219 MSc Opleidingen in Duurzaamheidsstudies in Europa for 2024

MSc Opleidingen in Duurzaamheidsstudies in Europa for 2024Filter
    • London, Verenigd Koninkrijk

    Full time, Deeltijd

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    MSc Digital Politics & Sustainable Development reageert direct op processen van machtsverschuivingen en machtsdiffusie in internationale betrekkingen (IR). Deze processen veranderen de organisatiestructuur van IR fundamenteel. Dit programma geeft antwoord op vragen over macht, actie en verantwoordingsplicht van bestuursnetwerken door systeemgebaseerde benaderingen toe te passen.

    • Manchester, Verenigd Koninkrijk

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    Ontwikkel een duurzaamheidsmentaliteit, leer hoe je het orthodoxe denken kunt uitdagen en de wereld ecologisch, sociaal en economisch duurzamer kunt maken.

    • Dublin, Ierland

    Full time

    18 maanden

    Op de campus

    Engels

    De CHARM-EU Masters in Global Challenges for Sustainability biedt een unieke internationale leermogelijkheid. CHARM-EU-studenten krijgen de kans om de dringende behoefte aan duurzaamheid aan te pakken in een transdisciplinaire en op uitdagingen gebaseerde omgeving.

    • Milan, Italië

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Twee van de meest prestigieuze universiteiten van Italië, Bocconi en Politecnico di Milano , hebben hun krachten gebundeld om nieuwe professionals voor te bereiden op het gebied van transformatieve duurzaamheid. Het tweejarige programma, volledig in het Engels gegeven, is gebaseerd op een complementaire mix van hun sterke punten: Politecnico brengt kennis van de meest geavanceerde technologieën en een technische benadering voor het ontwerpen, innoveren en beheren van duurzame systemen.

    • Haarlem, Nederlanden

    Full time

    18 maanden

    Op de campus

    Engels

    Ontwikkel een holistische kijk op duurzaamheid en word een drijvende kracht achter duurzame transformatieprocessen.

    • Manchester, Verenigd Koninkrijk

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    Ontwikkel een duurzaamheidsmentaliteit, leer hoe je het orthodoxe denken kunt uitdagen en de wereld ecologisch, sociaal en economisch duurzamer kunt maken. Deze MSc biedt studenten de mogelijkheid om een zakelijk perspectief toe te passen op het ontwikkelen van duurzame doelen.

    • Toulouse, Frankrijk
    • Paris, Frankrijk

    Full time

    12 maanden

    Op de campus

    Engels

    MSc Duurzame transformaties en veerkracht van organisaties. Deze Master of Science leidt studenten op tot belangrijke spelers in de evolutie van het bedrijfsleven en de samenleving in het licht van transformaties van duurzame ontwikkeling. Het programma is gericht op het ontwikkelen van interdisciplinaire kennis en vaardigheden van studenten bij het analyseren van het vermogen van organisaties om zich aan te passen en veerkrachtig te worden in een context die wordt gekenmerkt door meerdere onzekerheden (klimaatverandering, geopolitiek, energie, metalen, biodiversiteit, enz.) De gekozen aanpak is een systemische analyse van de huidige problemen en de transformaties die met deze onzekerheden gepaard gaan.

    • Barcelona, Spanje

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    Duurzaamheid heeft een groeiende impact op internationale organisaties, overheden, non-profitorganisaties, bedrijven, consumenten en de wereld in het algemeen. Bedrijven zien steeds meer in dat duurzaamheidskwesties een systemische aanpak vereisen en begrijpen dat de gevolgen en verantwoordelijkheden hun hele waardeketen beïnvloeden. Daarom hebben ze specialisten nodig op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken. De MSc in Sustainability Management ontwikkelt actiegerichte professionals die in staat zijn nieuwe ondernemingen op te richten en bestaande bedrijven te transformeren, met als langetermijndoelstelling bij te dragen aan duurzame ontwikkeling.

    • Vienna, Oostenrijk

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels

    Wees een influencer voor toekomstige wereldwijde uitdagingen. Onder begeleiding van een deskundige faculteit leert u hoe een effectieve implementatie van duurzaamheidsstrategieën zal helpen om maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen te overwinnen. In dit unieke masterprogramma verwerft u de vaardigheden die nodig zijn om duurzame ontwikkelingsstrategieën te ontwerpen en te implementeren op huishoudelijk, zakelijk, stedelijk, regionaal, nationaal en mondiaal niveau. MU's prioriteit van duurzaamheid als integraal onderdeel van de universiteit biedt unieke kansen voor studenten om hands-on leerervaring op te doen. Word een agent van verandering. De Master of Science (MSc) in duurzame ontwikkeling, management en beleid biedt training voor een nieuwe generatie professionals die vol vertrouwen zullen reageren op toekomstige wereldwijde duurzaamheidsuitdagingen. Onderwerpen zijn onder meer stakeholderspecifieke implementatie; implicaties voor de publieke, private en derde sector; beleids- en governance-gerelateerde kwesties; vraagstukken op het gebied van milieu en duurzaam beheer en vraagstukken op het gebied van economische ontwikkeling. Breid je kennis uit met een specialisatie. Optionele specialisaties bieden studenten de flexibiliteit om een dieper inzicht te verwerven in gebieden zoals ondernemerschap, innovatie en leiderschap, innovatie en ervaringsontwerp voor toerisme, vastgoedbeheer, duurzaam beheer en beleid, of toerisme en dienstenbeheer. Daarnaast kunnen studenten profiteren van de integratie van een stage op maat in hun curriculum. We dagen je uit om theorie met praktijk te verbinden. Onze studenten krijgen zelfvertrouwen door levendige klassikale debatten en simulaties die helpen om duurzaamheid uit symbolische kaders te halen en studenten uit te dagen om theorie rechtstreeks aan de praktijk te koppelen. Afgestudeerden zullen klaar zijn om vaardigheden die zowel in als buiten het klaslokaal zijn geleerd, aan te passen aan toekomstige carrière-uitdagingen.

