28 MSc Opleidingen in Geowetenschappen 2024

MSc Opleidingen in Geowetenschappen 2024Filter
    • Helsinki, Finland

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels, Fins, Zweeds

    Het in stand houden van een groeiende bevolking op onze dynamische planeet vereist een diepgaand begrip van geologische en geofysische processen in de aarde, en van hoe deze omgaan met de atmosfeer, hydrosfeer en Biota. Het masterprogramma in geologie en geofysica leidt je op om dringende vragen te beantwoorden over de evolutie van onze thuisplaneet, haar rol als de bron van grondstoffen die de moderne beschaving nodig heeft, en milieukwesties.

    • Boston, Verenigde Staten

    Full time

    2 semesters

    Op de campus

    Engels

    Met een MS in Remote Sensing & Geospatial Sciences zijn uw carrièremogelijkheden eindeloos. Particuliere, publieke en non-profitorganisaties vragen om professionals met geavanceerde technische vaardigheden die verzamelingen ruimtelijke gegevens kunnen organiseren en analyseren. Van overheidsplanning, defensie en transportafdelingen; aan milieu-, hulpbronnenbeheer en openbare veiligheidsinstanties; voor adviesbureaus, onderzoekslaboratoria en de academische wereld is er veel vraag naar uw vaardigheden.

    • Turin, Italië

    Full time, Deeltijd

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    De masteropleiding Georesources en Geoenergy Engineering is het enige programma over primaire hulpbronnen en energie in Italië. Het speelt in op de vraag naar professionals op het gebied van het koolstofvrij maken en duurzame exploratie, productie en verwerking van grondstoffen en energiebronnen, met bijzondere aandacht voor sleutelcompetenties voor de energietransitie, het koolstofvrij maken en het beperken van de milieueffecten van winningsactiviteiten.

    • Houston, Verenigde Staten

    Full time, Deeltijd

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Deze graad is bedoeld voor studenten die bekwaam willen worden in het toepassen van geologische kennis en geofysische methoden bij het vinden en ontwikkelen van reserves van olie en aardgas. Studenten kunnen zich specialiseren in twee aandachtsgebieden: geologie en geofysica. Het aandachtsgebied geologie bereidt studenten voor op verkenners, met sterke vaardigheden in het gebruik van seismische en andere geofysische methoden, samen met geologische principes om olie en aardgas te vinden. Het aandachtsgebied geofysica bereidt studenten voor om technische experts te worden in aspecten van seismologische verkenning.

    • Richardson, Verenigde Staten

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    De opleiding Master of Science in Geosciences (met scriptie) biedt een curriculum dat is ontworpen om relevant te zijn voor veel van de carrièremogelijkheden van vandaag, vooral voor degenen die de opleiding afronden met een scriptie. Het afstudeerprogramma bereidt studenten voor op werkgelegenheid in de energie- en milieusector, geospatiale technologieën in de industrie en de overheid of de academische wereld.

    • St. Louis, Verenigde Staten

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Studenten van Saint Louis University's Master of Science in Geoscience-programma passen natuurkunde en scheikunde toe om aardse processen van het oppervlak tot in de kern te bestuderen. Deze studies bereiden onze afgestudeerden voor op diverse loopbanen bij de overheid, de industrie, adviesbureaus en de academische wereld.

    • Muscat, Oman

    Deeltijd

    6 semesters

    Op de campus

    Engels

    De Master of Science in Applied Geosciences biedt studenten theoretische en technische expertise in hydrogeologie, aardolie-geologie en geologie van minerale hulpbronnen.

    • Bayreuth, Duitsland

    Full time

    4 semesters

    Op de campus

    Engels

    De masteropleiding 'Experimental Geosciences' streeft naar opleiding en onderzoek in een van de centrale gebieden in de moderne aardwetenschappen: de experimentele simulatie van processen die plaatsvinden in de aarde. Dit omvat de karakterisering van fysische en chemische eigenschappen van aardmaterialen om ons begrip van dergelijke eigenschappen te vergroten.

