Ma in de cultuur en kolonialisme

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MA in Cultuur en Kolonialisme verkent literatuur, politiek en cultuur van Ierland tot India en van Afrika tot het Midden-Oosten. Het is een multi-disciplinaire geleerd Master of Arts programma, gericht op afgestudeerden van de Kunst, Geesteswetenschappen en Sociale wetenschappen. Studenten analyseren keizerlijke overwicht, ras en raciale theorieën, nationalistische bewegingen, postkoloniale ervaringen, de opkomst van neo-koloniale denken, multiculturalisme en interculturaliteit, en de gevolgen van de globalisering en de ontwikkeling van de moderne wereld.

Dit MA kunnen studenten de specialisatie van de postdoctorale onderzoek te combineren met de aanpasbare vaardigheidstraining van een multidisciplinaire aanpak. Studenten profiteren van de erfenis van een MA-programma in 1994 opgericht; het programma voortdurend opnieuw uitgevonden zich in het veranderen van ideologische klimaat met behoud van haar primaire doel: een kritische onderwijs in de culturele discours van de macht te bieden.

Waarom kiezen voor deze opleiding?

Carrièremogelijkheden

MA in Cultuur en Kolonialisme afgestudeerden zijn gegaan op een carrière in de ontwikkeling van het werk, NGO's, recht, Universiteit lezingen, uitgeverijen, de media, journalistiek, buurtwerk, het onderwijs (primair en secundair), filmmaken, reclame, en de ambtenarij. Het programma heeft een bijzonder sterke reputatie in onderzoek opleiding: een groot deel van haar studenten zijn overgegaan tot doctoraatsprogramma's in Ierland, Groot-Brittannië en Noord-Amerika, met veel van hen te winnen prestigieuze financiering awards.

Opzet van de cursus

Ons onderwijzend personeel is opgesteld door de jaren heen uit de disciplines van het Engels, geschiedenis, politicologie en sociologie, economie, Irish Studies, Film Studies, Spaans, Frans, Archeologie, Duits, Italiaans, en Classics, en wordt aangevuld met Ierse en internationale gastdocenten.

Modules / cursussen aangeboden kunnen zijn:

  • Literatuur en kolonialisme
  • Bioscoop en Kolonialisme
  • Studies in de geschiedenis van kolonialisme en imperialisme
  • Dekolonisatie en neokolonialisme: The Politics of 'Ontwikkeling'
  • Kolonialisme en cultuurtheorie
  • Zal Cultuur en Kolonialisme
  • Reisliteratuur
  • Politieke Economie, kolonialisme en globalisering (Hoe om te betogen met een Economist)

Aanslag

Meest onderwezen modules bestaan ​​uit 11-12 twee uur kleine groep seminars; ze zijn meestal geëvalueerd voornamelijk door het indienen van schriftelijke opdrachten. Het proefschrift onderwerp wordt bepaald in overleg met de programma personeel, met indiening medio augustus van het studiejaar.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The School of Humanities encourages interest and research in many multi-disciplinary areas with programmes ranging from Culture and Colonialism to Irish Studies, English, History, Philosophy or Old Ir ... Lees meer

The School of Humanities encourages interest and research in many multi-disciplinary areas with programmes ranging from Culture and Colonialism to Irish Studies, English, History, Philosophy or Old Irish to Film and Digital Media. The skills of critical analysis, problem solving and other transferable skills are attained through our innovative teaching programmes. Thus graduates are equipped to become responsible citizens and valued members of society. Lees Minder