Ma in de bibliotheek en informatie studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Library and Information Studies MA beschikbaarheid Voltijds 1 jaar Part-time 2 jaar OVERZICHT De MA in Studies Bibliotheek en Informatie aan de UCL Qatar heeft de eerste opleiding in zijn soort geworden in de regio formeel worden erkend door CILIP: het Chartered Institute of Library and Information Professionals.

Bibliotheek UCL Qatar en Information Studies MA is identiek aan de geboden van de UCL Department of Information Studies in Londen programma - de Britse premier faciliteit voor het onderwijs van de bibliotheek en informatie studies. Ons programma bestaat uit een extra focus op Qatar en de regionale context waarin studenten zal opereren als professionals, door middel van case studies en stagemogelijkheden. Studenten krijgen een grondige in de belangrijkste theoretische en praktische vaardigheden die nodig zijn om te werken als een toonaangevende bibliotheek of informatie professional en zal het ontwikkelen van een brede vaardigheden met bijzondere aandacht voor de bibliotheek en informatie management, collectievorming, catalogiseren en classificatie. Cursus Structuur Dit MA heeft een totale waarde van 180 studiepunten. Studenten nemen zes verplichte modules (90 studiepunten), twee optionele modules (30 studiepunten) en een proefschrift (60 studiepunten). Verplichte modules Kennis Organisatie en Access Collection Management Information Sources en Retrieval Inleiding tot management principes van Computing and Information Technology Professional Awareness Proefschrift Optionele Modules Onder voorbehoud van beschikbaarheid en de vraag, kunnen opties omvatten: Interdisciplinair Methoden voor de studie van Cultureel Erfgoed Inleiding tot de archieven en Preservation Bibliotheek Systems en data management islamitische manuscripten Digital van bronnen in de geesteswetenschappen het boek in de wereld Information Literacy diensten aan kinderen en jongeren proefschrift Alle studenten voeren een onafhankelijk onderzoeksproject afgesloten met een proefschrift van 10-12.000 woorden.

Stages De beroepspraktijk element van de Bibliotheek MA and Information Studies programma biedt stagemogelijkheden voor elke student op de cursus.

Toelatingseisen Voor toelating tot deze MA, moeten de kandidaten een bachelordiploma hebben met ten minste tweede klasse Honours (UK-systeem), een GPA van 3,0 op de schaal van 4,0 (US-systeem) of een andere internationale kwalificatie van een gelijkwaardige norm.

Kandidaten worden normaliter verwacht ten minste een jaar relevante werkervaring te hebben opgedaan binnen een bibliotheek of informatiediensten positie. Een afgestudeerde stage of stage heeft de voorkeur, maar ook andere soorten werk, bijvoorbeeld als een bibliotheek of informatie assistent, kan ook worden overwogen. Tijdelijk werk in een bibliotheek, zoals rekken, wordt meestal niet beschouwd als passend.

Kandidaten van wie de eerste taal niet Engels zijn normaliter nodig is om een ​​Engels taalexamen zitten. De aanvaardbare kwalificaties voor toelating tot deze programma omvatten IELTS (6,5 overall met een minimum van ten minste 6,0 in elk van de vier testonderdelen).

WAAROM KIEZEN UCL QATAR Studenten aan de UCL Qatar profiteren van echt uitzonderlijke faciliteiten, waaronder geavanceerde en zeer uitgerust onderwijs ruimten. UCL Qatar wordt snel opbouwen van een uitgebreide publicaties collectie gericht op cultureel erfgoed, bibliotheekwezen en informatie studies. Dedicated IT en de bibliotheek professionals staan ​​klaar om studenten te ondersteunen, in aanvulling op de academische en onderwijzend personeel.

Studenten hebben de mogelijkheid om te netwerken met toonaangevende professionals bibliotheek van Qatar en de regio en zal een stage te ondernemen in een lokale of internationale bibliotheek.

Qatar investeert fors in de bibliotheken infrastructuur en capaciteitsopbouw. Dit is een buitengewoon boeiende periode voor studenten en professionals die op zoek zijn om hun carrière in de regio te ontwikkelen.

Collegegeld voor 2016 binnenkomst, de Library and Information Studies MA heeft een collegegeld van QAR 99.900.

BEURZEN Een reeks van volledige beurzen zijn beschikbaar voor kandidaten. De financiering wordt toegekend op basis van academische verdienste en financiële nood.

Solliciteer online Aanvragen kunnen online worden ingediend bij http://www.ucl.ac.uk/qatar/study/degree-programmes/apply-now

Laatst bijgewerkt op mrt 2016

Over de school

UCL Qatar represents a unique three-way partnership between UCL, Qatar Foundation and Qatar Museums Authority, positioning Qatar as the centre of excellence in museum practice in the region and furthe ... Lees meer

UCL Qatar represents a unique three-way partnership between UCL, Qatar Foundation and Qatar Museums Authority, positioning Qatar as the centre of excellence in museum practice in the region and furthering the understanding of Arab and Islamic archaeology. Lees Minder