Ma in creatief schrijven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

ma in creatief schrijven

De MA in Creatief Schrijven aan de Wits Universiteit is een hoog aangeschreven twee jaar MA waarin studenten een creatief project in full-length en een begeleidend reflecterend essay afronden. Het programma is gehuisvest in de School Letterkunde, Taal en Media, maar heeft een interdisciplinaire samenwerking met docenten en leidinggevenden van verschillende scholen in de Faculteit der Geesteswetenschappen. Gastenchrijvers en uitgevers worden uitgenodigd om workshops te doen of lezingen te geven in het programma, waarbij studenten de voordelen van hun ervaring en expertise krijgen. Deze intensieve cursus combineert seminars met one-on-one supervisie, zodat studenten uitgebreide feedback krijgen over hun werk: van hun collega's, hun leidinggevende en andere supervisors in het programma.

DUUR

Part-time over twee jaar, door onderzoek

Voordelen van het programma

Het programma biedt studenten intensieve feedback door de combinatie van seminars en one-on-one supervisie.

De cursus wordt geleerd door zeer gerespecteerde en gepubliceerde schrijvers, waaronder Ivan Vladislavić, Bronwyn Law-Viljoen en Phillippa Yaa de Villiers.

Het programma stimuleert robuuste kritiek in een collegiale werksfeer.

Veel afgestudeerden van het programma zijn uitgegroeid tot publiceren met gerespecteerde lokale en internationale uitgevers.

Inschrijving criteria / Toelating

Een honours diploma in literatuurstudie, journalistiek of drama is een voorwaarde voor toelating tot de MA in het creatieve schrijven. Soms kan een kandidaat zonder een dergelijke mate naar keuze van de cursuscoördinator aan de MA worden toegelaten op basis van hun ingediende portefeuille of een uitgebreide uitgeverijgeschiedenis. Kandidaten kunnen worden aangesproken voor een interview als onderdeel van het aanvraagproces.

Studenten moeten hun applicaties beginnen door een 50 pagina's creatieve schrijfportefeuille in te dienen bij de programmabeheerder. Pas na het aanbieden van een plaats in het programma wordt een kandidaat aangemeld om in de universiteit te worden geaccepteerd.

Carrière Opties / Kansen

Alumni kan verder gaan met carrières in creatief schrijven, journalistiek, reclame en film en televisie.

Curriculum Outline / Modules onderwezen

Twee jaar MA door onderzoek; Twee weken schrijfwinkel voor de duur van de opleiding.

Sluitingsdata

De deadline voor het indienen van portefeuilles is 15 september.

Laatst bijgewerkt op aug 2017

Over de school

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowle ... Lees meer

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowledge-base and build our future. With its more than 130 000 graduates in its 91-year history, Wits has made and will continue to make its mark nationally and internationally. Lees Minder