Lees de Officiële Beschrijving

De afdelingen van de Filosofie en Economie bieden een toonaangevende en unieke Master in de Wijsbegeerte en economie in Europa. P & E zal u voorzien van een strenge opleiding in de speerpunten van de economie en analytische filosofie.

Een P & E graad is het fundament voor de samenleving toekomstige beleidsmakers bij de overheid, het bedrijfsleven, de wetenschap en NGO's. Als u op zoek bent naar een ambitieuze PPE of PEP Master vindt u tal van politieke filosofie en politieke economie in ons programma te vinden. Als u op zoek bent naar een masteropleiding in de economie met een verschil, dan heb je ook geland op de juiste plaats.

MAPhilosophyEconomics

Het programma is gericht op studenten met een interesse in het verkrijgen van een geavanceerde analytische en kwantitatieve opleiding als basis voor het nastreven van onderzoek op basis van een loopbaan in de academische wereld, de openbare dienst, en het bedrijfsleven. Bij het ontwerpen van de mate hadden we in gedachten economen en filosofen evenals die met politicologen of mensen met een achtergrond in het bedrijfsleven of management studies die de bedoeling op het aanscherpen van hun vaardigheden in normatieve reflectie, aan het verdiepen van hun kennis van de vakken die ze tijdens hebben nagestreefd hun Bachelor studies, en op het verbreden en verbeteren van hun methodologische vaardigheden op belangrijke gebieden voor beide disciplines relevant.

Een moderne graden voor moderne uitdagingen

We zien zowel de economie en filosofie en hun integratie als methoden voor het analyseren van toewijzing, distributieve en institutionele mechanismen in een wereld die behoefte hebben aan nieuwe global governance structuren. De belangrijkste zijn het indrukken van fundamentele en praktische vragen: Wat zijn de afmetingen van de gelijkheid? Betekent globalisering bedreigen maatschappelijke solidariteit? Hoe moeten we reguleren van de migratiestromen? Is de internationale organisatie van de arbeid die nodig is voor het bereiken van sociale rechtvaardigheid? Wat zijn de economische en morele uitdagingen die regionale handelsovereenkomsten te creëren voor de WTO? Wat is een eerlijke verdeling van stemrecht in de EU? Wat is de beste manier om overleg te organiseren? Wie draagt ​​de verantwoordelijkheid voor de klimaatverandering? Mocht executive salarissen en bonussen worden afgedekt? Hoe kunnen we moedigen maatschappelijk verantwoord ondernemen? De Bayreuth P & E-programma is de geavanceerde mate voor de nationale en internationale analist openbare orde, de ambtenaar en de betrokken zakelijke professional. Onze MA-programma is voor de serieuze intellectueel die een strenge training die verschillende disciplines, die wil om te innoveren en te gaan met de wereld zal snijden wil. Het is een geavanceerde opleiding in de concepten en methoden van sociale en economische rechtvaardigheid en is een echt alternatief voor de standaard types van masteropleidingen in economie, filosofie, politicologie, of business en management studies.

Duidelijkheid en individualiteit

De P & E Master programma heeft een zeer duidelijke structuur met een set van kernvakken in beide disciplines, een goed gedefinieerde integratieve filosofie en economie seminar, en een breed scala aan keuzevakken waardoor onze studenten om zich te specialiseren op basis van individuele belangen en geschiktheid. Ons programma zal u voorzien van een solide basis en de mogelijkheid om uit te spitten uw eigen onderscheidende academische en professionele profiel.

Onderzoek onder leiding van het onderwijs

De missie van het onderzoek onder leiding van onderwijs wordt serieus genomen in de P & E Programma: cursussen worden gegeven door degenen wiens onderzoek ligt dicht bij het onderwerp. P & E faculteit brengen hun eigen onderzoek naar de vergaderzaal en verkennen van nieuwe ideeën en methodes met hun leerlingen in een intensieve, maar ontspannen manier.

MAPhilosophyEconomics02MAPhilosophyEconomics03

Wat kan ik doen? Filosofie, economie, of een mix. De keuze is aan jou.

U moet vijf keuzevakken van alle MA Module omgeving aangeboden door de afdeling Filosofie en Economie of MA-niveau cursus aangeboden door verwante diensten (bijvoorbeeld wiskunde, Business Administration) te bestuderen. U maar één filosofie of economie, of een combinatie van beide. En je moet een scriptie waarin je laten zien uw vaardigheden te ondernemen duurzame, onafhankelijk en gespecialiseerd onderzoek te schrijven.

Filosofie Module Areas

Geavanceerde onderwerpen in Morele en Politieke Filosofie - Metathics (morele realisme en morele onenigheid), normatieve ethiek (consequentialisme en deontologie, contractarianism, theorieën van justitie, vrijheid en verantwoordelijkheid), Applied Ethics (klimaat en milieu-ethiek, ethiek van onderhandeling en conflict, ethiek van de openbare orde), Geschiedenis van hedendaagse Morele en politieke denken, Thema van Marx.

Geavanceerde onderwerp in de filosofie van de sociale wetenschappen - Begrip en Uitleg van maatschappelijke fenomenen, modellering en Vergelijking van Theory Dynamics, modellering en simulatie van sociale processen, Formele Methoden.

Geavanceerde Topic in Business Ethics - Fundamentele concepten van de Business Ethics, Theorieën van Corporate Governance en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Praxis Seminars.

Economics Module Areas

Modelling Theory - Gevorderde micro-economie II, Advanced Macro-economie II, Advanced Empirical Economics II.

Internationale economie - Theorie en empirie van de Geld en valutabeleid, theorie en empirie van de internationale handel, internationale organisaties en contracten.

Governance and Development - Governance, Concurrentie, en Sociale Ontwikkeling, Problemen van de mededinging en economisch beleid, Public Economics, and Development Economics.

Toepassen

We lopen een rollende toelatingsbeleid. Aanvragen voor de 2017-18 studiejaar zal worden aanvaard van 1 januari 2017. Wij raden u aan om zo snel mogelijk toe te passen.

  • U kunt zich aanmelden voordat je je Bachelor diploma hebben afgerond, maar in dergelijke omstandigheden zullen we alleen zorgen dat u een voorwaardelijk bod en je hebt te hebben afgerond 1 oktober 2017 in te schrijven.
  • We zullen toepassingen acccept tot 31 augustus 2017. Niet-EU aanvragers in het bijzonder wordt geadviseerd om zo spoedig mogelijk toe te passen als gevolg van mogelijke vertragingen bij het verkrijgen van visa, etc.
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 14 andere vakken van University of Bayreuth »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum