Ma in de beeldende kunst en visuele communicatie ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het verkrijgen van de MA graad van de Beeldende Kunst en Visual Communication Design graduate programma omvat een 4 semester lange periode van strenge studie, die studio werken in kunst, design of theoretische studie met betrekking tot deze gebieden combineert, en die vormen de drie tracks van het programma. De vereiste graad is een volledig geleed studio project of schriftelijke theoretische dissertatie die draait om een ​​samenhangend query concept of onderwerp dat kan worden aangebracht op ten minste één van de drie onderzoeksgebieden van het programma, en welke als een voltooide product wordt verwacht te worden voorgelegd aan een jury aan het einde van de studies.

Terwijl de studenten kunnen ervoor kiezen alleen binnen een van de drie belangrijkste tracks hierboven aangegeven te blijven, als gevolg van de toegenomen aard van hybridisatie in het totale gebied van kunst, design en aanverwante theorie we ook bepalingen voor hybride projecten / geschreven scripties te maken die zich over te spreiden twee of meer van deze velden, of een combinatie van de expertise en methodieken van hen naar nieuwe resultaten die aan hun kruispunten wonen.

Onze faculteit bestaat uit een kleine, maar sterk geëngageerde groep van individuen, waarvan de productie en de erkenning en zich uitstrekt tot in de internationale arena van kunst, design en theorie; en een aanzienlijk aantal van hen kan belijden hybride expertise en interesse gebieden die op de convergentie punten van een aantal verwante, maar toch verschillend, velden liggen.

programma doelstellingen

VACD Master's programma is ontworpen op de basisfilosofie van zowel de Sabanci-universiteit en VACD Masteropleiding dat is om uit te maken beide velden van design in combinatie met theoretisch onderzoek. In dit verband programma is strikt gebaseerd op een multidisciplinaire bases met studenten aangemoedigd vanuit verschillende interessegebieden. Studenten worden overgebracht om te werken op drie belangrijke gebieden eindigt met ofwel een theoretische scriptie, een tentoonstelling of computer-based design project.

resultaten van het programma

 1. Ontwikkelen van het vermogen om kritisch, analytisch en reflectief denken en redeneren
 2. Denk na over maatschappelijke en ethische verantwoordelijkheid in zijn / haar professionele leven.
 3. Ervaring opdoen en vertrouwen in de verspreiding van het project / onderzoeksresultaten
 4. Werk verantwoord en creatief als individu of als lid of leider van een team en in multidisciplinaire omgevingen.
 5. Communiceer effectief door mondeling, schriftelijk, grafische en technische middelen en hebben competentie in het Engels.
 6. Onafhankelijk bereiken en het verwerven van informatie, en de ontwikkeling van de waardering van de noodzaak voor het continu leren en bijwerken.
 7. Ontwikkelen van een grondige kennis van theorieën, concepten en methoden van onderzoek in het veld en toe te passen in onderzoeksopzet en data-analyse.
 8. Beoordeel de impact van de economische, sociale en politieke omgeving vanuit een mondiaal, nationaal en regionaal niveau.
 9. Weten hoe u in woord en beeld, primaire en secundaire bronnen van informatie, te interpreteren begrippen en gegevens uit verschillende bronnen in de ontwikkeling van disciplinaire en interdisciplinaire analyses.
 10. Toon een praktische en technische kennis van materialen en methoden in een of meer media van de beeldende kunst.
 11. Aantonen dat kennis van het representatieve processen met behulp van visuele evenals audial materiaal als mediums van representatie.
 12. Toon praktische kennis van het proces van het transformeren van abstract / tekstuele concepten in concrete, audio / visuele vormen.
 13. Lees visuele teksten met een diepe kennis van de kunstgeschiedenis en theorie en het vermogen van het situeren van de inhoud en vorm van de visuele representatie, zowel in een historische en thematische context.

Admissions

Aanvragen voor graduate programma's worden geëvalueerd door de toelatingscommissie van de desbetreffende opleiding. Toelating wordt afgerond door de goedkeuring van de desbetreffende Graduate School Board op aanbeveling van de toelatingscommissie en kondigde aan de aanvrager.

Aanvragers kunnen worden uitgenodigd voor schriftelijke examens en / of interviews. Alle schriftelijke examens en interviews worden gehouden in het Engels. Voor Turkse en internationale kandidaten die in het buitenland en niet in staat om schriftelijke examens en / of interviews bij te wonen, zal worden geïnterviewd door middel van Skype.

