Ma in de internationale betrekkingen: Europa vanuit het perspectief van Visegrad

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA in Internationale Betrekkingen: Europa in de Visegrad Perspective

Deze gezamenlijke masteropleiding in de internationale betrekkingen wordt in het kader van de uitgevoerde VNDREAM netwerk, dat bestaat uit: Jagiellonian University in Krakau (Polen), Masaryk University (Tsjechische Republiek), Universiteit van Pecs (Hongarije) en Matej Bel universiteit in Banska Bystrica (Slowakije). Dit gezamenlijke masteropleiding biedt een unieke kans om internationale betrekkingen, Europese politiek, economie, samenleving en cultuur vanuit het Visegrad-gebied te bestuderen. Ervaren faculteit van de toonaangevende universiteiten uit de regio Visegrad evenals een bezoek aan professoren en gastdocenten van gerenommeerde internationale academische en diplomatieke instellingen bieden inzichtelijke en inspirerende instructie over belangrijke ontwikkelingen in de hedendaagse internationale recht, economie, politiek en cultuur in het licht van de Europese integratie processen gezien vanuit het standpunt van de regio Visegrad.

Graduate profiel

Na de afronding van dit programma afgestudeerden zullen hoge competentie in zowel de geschiedenis en de cultuur van de Visegrad en de bredere regio Centraal Europa als achtergrond voor een beter begrip van de hedendaagse internationale betrekkingen zoals toegelicht in de gevolgen van de Europese integratie te demonstreren. Meer specifiek zullen ze kennis die nodig is om het verwerven van een beter inzicht in de complexe aard van de wisselwerking tussen de mondiale en regionale verschijnselen die de werking van internationale organisaties, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. Afgestudeerden zullen bereid zijn om te werken in internationale organisaties, diplomatieke dienst, openbaar bestuur, media en maatschappelijke organisaties. Indien u interesse hebt in het nastreven van een academische carrière, zal afgestudeerden het analytisch vermogen uit te voeren individuele onderzoek aankomende promovendi verwerven.

Structuur

Het programma duurt 4 semesters. De totale werklast komt overeen met een totaal van 120 ECTS. Engels is de toonaangevende voertaal. Instructie in de nationale taal van de partner universiteiten wordt eveneens voorzien. Na de voltooiing van alle eisen van het programma studenten krijgen een joint degree gelijk aan een titel van de Master of Arts in overeenstemming met de nationale nomenclatuur van de partneruniversiteiten.

Na het eerste semester aan de Jagiellonian University in Krakau, studenten besteden een semester aan elke partner universiteit in de volgende volgorde:

  • Masaryk University - tweede semester
  • Universiteit van Pecs - derde semester
  • Matej Bel universiteit in Banska Bystrica - laatste semester

Tijdens de derde en laatste semester volgen studenten cursussen op regelmatige basis, thesis seminars master's en uit te voeren individueel onderzoek culminerend in het indienen van een scriptie en een afsluitend examen. De Master thesis is tijdens het laatste semester van het programma worden geschreven.

Succesvolle afronding van een studiejaar wordt geconditioneerd door de student record van minimaal 60 ECTS. Elke partner universiteit biedt een aantal cursussen die overeenkomt met een minimum van 30 ECTS per semester.

Leerplan

Een lijst van keuzevakken is om up-gedateerd elk jaar door de partner universiteiten en uiterlijk drie maanden voor het begin van elke volgende semester in overeenstemming met de academische kalender van de respectieve hosting partner universiteit voor studenten zullen worden gemaakt.

Het aantal ECTS-punten toegekend aan de opleidingen komen overeen met de totale studielast inclusief onderwijs contacturen in de vorm van lezingen en seminars, alsmede lezingen, essays en presentaties. Partner universiteiten behouden hun huis modaliteiten bij de berekening van ECTS-punten toegekend aan hun cursusaanbod.

Verplichte vakken komen overeen met 84 ECTS. Keuzevakken overeen met 36 ECTS. De totale studielast komt overeen met een minimum van 120 ECTS.

Voor cursussen bij elke partneruniversiteit kunt u kijken op de lijst aanbod voor elk semester:

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Centre for European Studies at the Jagiellonian University traces its history to the founding of the Inter-Faculty ‘Unit' (Zakład) for European Studies at the Jagiellonian University in 1993. In t ... Lees meer

The Centre for European Studies at the Jagiellonian University traces its history to the founding of the Inter-Faculty ‘Unit' (Zakład) for European Studies at the Jagiellonian University in 1993. In the 1990s, this research institute offered open lectures and classes in both Polish and English, but no stand-alone degree programmes. Lees Minder