    • Lund, Zweden

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Het begrijpen van eiwitten staat centraal bij het begrijpen en oplossen van zowel medische als biochemische problemen op moleculair niveau. Dit programma onderzoekt de moleculaire structuren en functionele mechanismen van een groot aantal eiwitten. Afgestudeerden van het programma beheersen methoden voor het klonen, expressie en zuivering van eiwitten, en een aantal gespecialiseerde technieken voor het analyseren van eiwitten. Ze zullen ook in staat zijn om primaire wetenschappelijke publicaties te begrijpen en te gebruiken en om zelfstandig experimenten te plannen, uit te voeren en kritisch te evalueren.

    • Ipoh, Maleisië

    Full time

    18 maanden

    Op de campus

    Engels

    Petroleum Geoscience is een interdisciplinaire veld dat geowetenschappelijke principes en kwantitatieve methoden in het onderzoek en de ontwikkeling van commerciële olie- en gasvelden geldt. Het omvat het interpreteren, voorspellen en beheersen van risico's en onzekerheden in de exploratie en exploitatie van koolwaterstoffen. Bij Universiti Teknologi PETRONAS, is de MSc Petroleum Geoscience programma op maat van jonge afgestudeerden en professionals op te leiden uit de industrie in het volledige scala van benaderingen, methoden en technieken om te verkennen en nieuwe olie- en gasvelden te evalueren en reservoirs te karakteriseren.

    • Butte, Verenigde Staten

    Full time

    Op de campus

    Engels

    Er zijn 6 studiemogelijkheden onder de Master of Science (MS) in het Geosciences-programma: Geologie (Dept. of Geological Engineering), Hydrogeology (Dept. of Geological Engineering), Hydrogeological Engineering (Dept. of Geological Engineering), Geological Engineering (Dept. of Geologische Engineering), Geochemie (Afdeling Scheikunde en Geochemie), Geofysische Engineering (Afdeling Geofysische Technologie).

    • Haifa, Israël

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Met de oostelijke Middellandse Zee als ons natuurlijke mariene laboratorium, de International M.Sc. Programma in Marine Geosciences biedt studenten een unieke kans om praktische wetenschappelijke ervaring op zee te ontwikkelen naast een strikt academisch curriculum.

  • Full time

    Op de campus

    Geowetenschappen biedt graduate studie voor de Master of Science langs twee verschillende tracks, geologie en geografie.

    • Manchester, Verenigd Koninkrijk

    Full time

    12 maanden

    Op de campus

    Engels

    De Petroleum Geoscience MSc wordt gedurende een kalenderjaar gegeven door vooraanstaande onderzoekers in het veld. We zullen uw kennis opbouwen door de sedimentaire en structurele processen te onderzoeken die bepalen hoe sedimentaire bekkens worden gevuld, en hoe een begrip van deze complexe driedimensionale systemen nuttig kan worden toegepast om modellen van aardoliesystemen in de ondergrond te verbeteren.

    • Providencia, Chili

    Op de campus

    Spaans

    Het programma duurt 3 semesters, die worden verdeeld in twee lesperiodes, aangeboden in Santiago de Chile en een semester voor de voorbereiding van de scriptie. De twee academische perioden bestaan uit verplichte en optionele modules, die moeten worden goedgekeurd voordat met het scriptiewerk wordt begonnen. In het derde semester moet de scriptie worden uitgewerkt. De verplichte modules vinden plaats in het Heidelberg Centrum voor Latijns-Amerika en worden gegeven door professoren van de Universiteit van Heidelberg, de Katholieke Universiteit en de Universiteit van Chili. Terwijl de keuzemodules deel uitmaken van de programma's die respectievelijk worden aangeboden door de UC en de U van Chili. De cursussen worden gegeven in het Spaans of Engels. Deelnemers kunnen desgewenst ook gratis cursussen Duits volgen.