Ma ecologisch design thinking

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Nog nooit is er een belangrijkere tijd voor een nieuwe aanpak voor het aangrijpen met de uitdagende situaties die we ondervinden van lokaal tot mondiaal niveau. In een snel veranderende dynamische situatie, oplossingen zelden blijven optimaal voor zeer lange en continue actieve participatie is een noodzakelijk ingrediënt voor succes. Groeiende veerkracht bij individuen en gemeenschappen is de manier om te gaan, ondanks de voortdurende veranderingen om ons heen.

Ons programma in ecologisch ontwerp Thinking omarmt en verkent deze complexe wereld van de interacties met levendige engagement en een optimistische benadering. Het biedt krachtige, praktische en ecologie centraal vaardigheden en kennis toe te passen op een breed scala aan praktijken van ontwerp, het onderwijs en het bedrijfsleven om de meer specifieke rol van leiderschap, management en consultancy.

De Ecologische Ontwerp Het denken programma is transdisciplinair, inzichtelijke en universeel in de toepassing ervan; pragmatische en geïntegreerd in de werking ervan. Het brengt theoretische en praktische discours over ecologisch geïnspireerd ontwerp samen, met methoden van ontwerpdenken die worden samengevoegd met de nieuwste ontwikkelingen in antropologie, psychologie en socio-politieke economie. Het doel is om een ​​nieuwe grond voor verandering makers creëren in de voorhoede van onze transitie naar een duurzame samenleving.

Ecologisch geïnspireerd ontwerp omvat de studie van ecologische wereldbeelden, systeemdynamica en toegepaste complexiteitstheorie naast de filosofieën en praktijken van permacultuur en biomimetisch ontwerp.

Ontwerpdenken is een gevestigde participatietechniek gebaseerd op het empathische begrip van de gevoelens, ervaringen en emoties van anderen. Het houdt zich bezig mensen in levendige gesprekken, visueel geprikkeld interacties en speelse prototyping. Het frames problemen als kansen, formulieren inzichten en genereert creatieve en collaborative oplossingen in complexe situaties.

Het Ecological Design-denkprogramma is erop gericht deelnemers een voedende omgeving te bieden door korte cursussen op te nemen onder leiding van internationaal erkende denkers, plaatsmaakprojecten in samenwerking met de Dartington Hall Trust, de thuisbasis van het Schumacher College en kortlopende projecten aangeboden door externe partners. organisaties.

Dit programma is het vierde radicale postdoctorale programma ontwikkeld op Schumacher College en draagt ​​bij aan en verbeteren lopende gezamenlijke onderzoek van de Politieacademie in duurzaam leven - een live en genetwerkte onderzoek van de praktijk aan de gang over de hele wereld door het college 20.000 alumni en anderen.

Onze leraren:

In dit programma profiteren we van de bijdrage van een reeks internationaal gewaardeerde docenten. Reguliere gastdocenten hebben opgenomen:

Dr. Stephan Harding, Schumacher College
Dr. Philip Frances, Schumacher College
Lou Rainbow, Craft Revolution
Professor Seaton Baxter, gastprofessor, Schumacher College
Dr. David Sanchez, Biomimetic Design
Dr. Daniel Wahl, opvoeder en auteur van Designing Regenerative Cultures
Dr. Terry Irwin, professor en hoofd van de School of Design, Carnegie Mellon University
Gideon Kossoff, adjunct-hoogleraar, School of Design, Carnegie Mellon University
Kate Raworth, Senior Visiting Research Associate aan het Environmental Change Institute van de universiteit van Oxford
Tom Crompton, Common Cause Foundation
Tim Crabtree, Schumacher College
Lucy Neal, auteur van het spelen voor tijd: kunst maken alsof de wereld praat
Ruth Ben Tovim, Creative Director, Encounters Arts
Dr. Martin Shaw, auteur, mytholoog, verhalenverteller en bekroonde woestijn Rites-of-Passage gids

Deze lijst zal worden bijgewerkt als bijdragers aan het studiejaar 2018-19 worden bevestigd

Voor wie is deze cursus voor?

Wij zouden graag om uw aanvraag te ontvangen of u rechtstreeks afkomstig zijn van een bachelordiploma, neemt time-out om mid-career studeren of willen een kans om uw begrip van een praktijk die van groot belang is voor al onze toekomst te ontwikkelen. We moedigen aanvragen van gemeenschap beoefenaars en activisten alsook planners, opvoeders, architecten, politici en beleidsmakers. Je hoeft niet per se een eerste graad moet in het ontwerp toe te passen voor deze cursus. U hoeft alleen maar enthousiast, veerkrachtig en toegewijd te zijn.

We zijn op zoek naar enthousiaste agenten van verandering die bereid zijn om samen te ontwerpen van nieuwe benaderingen voor de manier waarop we leven, dat zijn sociaal rechtvaardige en ecologisch duurzaam. We zijn op zoek naar die bereid zijn om risico's te nemen en staan ​​op de cutting-edge van de nieuwe praktijken op dit gebied.

