Ma economie voor de overgang

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Nooit is er een belangrijk moment voor een nieuwe benadering van de economie.

Er is dringend behoefte aan een radicale heroverweging van ons economisch systeem. We hebben nieuwe denken en nieuwe modellen die de uitdagingen waar we nu staan, in plaats van blindelings volgen het pad dat ons heeft geleid in de convergerende crises we nu geconfronteerd herkennen.

Deze modellen stellen ons in staat zowel de gevolgen te verzachten als zich aan te passen aan deze inter-locking crises - inclusief klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, de piek in fossiele energiebronnen, financiële instabiliteit, voedselzekerheid, armoede, enzovoort. Ze zullen worden gebouwd op een goed begrip van de complementariteit van ecologische bescherming en menselijk floreren.

Voor 20 jaar, zijn baanbrekende denkers en beoefenaars is het ontwikkelen van alternatieve economische ideeën, modellen en experimenten die ooit werden beschouwd als radicaal en marginaal. Als we naar een nieuw economisch dageraad worden geconfronteerd, zijn deze theorieën en praktijken nu bewegen centraal.

"Ik kan met de hand durven zeggen dat mijn tijd als externe examinator voor de MA Economics of Transition zonder enige twijfel de meest aangename en lonende externe onderzoekservaring is geweest die ik heb gehad in mijn academische carrière ... ..Deze Masters heeft de hoogste kwaliteit schriftelijk werk dat ik op dit niveau tegenkwam, zowel als docent op mijn eigen universiteit als in mijn ervaring met externe examens in andere universiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Een deel van het plezier en het leren voor mij was het observeren van hoe ik denk dat de studenten enorm profiteren van de 'Schumacher-ervaring', de intense, beschermde en ondersteunde leeromgeving van het Schumacher-college, die uiteraard overloopt in persoonlijke ontwikkeling en groei en de ontwikkeling of ontvouwing van iets waar we zelden expliciet op focussen in het hoger onderwijs van vandaag, dat van het cultiveren van karakter, het samensmelten van kennis en passie binnen een intense leergemeenschap en -ervaring. Het was een genoegen om geassocieerd te worden met dit nieuwe Masters-programma, om het te laten groeien en bloeien, en een plek te worden waar toekomstige leiders in de transitie van niet-duurzaam zijn gecultiveerd, ondersteund, begeleid en op de wereld gezet. "
John Barry, externe examinator, economie voor transitie 2014-2015

Waarom Schumacher College?

Sinds 1991, heeft Schumacher College is pionier radicaal nieuwe manier van denken in de economie, het aantrekken van vooraanstaande leraren, artsen en activisten uit de hele wereld.

We hebben geïnspireerd en ondersteund duizenden organisaties en personen uit verschillende landen in hun zoektocht naar een meer duurzame en rechtvaardige wereld te bereiken.

In 2011 lanceerden we, als antwoord op de toenemende economische en gerelateerde crises, ons eerste postdoctorale programma in Economics for Transition in samenwerking met de New Economics Foundation, het Transition Network en de Business School aan de universiteit van Plymouth.

Nu, in zijn vierde jaar, biedt deze samenwerking u een ongeëvenaarde mogelijkheid om kennis te maken met het neusje van de zalm van radicaal economisch denken, activisme en ondernemerschap wereldwijd.

Gehost door zeer gerespecteerde radicale economen, aangevuld met een ongeëvenaarde gastdocent van leerkrachten en praktijkmensen uit de hele wereld, heb je een unieke kans om die mee in de voorhoede van nieuwe economische denken.

Meer informatie over onze innovatieve aanpak van lesgeven en leren aan het College is hier te vinden >>

Onze docenten en gastdocenten zijn onder meer:

 • Jonathan Dawson - Schumacher College
 • Tim Crabtree - Schumacher College
 • Stephan Harding - Schumacher College
 • Julie Richardson - Schumacher College
 • Rob Hopkins, Jay Tompt & Sophy Banks (externe link) - Transition Network
 • David Bollier (externe link) - mede-oprichter van de Commons Strategies Group
 • Pat Conaty (externe link) - NEF Fellow
 • Mac Macartney (externe link) - oprichter van Embercombe
 • Kate Raworth (externe link) - Senior Visiting Research Associate aan het Environmental Change Institute van de universiteit van Oxford
 • Dr. Martin Shaw (externe link) - Auteur, mytholoog, verteller en bekroonde wildernis Rites-of-Passage gids
 • James Goodman, Head of Futures bij Forum for the Future (externe link)
 • Miriam Turner, directeur van disruptieve innovatie bij Friends of the Earth (link is external)
 • Sarah Corbett, oprichter van het Craftivist Collective (link is external)
 • Tonya Surman, de maker van het Social Innovation Center (externe link) in Toronto
 • Laurie Macfarlane, economics editor bij openDemocracyUK (externe link)

Voor wie is deze cursus bedoeld?

