MSc Opleiding in Electrotechniek

Top 75 Masters of Science (MSc's) in Electrotechniek 2018

Electrotechniek

Voor sommige beroepen, kan een basis undergraduate programma volstaan ​​voor een individu om een lonende, bevredigende loopbaan te verkrijgen. Echter, een toenemend aantal velden moeten werknemers extra onderwijs hebben om voor hen om de vaardigheden en ervaring die nodig zijn op te bouwen om succesvol te zijn. Dit geldt met name in de Master of Science programma's. Degenen die geïnteresseerd zijn in de elektrotechniek kan een concurrerende markt veel gemakkelijker om te navigeren bij de voltooiing van een Master of Science opleiding te vinden.

Wat is een MSc in Electrical Engineering? Deze programma's bieden studenten die al een solide basis in het veld met meer diepgaande kennis en vaardigheden met betrekking tot het beroep. Studenten studeren gebieden zoals systemen en controle, signaalverwerking en communicatie, elektromagnetisme en fotonica, bio-elektrische studies, circuits, materialen en apparaten.Onafhankelijk onderzoek en scriptie werk zijn vaak nodig, en de programma's kunnen in twee tot vijf jaar worden afgerond.

Deze elektrotechniek programma studenten in staat om voort te bouwen op hun core-kennis op aanverwante gebieden en werken in de richting die gespecialiseerd zijn in een gebied dat grote belangstelling voor hen geldt. Studenten leren om kritisch te denken, en studenten leren hoe ze het oplossen van problemen en het onderzoek beter te benaderen.

De kosten van een elektrotechniek Master of Science graad varieert afhankelijk van de instelling die is het aanbieden van het programma. Bovendien is het mogelijk programma's gebaseerd op universiteiten over de hele wereld hebben significant verschillende collegegeld tarieven en administratieve kosten.

Loopbaan in de elektrotechniek zijn er in overvloed, en prospects te verhogen wanneer de kandidaten krijgen een Master of Science graad.Afgestudeerden kunnen waardevolle carrière op te bouwen in een breed scala van industrieën, waaronder de lucht-en ruimtevaart, automotive, chemie, bouw, en elektronica-industrie. Andere mogelijkheden zijn de maritieme industrie, olie-en gasindustrie, en de farmaceutische industrie.

 

Studenten die willen een geavanceerde graad in de elektrotechniek te verdienen, maar zijn niet in staat om dit te doen wegens tijdgebrek of afstand van een universiteit hebben nog opties tot hun beschikking. Online cursussen en programma's zijn verkrijgbaar bij vele gerenommeerde instituten. Zoeken naar uw programma hieronder en neem contact op rechtstreeks de toelating kantoor van de school van uw keuze door het invullen van het lood vorm.

Lees meer

Master's Degree In Smart Grids

ICAI School of Engineering
Campus Voltijd 12 maanden September 2018 Spanje Madrid

De Master's Degree in Smart Grids (MSG) is een Master of Science Degree met 90 ECTS, gegeven door de Universiteit van Strathclyde en de ICAI School of Engineering , in nauwe samenwerking met Iberdrola. Het hoofddoel van het programma is te reageren op de groeiende vraag naar ingenieurs, die nodig is om het lopende proces van de digitalisering van het elektriciteitsnet te leiden. Dit masterprogramma biedt studenten een gedetailleerd inzicht in de werking en planning van roosters onder dit nieuwe paradigma, samen met nieuwe zakelijke kansen en modellen die ontstaan ​​in dit voortdurend veranderende veld. [+]

De Master's Degree in Smart Grids (MSG) is een Master of Science Degree met 90 ECTS, gegeven door de Universiteit van Strathclyde en de ICAI School of Engineering , in nauwe samenwerking met Iberdrola. Het hoofddoel van het programma is te reageren op de groeiende vraag naar ingenieurs, die nodig is om het lopende proces van de digitalisering van het elektriciteitsnet te leiden. Dit masterprogramma biedt studenten een gedetailleerd inzicht in de werking en planning van roosters onder dit nieuwe paradigma, samen met nieuwe zakelijke kansen en modellen die ontstaan ​​in dit voortdurend veranderende veld.