Schumacher College verwelkomt studenten van over de hele wereld in een gevarieerde mix van culturele ervaring en leeftijd die het mogelijk maakt voor rijke peer-to-peer learning.

Deze unieke cursus gaat over ontwerp voor al het leven, niet alleen het menselijk leven. Met zijn focus op nieuwe manieren van denken en handelen in de wereld, rust het je uit met de vaardigheden, concepten en contacten die je nodig hebt om deel te nemen aan de volgende economie die nu opkomt. Verlicht als het is door de real-world context van Dartington als een leerrijk, ik ken geen andere gemeenschap waarin ecologie, permacultuur, systeemdenken, complexiteitswetenschap en Gaia-theorie zijn geïntegreerd zoals ze zijn in het Schumacher College.

Hoor van vroegere studenten
Ontdek hoe dit programma het leven en de carrière van studenten heeft veranderd die de cursus hebben gevolgd door onze studentenprofielen Ecologisch ontwerpdenken te lezen.

Je zult leren

 • De stichting van een ecologische wereldbeeld door middel van thema's zoals ecologie, diepe ecologie, systeemdenken, complexiteit wetenschap en Gaia-theorie.
 • Levende systemen principes door de filosofie en de praktijk van permacultuur ontwerp, biophilia en biomimicry.
 • Creatieve en procesgerichte probleemoplossende technieken door toepassing van de methoden en principes van ontwerpdenken
 • Een multi-perspectief waardering van ethische kwesties en de implicaties daarvan voor de toekomstige gevolgen van het herinrichten van bestaande systemen en het creëren van nieuwe.
 • Ecologische ontwerpkennis toepassen op het ontwerpen van sociale systemen als onderdeel van een opkomende nieuwe economie
 • Persoonlijke en groepsonderzoekspraktijken om het bewustzijn van de onderling afhankelijke relatie tussen het individu, de maatschappij en de natuur en tussen theorie en praktijk te vergroten

Co-creatieve participatiepraktijken en theoretische principes voor nieuwe benaderingen van het ecologisch ontwerpproces met een reeks belanghebbenden in de volledige levenscyclus van projecten, en u zult deze toepassen in de studio, op het Dartington Hall Estate en in korte stages op live projecten.
John Thackara, schrijver, producent van bioregionale evenementen, oprichter van Doors of Perception

Speciale kenmerken

 • Een interdisciplinair programma integratie van ontwerp methoden met die van de ecologie en de sociale wetenschappen.
 • Een integratieve ontwerp-programma geworteld in diepe ecologische kennis en praktijk en geïnformeerd door cutting edge denken in nieuwe economische benaderingen en sociale dynamiek.
 • Een evenwichtige verdeling van de tijd en middelen op basis van vaardigheden en cognitieve basis van kennis en tussen praktijk en theorie.
 • Toegang tot enkele van 's werelds grootste denkers en beoefenaars in design, Gaia-theorie, complexiteit, klimaatwetenschap, systeemdenken, nieuwe economische en sociale veranderingen.
 • Korte cursussen onder leiding van internationaal erkende denkers en onderzoekers.
 • Korte praktijkstages met een bereik van partnerorganisaties werken bij de voorrand van sociale innovatie.
 • Een meeslepende, integratieve en transformationele onderwijzen en leren aanpak geworteld in de door Schumacher College en Dartington Hall principes, en die zich bezighouden met een woon- en werkgemeenschap op en rond de Dartington Estate in Devon.

Waar ga je?

Ecologische Ontwerp Het denken kan worden toegepast op een breed scala aan contexten van het persoonlijke naar de maatschappelijke. Dit programma is gericht op een nieuwe generatie ontwerpers, ondernemers, beleidsmakers, docenten, onderzoekers, adviseurs en activisten te creëren. Afgestudeerden zullen de vaardigheden en kennis hebben om te werken voor een duurzame verandering in de publieke en private sectoren, alsook in het maatschappelijk middenveld, of het opzetten van hun eigen projecten of organisaties die zal bijdragen aan de omvorming van de samenleving.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Register for our ONLINE OPEN DAY. You will be able to chat live with faculty and staff, watch videos about Schumacher College, the Dartington campus and learn more about each programme. Learn more and ... Lees meer

Register for our ONLINE OPEN DAY. You will be able to chat live with faculty and staff, watch videos about Schumacher College, the Dartington campus and learn more about each programme. Learn more and register here: https://www.schumachercollege.org.uk/postgraduate-open-day People from all over the world, of all ages and backgrounds, have been informed, inspired and encouraged to act, by our transformative courses for sustainable living. Schumacher College has an enviable reputation for cutting-edge learning. Our work is to inspire, challenge and question ourselves as co-inhabitants of the world, to ask the questions we all struggle to find answers to and to find sound knowledge, intuition and wonder in our search for solutions. Lees Minder