Ma diploma in ontwikkelingsstudies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MA Degree in Development Studies is bedoeld om de deelnemers voor te bereiden op het werk in de ontwikkeling van een gemeenschap, de lokale overheid, jeugd / volwassenenonderwijs of instelling NGO. Het biedt studenten de mogelijkheid hedendaagse theorieën van sociale verandering en ontwikkeling om te verkennen en om beleid en praktijken ontwikkeling te analyseren. Het bouwt vaardigheden, in het bijzonder met betrekking tot onderzoek, leiderschap en het werken met groepen en in de planning, het beheer en de evaluatie van ontwikkelingsprojecten.

Het is gericht op gevorderd niveau deelnemers die houder zijn van een primaire diploma of gelijkwaardig diploma en die ervaring hebben met het werken in een ontwikkeling context hebben. Bijzonder welkom zijn leiders, begeleiders en beheerders van community development projecten, de overheid en de ontwikkeling van uitzendkrachten, mensen die betrokken zijn in het pastoraat, de onderzoekers, de ontwikkeling van docenten, vrijwilligers en activisten. Het moet ook een beroep op wetenschappers in de landen van het Zuiden die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek in ontwikkeling. Sommige plaatsen zijn ook behouden voor recent afgestudeerden die verder willen bestuderen alvorens een carrière in de ontwikkeling van het werk.

Studenten kunnen zich specialiseren in het programma door te kiezen uit een aantal electieve gebieden die het meest geschikt is voor hun gebied van belang zijn.

Deze 'specialistische trajecten' zijn onder andere:

  • Globalisering en Change
  • People Centred Development
  • Ontwikkeling en Beheer

Deelnemers succesvolle afronding van het programma zal worden bekroond met een internationaal erkend MA in Development StudiesGevalideerd door de kwalificatie en Quality Ierland (voorheen HETAC). Merk op dat deze cursus is ook beschikbaar via de Flexibel afstandsonderwijs en part-time opties.


Doelstellingen van het programma

  • Om een ​​kwalitatief hoogwaardige academische opleiding in de ontwikkeling van studies, onderzoeken hedendaagse theorieën in de sociale wetenschappen en het beleid en de praktijken ontwikkeling.
  • Om de deelnemers uit te rusten met een theoretische kennis van de debatten met betrekking tot ontwikkeling, met inbegrip contrasterende argumenten en begrip van ontwikkelingsprocessen, en om hun vaardigheden te verbeteren om deze kennis toe te passen beleidsanalyse en praktische problemen op te lossen.
  • Om de vaardigheden van de deelnemers te verbeteren, vooral met betrekking tot leiderschap, motivatie en het werken met groepen en in de planning, het beheer en de evaluatie van ontwikkelingsprojecten.
  • Om de deelnemers inzicht in de sociaal-wetenschappelijk onderzoek over hedendaagse thema's op het gebied van ontwikkeling te verbeteren en om leerlingen te vergemakkelijken om kritisch te analyseren deze kwesties in het licht van hun eigen primaire onderzoek en ontwikkeling ervaring.

Dit programma wordt ook aangeboden via parttime en flexibel en afstandsonderwijs opties. Cursisten kunnen enkele modules te nemen en krediet op te bouwen voor een volledige award. Klik hier voor meer informatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

For 40 years, Kimmage DSC has facilitated education and training for development practitioners working in a range of occupations from over 65 countries. We have a strong reputation in Development Stud ... Lees meer

For 40 years, Kimmage DSC has facilitated education and training for development practitioners working in a range of occupations from over 65 countries. We have a strong reputation in Development Studies in Ireland and abroad and offer an inter-cultural and experience-based learning environment. The ethos of Kimmage DSC is embodied in a teaching approach based on participatory learning and critical thinking which seeks to empower course participants with the skills and knowledge essential for development work today. Lees Minder