Het cursusprogramma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Iberdrola. Deze alliantie garandeert zowel de praktische component, dankzij de deelname van de industrie, als de academische nauwkeurigheid van de cursussen, die het resultaat is van de betrokkenheid van twee internationaal erkende universiteiten. Een van de meest interessante kenmerken van het programma is de aangeboden intensieve internationale ervaring. Studenten spenderen niet alleen een semester in zowel Spanje als Schotland, maar ook stages aangeboden in het kader van deze Master's Degree op een van de internationale kantoren van Iberdrola in Spanje, Schotland, de VS en Brazilië.... [-]


Meester In De Elektrotechniek (me)

Inter American University of Puerto Rico
Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Puerto Rico Bayamón

De masteropleiding in Electrical Engineering (ME) is ontworpen om studenten de kennis, vaardigheden en attitudes die nodig zijn voor te bereiden om zo efficiënt en hooggekwalificeerde professionals in de specialisaties van Power en Control Systems uit te voeren. Beide specialisaties zijn gericht op het modelleren, ontwerp en praktische kennis van de systemen. [+]

De masteropleiding in Electrical Engineering (ME) is ontworpen om studenten de kennis, vaardigheden en attitudes die nodig zijn voor te bereiden om zo efficiënt en hooggekwalificeerde professionals in de specialisaties van Power en Control Systems uit te voeren. Beide specialisaties zijn gericht op het modelleren, ontwerp en praktische kennis van de systemen.

De specialisatie in Control Systems voorziet in de ontwikkeling en implementatie van geavanceerde technologie en design technieken voor de controle toepassingen in de industrie, farmaceutische en petrochemische processen, en in de toepassingen van robotica, geautomatiseerde systemen en intelligente controle.

De specialisatie in Power Systems, zullen de toekomstige afgestudeerden met de vaardigheden om te analyseren en oplossingen voorstellen om de problemen in de productie, distributie en controle van elektrische energie. Deze specialisatie integreert het gebruik van hernieuwbare energie, decentrale opwekking en de uitdagingen van de integratie van intermitterende bronnen in elektrische systemen.... [-]


MSc Electrical Power Engineering

An-Najah National University
Campus Voltijd 2 jaar August 2018 Staat Palestina Nablus

Het masterprogramma Electrical Power Engineering heeft in het algemeen tot doel de kennis en ervaring van de studenten op het gebied van elektrotechniek te ontwikkelen die leidt tot de ontwikkeling van de elektrische energiesector in Palestina door de ontwikkeling op dit belangrijke gebied bij te houden. [+]

Faculteit

Faculteit Graduate Studies

programma beschrijving

Het Masterprogramma Electrical Power Engineering heeft in het algemeen tot doel de kennis en ervaring van de studenten op het gebied van elektrotechniek te ontwikkelen die leidt tot de ontwikkeling van de elektrische energiesector in Palestina door de ontwikkelingen op dit belangrijke gebied bij te houden.

De deeldoelen van het programma:

Creëer onderscheidende competenties op het gebied van stroomtechniek die kunnen worden ontwikkeld, waarbij consultaties en trainingen voor ingenieurs en technici worden aangeboden.Geef studenten de kans om gelijke tred te houden met de ontwikkelingen in de technologie van Electrical Power Engineering en gebruik ze bij de ontwikkeling van de energiesector in Palestina.Maak kennis met het verzoek van vele Palestijnse ingenieurs en steun de nationale economie door de mogelijkheid te bieden zich in te schrijven voor een graduate studie en een master te behalen op het gebied van electriciteitswerken in plaats van naar het buitenland te reizen.Ontwikkeling en verbetering van het academische en educatieve niveau van An-Najah National University op het gebied van elektrotechniekStimuleer het wetenschappelijk onderzoek onder studenten.Stimuleer levenslang leren en portemonnee voor continu onderwijs.Stimuleer ontwikkeling en loopbaanontwikkeling voor studenten en ingenieurs die werken bij instellingen, bedrijven en universiteiten.... [-]

MSc In Electrical Engineering

Eindhoven University of Technology
Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Nederlanden Eindhoven