    • Paris, Frankrijk
    • Heidelberg, Duitsland
    • + 2 more

    Full time

    15 maanden

    Op de campus

    Engels

    De Master's Degree in Sustainability is een programma dat zich richt op deelnemers die leren vanuit een zeer interdisciplinair perspectief, waaronder onderwerpen als duurzame ontwikkeling op wereldschaal, wereldwijde ongelijkheid, milieubeleid, ecologie, land-, stads- en stadsplanning, economie, natuurlijke hulpbronnen en materialen, ethiek, enz. Als Schiller-studenten verwerf je ook intercultureel spreken en effectieve multiculturele communicatieve vaardigheden, kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden, en leiderschap en wereldburgerschap om verandering te leiden naar een ethische en duurzame wereld.

    • Lugano, Zwitserland

    Full time

    1 Jaar

    Blended

    Engels

    Bereid je voor om de zakelijke leider van morgen te zijn. Vanaf dag één word je ondergedompeld in een gesimuleerde werkomgeving waar jouw leertraject centraal staat. Je leert op de campus, online, peer-to-peer, in teams, via persoonlijke coaching en mentoring en uiteindelijk on the job, allemaal in één internationaal georiënteerde masteropleiding. Werk zij aan zij met leidinggevenden van wereldwijde toporganisaties en behaal certificaten voor specifieke vaardigheden in uw concentratie.

    • Brighton, Verenigd Koninkrijk

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    Bestudeer de uitdagingen van de overgang naar een koolstofarme economie en de aanpassing aan de klimaatverandering, en hoe deze de mondiale en regionale ontwikkeling beïnvloeden. Deze cursus is voor niet-specialisten op klimaatgebied. Je onderzoekt de onderling verbonden dimensies van wetenschap en technologie, en de economie, politiek en beleid van klimaatverandering.

    • Belfast, Verenigd Koninkrijk

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    Het managen van duurzaamheid is een van de meest uitdagende en snelgroeiende gebieden in zowel de publieke als de private sector. Met de toenemende erkenning van de impact van een wereld die boven haar stand leeft, is de toewijding aan duurzame ontwikkeling om aan de behoeften van de huidige generaties te voldoen zonder die van de toekomst in gevaar te brengen, nog nooit zo duidelijk geweest.

    • Helsinki, Finland

    Full time

    2 jaar

    Op de campus

    Engels, Fins, Zweeds

    Wereldwijde sociaal-ecologische problemen vragen om multidisciplinaire oplossingen die de gebruikelijke grenzen van wetenschap en besluitvorming overstijgen. In het Masterprogramma in Environmental Change and Global Sustainability (ECGS), word je getraind om wereldwijde milieu- en duurzaamheidsproblemen aan te pakken door lezingen, seminars, projectleren en laboratorium- en veldcursussen.

    • Belfast, Verenigd Koninkrijk

    Full time

    1 Jaar

    Op de campus

    Engels

    Het managen van duurzaamheid is een van de meest uitdagende en snelgroeiende gebieden in zowel de publieke als de private sector. Met de toenemende erkenning van de impact van een wereld die boven haar stand leeft, is de toewijding aan duurzame ontwikkeling om aan de behoeften van de huidige generaties te voldoen zonder die van de toekomst in gevaar te brengen, nog nooit zo duidelijk geweest. Dit innovatieve conversiemasterprogramma staat open voor aanvragers met alle disciplinaire achtergronden en bevordert leiderschap en omarmt actiegericht, ervaringsleren, gefaciliteerd door een reeks lezingen, stages en groepsprojecten. Het programma bevordert kritisch denken en bevordert het gebruik van initiatief voor het oplossen van problemen en besluitvorming in duurzame ontwikkeling. Aanvragers wordt geadviseerd om zich zo vroeg mogelijk aan te melden en idealiter niet later dan 31 juli 2022 voor cursussen die eind september beginnen. In het geval dat een programma een groot aantal aanvragen ontvangt, behoudt de universiteit zich het recht voor om het aanvraagportaal te sluiten. Houd er rekening mee dat er een aanbetaling kan worden gevraagd om een plaats op de cursus te garanderen. Vanwege de grote vraag kunnen aanmeldingen niet in behandeling worden genomen als de cursus de maximale klasgrootte heeft bereikt en op een wachtlijst wordt geplaatst.