Ma creatieve en kritische schrijven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA creatieve en kritische Schrijven

MA creatieve en kritische Schrijven biedt studenten de mogelijkheid om hun creatief schrijven te ontwikkelen in een stimulerende en ondersteunende omgeving die zowel creatief exploratie en kritisch bewustzijn stimuleert.

Studenten ontwikkelen creatief werk in uitvoering, feedback geven en ontvangen en produceren van nieuwe schrijven. Het programma stimuleert studenten om het werk van gevestigde schrijvers bespreken en rekening houden met de theoretische, sociale en culturele context van de hedendaagse schrijven. Studenten doen vier core modules en kies twee optionele modules uit het genre op basis van modules, die creatief en kritisch de structuren van een bepaald genre van het schrijven verkennen.

Publishing Project is een module waarin alle studenten het ontwikkelen van een schriftelijk project op het punt van indiening voor publicatie. Dit kan inhouden, bijvoorbeeld, nieuwere vormen van het publiceren zoals blogs of meer traditionele vormen, zoals de ontwikkeling van de stukken van korte fictie, samen met sollicitatiebrieven voor te leggen aan literaire tijdschriften of tijdschriften te eigenen.

Modules

Core modules omvatten:

  • Theorieën van de creativiteit en Schrijven
  • De Writers 'Toolkit: Creative Research
  • Publishing Project
  • Onafhankelijke studie voorstel


Optioneel-genre op basis van modules zijn onder andere:

  • Geavanceerde Writing Workshop
  • Geavanceerde Poëzie Workshop
  • Geavanceerde Scriptwriting Workshop
  • Geavanceerde Fiction Workshop

Leren en Onderwijzen

Academisch personeel zijn professionele schrijvers, scenarioschrijvers, dichters en schrijvers van creatieve non-fictie, evenals muzikanten, culturele critici en toneelschrijvers. Zij worden ondersteund door gast schrijvers - het meest recent Linda Grant en Tessa Hadley (romanschrijvers), Jack Zipes (literair criticus) en Philip Gross (TSEliot prijswinnende dichter).

Carrière

Afgestudeerden hebben gepubliceerd schrijvers en dichters worden. Anderen hebben een loopbaan in het onderwijs, de media en de kunsten. Het programma biedt ook een stevige basis voor het uitvoeren van een onderzoek graad of bijscholing.

Toelatingseisen

Normaal gezien wordt een eerste of tweede klasse Honours graad in een gerelateerd onderwerp of professionele ervaring op het gebied van studie. De kandidaten zijn ook verplicht om een ​​deel van hun creatieve schriftelijk in te dienen.

Als Engels niet je eerste taal:
IELTS 6.5 (met inbegrip van 6,5 in academisch schrijven) of een TOEFL score van 575 (paper-based) of 232 (computer-based) of gelijkwaardig.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching.

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching. Lees Minder