Je kunt niet dagelijks leven niet meer weg te denken Electrical Engineering. Het lost een aantal problemen in de energievoorziening, communicatie, gezondheidszorg en milieu. Het is geen wonder dat het onderzoek van de faculteit richt zich voor deze onderwerpen. U vindt innovatief onderzoek en ontwerp te ondernemen, te analyseren, en het realiseren van slimme en innovatieve elektrotechnische componenten en systemen. [+]

Je kunt niet dagelijks leven niet meer weg te denken Electrical Engineering. Het lost een aantal problemen in de energievoorziening, communicatie, gezondheidszorg en milieu. Het is geen wonder dat het onderzoek van de faculteit richt zich voor deze onderwerpen. U vindt innovatief onderzoek en ontwerp te ondernemen, te analyseren, en het realiseren van slimme en innovatieve elektrotechnische componenten en systemen.

Daarnaast zal je samen met R & D-afdelingen in de industrie. Electro Technologie stopt nooit en als een afgestudeerde kun je een grensverleggende en leidinggevende taak in te voeren.

Focus in onderzoek:

Care en Cure De Connected Wereld Smart and Sustainable Society ... [-]

Master In Elektrotechniek

University of Applied Sciences Upper Austria
Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Oostenrijk Wels Steyr Hagenberg im Mühlkreis Linz België Gent +5 more

Nieuwe technologieën zoals elektrische auto's of hernieuwbare en ecologische energievoorzieningssystemen vereisen fundamenteel onderzoek in elektrische (energie) engineering. DC-netten (gebruikt in batterijen, waterstofsystemen, of om elektrische energie op een milieuvriendelijke manier te verdelen en te vervoeren met kabelroosters), elektrische auto's en vermogenselektronica zijn de nieuwste technologieën die een groene en milieuvriendelijke energievoorziening willen bieden. Het introduceren van intelligentie (SMART-technologie) in onze stroomvoorziening verlaagt de kosten en verhoogt de betrouwbaarheid en toegankelijkheid voor de eindconsument. In een notendop, dit programma zal de pioniers opleiden die nodig zijn om de elektrische energievoorziening toekomstbestendig te maken. Zij zullen de toekomst pionieren! [+]

Nieuwe technologieën zoals elektrische auto's of hernieuwbare en ecologische energievoorzieningssystemen vereisen fundamenteel onderzoek in elektrische (energie) engineering. DC-netten (gebruikt in batterijen, waterstofsystemen, of om elektrische energie op een milieuvriendelijke manier te verdelen en te vervoeren met kabelroosters), elektrische auto's en vermogenselektronica zijn de nieuwste technologieën die een groene en milieuvriendelijke energievoorziening willen bieden. Het introduceren van intelligentie (SMART-technologie) in onze stroomvoorziening verlaagt de kosten en verhoogt de betrouwbaarheid en toegankelijkheid voor de eindconsument. In een notendop, dit programma zal de pioniers opleiden die nodig zijn om de elektrische energievoorziening toekomstbestendig te maken. Zij zullen de toekomst pionieren!... [-]


Meester In De Elektrotechniek

Vrije Universiteit Brussel
Campus Voltijd 2 jaar September 2018 België Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Deze cursus heeft als algemene doelstelling om de bevoegde ingenieurs die een bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, op alle niveaus en in verschillende toepassingsgebieden te vormen. [+]

MSc in Electrical Engineering

Het programma combineert een strenge wetenschappelijke en technisch onderwijs met de ontwikkeling van praktische vaardigheden. Het stimuleert zelfstandigheid, creativiteit en inventiviteit, en het vormen bevoegde ingenieurs die een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij op veel - zo niet alle - niveaus. Dit programma is onderdeel van Bruface, wat betekent dat het wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met de Université Libre de Bruxelles. Dit geeft studenten de mogelijkheid om de aangrenzende infrastructuur van beide instellingen te gebruiken, evenals hen de kans om te studeren in een multiculturele context te geven.... [-]


Master Of Science In De Telecommunicatie-engineering

The George Washington University - School of Engineering & Applied Science
Campus Voltijd Deeltijd 4 - 8 semesters September 2018 Verenigde Staten Washington D.C. +1 more

De Master of Science programma (MS) in Telecommunicatie Techniek biedt studenten met een stichting in de fundamenten van transmissies systemen, computernetwerken, netwerkarchitectuur en protocollen, en telecommunicatie beveiligingsprotocollen. [+]

Telecommunicatie techniek Programma overzicht

Aangeboden door de afdeling Electrical and Computer Engineering, de Master of Science (MS) graad in Telecommunications Techniek biedt studenten met een stichting in de fundamenten van transmissies systemen, computernetwerken, netwerkarchitectuur en protocollen, en telecommunicatie beveiligingsprotocollen. Studenten kunnen ook cursussen op optische netwerken, draadloze netwerken, cloud computing, en andere onderwerpen aan de industrie relevante nemen.

