MTech in VSLI ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MTech in VSLI Ontwerp

De $ 300.000.000.000 wereldwijde halfgeleiderindustrie bestaat uit vier verschillende gebieden dwz ontwerp, fabricage, assemblage en testen. India probeert om een ​​standpunt in te nemen in de wereldwijde markt voor halfgeleiders door het creëren van hoogwaardige werk in VLSI-ontwerp, board design, en embedded systemen. Bedrijven met domeindeskundigheid rijden Indiase bedrijven. India is uitgegroeid tot 's werelds bestemming voor halfgeleiders ontwerp en embedded systemen, en wordt steeds meer de bron ook. India heeft ervaring in verificatie bewezen, cutting-edge digitale, analoge en mixed signal design. Het land van de zich snel ontwikkelende VLSI en embedded systemen industrie laat tal van bedrijven om zich te engageren in het gebied van hardware en software co-ontwikkeling en verificatie. Echter, met de komst van technologische vooruitgang, de kennis van modelleren, circuit design, verificatie, fabricage, en productie is uiterst belangrijk. Het gaat om arbeidskrachten en, goed opgeleide leerlingen in het veld. Het is zeer essentieel voor het land om een ​​merk te maken in de creatie van geschoolde VLSI professionals om de uitdagingen in de wereldwijde markt van de halfgeleiders te voldoen. Daarom is het een hoog tijd voor Indiase universiteiten en onderzoekscentra om techniek en wetenschap programma's te ontwikkelen op het gebied van halfgeleiders, variërend van modelleren, circuit design, system level controle, ontwerp synthese, fysiek ontwerp, fabricage, MEMS, zonnecellen, LED's, OLED's en displays. De ITMU's post graduate programma in VLSI Design (een cursus van twee jaar) zal helpen bij het verstrekken van de goed opgeleide en geschoolde arbeidskrachten te VLSI-industrie (bijvoorbeeld Intel, Freescale, STMicroelectronics, Cadence, Synopsys, Texas Instruments, AMD, etc.) en R & D (CEERI, NPL, TIFR, DRDO, C-DAC, etc.) in India en daarbuiten.

ITM University 'Master of Technology (M. Tech.) In VLSI Design is een zeer uitgebreid en in lijn met de laatste trends in de industrie en de academische wereld. De cursussen zoals Semiconductor Device Modeling, Analoge en digitale VLSI Design aan het apparaat niveau modellering en circuit level design en analyse de basis gelegd om te begrijpen en te ontwikkelen expertise in de toestand van de cursus als Low-Power VLSI Design. Evenzo zal de cursussen zoals Hardware Beschrijving & Hardware Verificatie Talen, de VerilogHDL & SystemVerilog ondersteunen de toekomst ASIC en SoC niveau VLSI ontwerp professionals. De doelstelling zal zeker onvervuld blijven zonder een goed begrip en de aanpak van de interdisciplinaire gebieden, zodat de cursussen zoals optimalisatie technieken, Computer Architecture, Algoritme Analysis, Blue Tooth, neurale netwerken en cryptologie zijn een deel van het curriculum gemaakt. Het beste deel is het een samengesteld hardware & software leeromgeving aankomende professionals en zorgt voor een high-level view van de VLSI ecosysteem. Het hen helpen sterk in het begrijpen van het belang en een diepgaand leren van het micro-niveau ideeën in de elektrische, elektronica en computer engineering domein.

Functies / Highlights

  • ITM University leeromgeving is op twee manieren-leraren naar Student and Student Teacher. Dit helpt de student om de ideeën indrinken in meer productiviteit manier voor langere tijd.
  • Dit programma is ontworpen om te ondersteunen en te voldoen aan de behoefte van de VLSI-ontwerp-industrie in India / buitenland en maak toekomstige onderzoekers.
  • Het programma is meer praktisch en hands-on leren centric. Het is ontworpen in referentie met het curriculum en natuurlijk de inhoud van iiTS, NIT, C-DAC, enz., om in lijn met de best beschikbare curriculum in het land en de beste leerplatform in de universiteit bij de post-zorgen graduate niveau.
  • De focus op subjectieve presentatie en projecten van student is meer aan een diepgaand begrip van het onderwerp praktijken creëren.
  • De cursussen zijn zeer gedetailleerd en bieden voldoende tijd om student om wat onderzoek en projectmatig werken op het gebied van SC Ontwerp doen.
  • Mini-Projecten, Research Seminar en Proefschrift zijn speciaal ontworpen om hands-on vaardigheden en onderzoek stichting voor carrière in de industrie en onderzoek.
  • Als onderdeel van het reguliere curriculum, de modulaire opleidingen op Linux & Scripting, Project Management en Personality Development Program (PDP) ondersteunt en verbetert de algehele leervaardigheden en professioneel beeld van een student.
  • In ons streven naar het leren, vergeten we onze gezondheid en persoonlijkheid. ITMU als werkplaats is zeer concurrerend en vraagt ​​om het beste uit een individu.
Laatst bijgewerkt op May 2014

Over de school

Engineering is the application of physical principles to the solution of problems and requires the skills of numeracy, creativity, ingenuity and practicality. Engineering is a wide – ranging professio ... Lees meer

Engineering is the application of physical principles to the solution of problems and requires the skills of numeracy, creativity, ingenuity and practicality. Engineering is a wide – ranging profession in which your will use your design and mathematical skills to benefit society and the environment. Lees Minder