotor.

Beoordeling

Studenten moeten gedurende het academiejaar schriftelijk werk, journalistieke opdrachten en een proefschrift produceren.

Personeel

Degenen die deze cursus onderwijzen, brengen een breed scala aan praktische en wetenschappelijke kennis met zich mee. Deze cursus wordt gegeven door mensen met ervaring in journalistiek detectivewerk, evenals door wetenschappers die bekend zijn met hedendaagse onderzoeksmethoden.

Studenten dienen hun cursus aan te vragen via de Online Application Service .

Toelatingscriteria

Aanvragers moeten een online sollicitatieformulier invullen dat vervolgens door een tutor in behandeling wordt genomen.

Geschikt voor aspirant-journalisten, professionals uit de loopbaan en afgestudeerden die hun begrip van journalistiek willen verdiepen.

Kandidaten moeten in het bezit zijn van een diploma hoger onderwijs van ten minste lagere tweederangsprijzen (2: 2), of een niet-Britse kwalificatie erkend door de universiteit als gelijkwaardig aan deze. Van deze vereiste kan worden afgeweken voor kandidaten met relevante beroepskwalificaties of -ervaring.

Bovendien moeten aanvragers wier eerste taal niet Engels is, een IELTS-score van ten minste 7,0 behalen (inclusief 6,0 in elke subscore) of een vergelijkbare kwalificatie voor de Engelse taal. Aanvragers met een IELTS-score van 6,5 (inclusief 4,0 in elke subscore) worden echter in overweging genomen, mits zij de pre-sessie Engelse cursus van tien weken door de universiteit volgen en met succes afronden.

U wordt gevraagd om referenties te verstrekken ter ondersteuning van uw aanvraag, waarvan er één uit eerdere academische studies moet zijn.

Aanvragen worden het hele jaar door in behandeling genomen.

Collegegeld

  • Britse en EU-studenten: £ 9,950
  • Studenten van buiten de EU: £ 18.200
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our world-leading research was ranked 5th amongst UK universities in the most recent Research Excellence Framework for quality and 2nd for impact. We provide an educationally outstanding experience fo ... Lees meer

Our world-leading research was ranked 5th amongst UK universities in the most recent Research Excellence Framework for quality and 2nd for impact. We provide an educationally outstanding experience for our students. Lees Minder