Leerplan Krediet uur: 30 Thesis opties: Two - studenten die ervoor kiezen om een ​​scriptie beslag nemen 24 krediet uur natuurlijk het werk en 6 credit-uren voor het uitvoeren van afstudeeronderzoek. Deze 6 credit-uren moet worden genomen over twee voorwaarden. Studenten die de niet-scriptie optie kiezen nemen 30 studiepunten uren werk natuurlijk. Andere vereisten: ... [-]

MSc In Electrical Engineering

Frederick University
Campus Voltijd Deeltijd 18 - 36 semesters October 2018 Cyprus Nicosia +1 more

Het programma richt zich op vier specialisaties van de discipline elektrotechniek. De vier specialisaties zijn communicatiesystemen, energiesystemen, besturingssystemen en computertechnologie. Elke specialisatie vereist een andere reeks verplichte en technische keuzevakken. [+]

specialisatie

Het programma richt zich op vier specialisaties van de discipline elektrotechniek. De vier specialisaties zijn:

Communicatie systemenPower SystemsControlesystemenComputertechniek

Elke specialisatie vereist een andere reeks verplichte en technische keuzevakken.

De instructietaal is Engels.

Belangrijkste leerresultatenPas de juiste wiskundige, wetenschappelijke en technische methoden toe en gebruik computersoftware om engineering met betrekking tot hun specialisatie op te lossen.Gebruik de modernste ontwerpautomatiseringssoftware en hardwaretools, evenals laboratoriumapparatuur om elektrische systemen met betrekking tot hun specialisatie te ontwerpen en te evalueren.Gebruik van analytische methoden en modelleringstechnieken om elektrische systemen en componenten te evalueren in termen van algemene kwaliteitsattributen en mogelijke compromissen die binnen het gegeven probleem worden gepresenteerd.Toepassen van kennis en oplossen van problemen gerelateerd aan de voorhoede van kennis op het gebied van hun specialisatie en op de opkomende technologieën.Ophalen en analyseren van informatie uit verschillende bronnen, waaronder het ophalen van informatie via databases en online computeronderzoeken.Blijk geven van competentie in mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, evenals in het gebruik van relevante computertechnologieën en hulpmiddelen.Beroepsprofielen van de afgestudeerden... [-]

M.Sc. Elektrotechniek

Warsaw University of Technology
Campus Voltijd 18 maanden October 2018 Polen Warschau

power systeem (planning, optimalisatie en controle), elektrische stroom kwaliteit, elektromagnetische compatibiliteit, elektromechanische aandrijfsystemen, elektrische tractie, meetsystemen (hardware en software), intelligent: Afgestudeerden van dit programma zal de uitgebreide kwalificaties en basiskennis op het gebied van hebben elektrische installaties en IT (kunstmatige intelligentie aan de macht engineering, computationele methoden en algoritmen, microprocessor engineering). [+]

Faculteit Elektrotechniek

Faculteit Elektrotechniek biedt de volgende programma's in het Engels:

Master of Science in de ingenieurswetenschappen

1,5 jaar (3 semester) graduate programma op het gebied van:

elektrotechniek

Het programma vereist cursussen en thesis voorbereiding.

M.Sc. Masters Studies - Elektrotechniek

power systeem (planning, optimalisatie en controle), elektrische stroom kwaliteit, elektromagnetische compatibiliteit, elektromechanische aandrijfsystemen, elektrische tractie, meetsystemen (hardware en software), intelligent: Afgestudeerden van dit programma zal de uitgebreide kwalificaties en basiskennis op het gebied van hebben elektrische installaties en IT (kunstmatige intelligentie aan de macht engineering, computationele methoden en algoritmen, microprocessor engineering).... [-]


Master of Electrical Engineering (Leuven)

KU Leuven: Faculty of Engineering Science
Campus Voltijd Deeltijd 2 jaar September 2018 België Leuven +1 more

[+]

De faculteit heeft ook uitstekende professionele banden met de industrie leiders.