Aanvragen van internationale kandidaten studeren in het buitenland zijn alleen geldig na de goedkeuring en de erkenning van de laatste afgestudeerde instelling voor hoger onderwijs en de opleiding van de Hoge Raad Turkse Onderwijs. De verificatie wordt uitgevoerd door de Universiteit.

Turkse kandidaten afgestudeerd aan een hogere instelling in het buitenland moeten een certificaat van gelijkwaardigheid in te dienen door de Hoge Raad Turkse Onderwijs.

Application Documents and Vereisten:

 1. Online sollicitatieformulier: Kandidaten kunnen toepassen op meerdere programma's via het online systeem. Een apart aanvraagformulier moet worden ingevuld voor elk programma waarvoor een kandidaat wil toepassen.
 2. Official transcript: Een verzegelde official transcript uitgegeven door de eenheid Studentenzaken van de aanvrager vorige universiteit moet worden ingediend. Dit document moet de genomen cursussen en kwaliteiten van de aanvrager ontvangen aan te geven
 3. Twee brieven van aanbeveling: Deze moeten ofwel online worden ingediend of geplaatst in een gesloten enveloppe. voorbeeldbrief
 4. One Foto: Een foto nodig is. Als een foto al de online toepassing bevestigd, is dit niet noodzakelijk.
 5. Portfolio: Er is geen artistieke examen voor Beeldende Kunsten en Visual Communication Design programma. Aanvragers aan dit programma zullen naar verwachting portefeuilles dienen in pdf, CD / DVD, drukwerk, dia of online-formaat. Toepassingen zonder portefeuille worden niet in aanmerking genomen.
 6. Resultaat voor Graduate Program toelatingsexamen: De aanvrager moet een van het resultaat van de volgende examen tijdens aanvraag in te dienen. Toepassingen zonder geldig examen resultaat zal niet in aanmerking worden genomen. Fotokopieën van de scores worden geaccepteerd voor de toepassing, maar originele exemplaren moeten bij opname en inschrijving worden ingediend. Turkse en internationale kandidaten moet een van de resultaten van deze examens 'in te dienen tijdens de applicatie: ALES / e-ALES: 55 - Gelijke gewicht; GRE: 149 - Kwantitatieve
 7. Engels Proficiency Exam Resultaat Certificaat: Omdat de voertaal bij Sabanci-universiteit is Engels, is de aanvrager verplicht om de score van een van de Engels taalvaardigheid assessment examens in te dienen. Erkende examens en de minimale score vereist: TOEFL IBT - 87; KPDS / UDS / e-YDS / YDS -73; PTE Academik -73; CAE - B; CPE - C. Kopieën van de documenten worden geaccepteerd voor de toepassing; echter originelen zal worden gevraagd bij de registratie in het geval van toelating. Na de test datum, TOEFL IBT scores zijn geldig voor 2 jaar; PTE Academic scores zijn geldig voor twee jaar; CAE en CPE scores zijn geldig voor 3 jaar; e-YDS, YDS, KPDS en UDS scores zijn geldig voor 5 jaar.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

With science, technology, and social structures advancing day by day, the world needs more qualified individuals who possess the knowledge and skills required to pursue a career anywhere in the world. ... Lees meer

With science, technology, and social structures advancing day by day, the world needs more qualified individuals who possess the knowledge and skills required to pursue a career anywhere in the world. Aware of this pressing issue, in 1994 the Sabancı Group decided to establish a "world university" led by the Sabancı Foundation. The seeds of Sabancı University, the Sabancı Group's most comprehensive social responsibility project in the field of education, were sown in the summer of 1995, at a search conference. Right now, Sabancı University is the highest ranked Turkish university in THE World University rankings and only one of the two Turkish universities that rank in the top 500. Sabancı Holding is a strategic portfolio company that focuses on creating value add with the Group’s ecosystem and prioritizes a high-performance culture. Sabancı Group companies currently operate in 12 countries. Sabancı Group has 70 companies and 60.000 employees. These enterprises collectively have also contributed significantly to the development of Turkey’s economy. Sabancı Holding’s own shares, as well as the shares of its 11 subsidiaries, are listed on Borsa Istanbul (BIST) and constitute 8.1% of total market capitalization of Turkish equity market. Lees Minder