We zijn verheugd om uw aanvraag te ontvangen of u rechtstreeks vanuit een bachelordiploma, neemt time-out om mid-career studeren of willen een kans om te scholen in een gebied dat is van groot belang voor onze wereldwijde economische toekomst en welzijn.

We zijn op zoek naar enthousiaste agenten van verandering die bereid zijn om co-creëren een nieuwe economie in de praktijk. We zijn op zoek naar die bereid zijn om een ​​risico te nemen en staan ​​op de cutting-edge van nieuwe manier van denken op dit gebied.

Schumacher College verwelkomt studenten van over de hele wereld in haar gevarieerde mix van culturele ervaring en leeftijdsgroep die het mogelijk maakt voor rijke peer to peer learning.

Hoor van vroegere studenten
Ontdek hoe dit programma het leven en de carrière heeft veranderd van studenten die de cursus hebben gevolgd door onze profielen Economie voor transitie alumni te lezen.

Wat zal je leren?

 • De belangrijkste duurzaamheid problemen waarmee de wereld van vandaag
 • Hoe ecologisch, zijn de economische en sociale crises systemisch gekoppeld aan het slecht functioneren van de hedendaagse geglobaliseerde economie
 • Een kritiek op de dominante neoklassieke, industriële groei model vanuit verschillende perspectieven
 • Een theoretische en empirische begrip van een ecologische wereldbeeld
 • Hoe ecologie en complexiteit wetenschap gelden voor de economie en de sociale systemen
 • De co-creatie van een nieuwe benadering van de economie getrokken uit alternatieve denkrichtingen
 • De co-creatie van toekomstige scenario's en trajecten naar lage-koolstof, hoge welbevinden en veerkrachtige economie
 • Deelname aan de huidige debatten over de economie van de transitie
 • Nieuwe economie instrumenten, methoden en het beleid en de toepassing daarvan op real-world case studies
 • Zelfevaluatie de beroepspraktijk te verbeteren

Je zal ook het uitvoeren van een onafhankelijk onderzoek in verband met de economie van de overgang

Waar ga je heen?

Ben je klaar om een ​​nieuwe generatie van zakelijke leiders, ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers, adviseurs en activisten meedoen?

Afgestudeerden van dit programma zal de vaardigheden en kennis hebben om te werken voor een duurzame verandering in de publieke en private sectoren, alsook in het maatschappelijk middenveld, of het opzetten van hun eigen projecten of organisaties die bijdragen aan de overgang naar een nieuwe economie.

Luister naar enkele van onze vroegere en huidige studenten en ontdek hoe dit programma hun leven en carrière heeft veranderd door het lezen van onze studentenprofielen Economie voor Transitie.

Wat anderen hebben gezegd:

"Ik geef les aan het Schumacher College vanwege zijn sterke link met ecologische duurzaamheid en een aanpak die gebaseerd is op co-creatie in samenwerking. Mensen zijn niet verteld wat te doen, samen vormen ze co-creëren hun ideeën. Het is een fundamenteel ander onderwijsmodel dat we kunnen leren van en van toepassing zijn op de economie en andere delen van ons leven. '
- Professor Eve Mitleton-Kelly, London School of Economics

"Bij het maken van de transitie naar een wereld waarin we allemaal kunnen gedijen binnen planetaire grenzen, is het een paradigmaverschuiving of een mislukking, en doet niemand de paradigmaverschuiving beter dan bij het Schumacher College. De leeromgeving en de inhoud van zijn cursussen maken visies van een betere wereld tastbaar. En, de Economics for Transition MA laat zien hoe we op dit moment de eerste stappen kunnen zetten om er te komen. /?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListing"
- Andrew Simms, Fellow of New Economics Foundation

"De cursus economie van de overgang toont hoe de theorie en praktijken van ecologische economie en sociale economie te verenigen om Co-operative Commonwealth te beveiligen. "
-Pat Conaty, uitvoerend directeur van het netwerk van de wederopbouwmaatschappij

"Het Schumacher College is een van de weinige plaatsen die ik ken waar economische vragen zo openlijk worden gesteld als ze moeten zijn. Als ik daar seminars organiseer, leer ik net zoveel als ik lesgeef. "
- Kate Raworth, visiting Research Associate bij het Environmental Change Institute van de universiteit van Oxford

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Register for our ONLINE OPEN DAY. You will be able to chat live with faculty and staff, watch videos about Schumacher College, the Dartington campus and learn more about each programme. Learn more and ... Lees meer

Register for our ONLINE OPEN DAY. You will be able to chat live with faculty and staff, watch videos about Schumacher College, the Dartington campus and learn more about each programme. Learn more and register here: https://www.schumachercollege.org.uk/postgraduate-open-day People from all over the world, of all ages and backgrounds, have been informed, inspired and encouraged to act, by our transformative courses for sustainable living. Schumacher College has an enviable reputation for cutting-edge learning. Our work is to inspire, challenge and question ourselves as co-inhabitants of the world, to ask the questions we all struggle to find answers to and to find sound knowledge, intuition and wonder in our search for solutions. Lees Minder