Doelstellingen Afhankelijk van de gekozen optie, de student heeft een grondige kennis van één van de volgende gebieden: Elektronica en geïntegreerde schakelingen, met de nadruk op het ontwerpen van elektronische componenten en systemen. Embedded systemen en multimedia, met de nadruk op het ontwerpen van toepassingen van elektronische systemen. Kan creatief toe te passen, uit te breiden, te verdiepen en kennis van verschillende domeinen van de elektrotechniek te integreren. Kan zelfstandig de kennis en technologische positie nodig in het probleemoplossend proces te verwerven. Is in staat om zelfstandig te vinden, verwerken en evalueren literatuur en technische handleidingen. Is in staat om te synthetiseren, de oprichting van een onderzoeksplan en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor een realistische probleem (van een meer complexe aard), met inachtneming van de systeemgrenzen. Kan kritisch onderzoeksresultaten te evalueren. Bezighoudt andere disciplines in de studie, waar nodig. [-]

MSc In Elektrotechniek

Tufts University - School of Engineering
Campus Voltijd Deeltijd August 2019 Verenigde Staten Medford

De afdeling Electrical and Computer Engineering is een groeiende interdisciplinaire afdeling met een focus op onderzoek en onderwijs in een breed scala van sub-disciplines, variërend van beeld- en signaalverwerking tot nanotechnologie. [+]

De afdeling Electrical and Computer Engineering is een groeiende interdisciplinaire afdeling met een focus op onderzoek en onderwijs in een breed scala van sub-disciplines, variërend van beeld- en signaalverwerking tot nanotechnologie.

Toepassing

Van aanvragers van het graduate programma wordt verwacht dat zij een diploma hebben op het niveau van bachelors of masters in elektrische of computertechniek, of een verwante discipline zoals computerwetenschappen, natuurkunde of wiskunde. Alle aanvragers van de Master of Science-programma zijn verplicht om een ​​scriptie of niet-scriptie track te selecteren op de online applicatie. Kandidaten die de niet-thesistrack selecteren, moeten aangeven of ze in hun persoonlijke verklaring willen solliciteren op de niet-thesistrack of de projectmatige niet-thesistrack. Neem voor meer informatie over het onderscheid tussen de programma-opties rechtstreeks contact op met de afdeling.... [-]


Meesters Van De Wetenschap In De Elektrotechniek

California Polytechnic State University, San Luis Obispo
Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Verenigde Staten San Luis Obispo

De missie van de Electrical Engineering Department is om studenten op te leiden om excellentie in het vakgebied van elektrotechniek te bereiken en leren ze om hun opleiding om praktische problemen op een sociaal verantwoorde manier op te lossen toe te passen. Studenten worden voorbereid op een loopbaan van de dienstverlening, leiderschap, en onderscheid in een breed scala van techniek en andere aanverwante gebieden met behulp van een participatieve, leren-door-doen, en 'hands-on' laboratorium, project, en design gerichte aanpak. Studenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan levenslang leren als essentieel in de aanwezigheid van de steeds toenemende tempo van de technologische veranderingen. [+]

Cal Poly graduate onderwijs

Over het programma

De missie van de Electrical Engineering Department is om studenten op te leiden om excellentie in het vakgebied van elektrotechniek te bereiken en leren ze om hun opleiding om praktische problemen op een sociaal verantwoorde manier op te lossen toe te passen. Studenten worden voorbereid op een loopbaan van de dienstverlening, leiderschap, en onderscheid in een breed scala van techniek en andere aanverwante gebieden met behulp van een participatieve, leren-door-doen, en 'hands-on' laboratorium, project, en design gerichte aanpak. Studenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan levenslang leren als essentieel in de aanwezigheid van de steeds toenemende tempo van de technologische veranderingen.... [-]


MSc In Electrical Engineering

Engineering & Computer Science Syracuse University
Campus Voltijd Deeltijd September 2018 Verenigde Staten Syracuse

