MASTERSTUDIES

3 Graduate Studies in Rampenpreventie 2020

Een Master of Science is een graduaat dat vaak gevolgd wordt na een Bachelor of Science. De meeste universiteiten kennen dit diploma toe voor studies in de wetenschap, geneeskunde of wiskunde. Net als andere masters kan een MSc een tot twee jaar duren om te voltooien.

Wat is een MSc in Disaster Prevention? Dit programma onderzoekt manieren waarop professionals het risico van bepaalde natuurlijke en door de mens veroorzaakte rampen kunnen verminderen. Cursussen kunnen gericht zijn op respons, paraatheid en herstel bij rampen, evenals de mogelijke preventie. Veel programma's gebruiken een mengeling van lezingen, discussies en projecten als leermiddelen. Studenten kunnen worden gevraagd bepaalde cursussen te volgen, zoals risicobeheer, geschiedenis van humanitaire hulp, fundamentals van epidemiologie, klimaatverandering en rampenbeheersing, onderzoeks- en evaluatiemethoden, humanitaire noodhulp en wereldwijde gezondheid.

Een van de belangrijkste voordelen van dit graduate programma voor rampenpreventie is het vermogen om kritisch na te denken in moeilijke situaties. Deze belangrijke vaardigheid kan studenten helpen goed presteren onder druk, zowel in hun werk als in het dagelijks leven. Deelnemers kunnen ook leren hoe ze beter kunnen communiceren en kunnen leiden.

De kosten van een MSc in Disaster Prevention kunnen van school tot school verschillen. Om deze reden moeten studenten contact opnemen met de school die ze willen bezoeken om een ​​inschattingsschatting te krijgen.

Afgestudeerden met deze graad zijn vaak gewild door overheidsinstanties, grote bedrijven en non-profitorganisaties vanwege de overdraagbare vaardigheden die ze krijgen. Sommige studenten kunnen humanitarisch of vredesbouwer worden. Anderen mogen zich bij de bedrijfsrangen aansluiten als risicobeheerfunctionarissen of CEO's. Andere studenten kunnen zich wenden tot het ambtenarenapparaat in functies zoals beleidsbepaler, noodplanner of rampenbeheerspecialist. Sommige wetenschappers kunnen ervoor kiezen hun opleiding voort te zetten via een doctoraat.

Studenten kunnen cursussen volgen voor een MSc in Disaster Prevention online of op campussen over de hele wereld. Om je aan te melden, zoek je hieronder naar je programma en neem je rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

3 Resultaten in Rampenpreventie Filter

Master in Civiele Techniek voor beperking van risico door natuurrampen

University of Pavia
MSc
30 sep 2020
<
Voltijd
<
2 jaren
30 jun 2020
Engels
Campus

De University of Pavia en de School voor geavanceerde studies IUSS Pavia presenteren een nieuw internationaal Master of Science-programma in Civiele Techniek voor het mitigere ...

Lees meer

Master in crisis en rampenbeheer

University of Lincoln
MSc
jan 2020
<
Voltijd
<
Deeltijd
Engels
Campus

Het MSc Crisis- en Rampenbeheer brengt de terreinen van crisisbeheersing, risicobeheer en rampenbeheersing bij elkaar met als doel studenten de kans te bieden inzicht te krijg ...

Lees meer

MSc in Rampenrisicobeheer en aanpassing aan klimaatverandering

Lund University
MSc
<
Voltijd
<
2 jaren
Engels
Campus

Het masterprogramma rampenrisicobeheer en aanpassing aan klimaatverandering wordt ondersteund door belangrijke nationale en internationale instellingen, zoals VN-agentschappen ...

Lees meer