Elektrotechniek is gebaseerd op wetenschappelijke principes die de beweging van geladen deeltjes regelen via geleiders, halfgeleiders of zelfs een vacuüm. [+]

Elektrotechniek is gebaseerd op wetenschappelijke principes die de beweging van geladen deeltjes regelen via geleiders, halfgeleiders of zelfs een vacuüm. Deze verschijnselen kunnen worden toegepast in een verscheidenheid aan toepassingen zoals draadloze, optische of satellietcommunicatie, besturing van robots, radio- en televisie-uitzendingen, ontwikkeling van micro-elektronica voor computers en analoge schakelingen, en ontwikkeling van instrumenten die helpen bij de diagnose en behandeling van ziekten .

De masteropleiding elektrotechniek legt de nadruk op beheersing van het kennisgebied en enige bekendheid met verwante gebieden. Het is afgestemd op de behoeften van het individu met bepaalde algemene beperkingen die door de faculteit zijn vastgesteld. Het MSEE-programma bestaat uit ten minste 30 credits buiten de BS-graad. Een proefschrift is optioneel. Studenten die geen BS-diploma in elektrotechniek hebben, zijn verplicht om specifieke aanvullende cursussen op het niveau van niet-gegradueerden of afgestudeerden te volgen om hun tekortkomingen te verhelpen.... [-]


Elektrotechniek

International Accelerator
Campus Voltijd Deeltijd September 2018 Verenigde Staten Boston

Elektrotechniek is een professionele engineering discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en de toepassing van elektrische en elektromagnetische componenten, systemen en toepassingen. De toegenomen vraag in de behuizing, automotive, defensie en afnemende sectoren zal de groei van het veld, en de vraag naar elektrische ingenieurs in de toekomst brandstof. [+]

elektrotechniek

Stel je voor dat een deel van de bouw van een satelliet die u ziet ook daadwerkelijk te gaan in de ruimte. Eerstejaars student Karina Quintana bijgewoond Professor Wilmer Arellano's Techniek Oriëntatie Klasse in de herfst van 2012. Het experiment was een buitenschoolse activiteit voor EGN-1002 klasse en Karina nam de uitdaging aan.

Het idee zou de satelliet passief af te stemmen en laat foto nemen. Blijkt uit de video, die niet alleen de ingebouwde magneet lijn de as van de satelliet - volgens het magnetische noorden - maar het zou ook draaien de satelliet op de as. Deze satelliet zal gaan in de ruimte van dit jaar.

Geïnteresseerd in wat hier op aarde? Er zijn tal van carrièremogelijkheden in het veld.... [-]


Elektrotechniek (MS)

New Jersey Institute of Technology
Campus September 2018 Verenigde Staten Newark

Het MS in Computer Engineering-programma biedt studenten een geavanceerde achtergrond in zowel de hardware- als softwareaspecten van computers, en hoe het hardware-software ontwerp inruil dat inherent is aan het computergebruik van vandaag. Traditionele curricula van de computerwetenschappen concentreren zich voornamelijk op de softwarekant van computers, waarbij alleen hardware-architectuur wordt geïntroduceerd als een middel om software te onderzoeken. Traditionele curricula voor elektrotechniek concentreren zich bijna uitsluitend op hardware. Met de snelle ontwikkeling van computerhardware en -software, vooral in het afgelopen decennium. er is behoefte aan ingenieurs die bekend zijn met zowel hardware als software, maar wat nog belangrijker is, hoe ze op elkaar inwerken. [+]

Overzicht

Het MS in Computer Engineering-programma biedt studenten een geavanceerde achtergrond in zowel de hardware- als softwareaspecten van computers, en hoe het hardware-software ontwerp inruil dat inherent is aan het computergebruik van vandaag. Traditionele curricula van de computerwetenschappen concentreren zich voornamelijk op de softwarekant van computers, waarbij alleen hardware-architectuur wordt geïntroduceerd als een middel om software te onderzoeken. Traditionele curricula voor elektrotechniek concentreren zich bijna uitsluitend op hardware. Met de snelle ontwikkeling van computerhardware en -software, vooral in het afgelopen decennium. er is behoefte aan ingenieurs die bekend zijn met zowel hardware als software, maar wat nog belangrijker is, hoe ze op elkaar inwerken.... [-]