MSc programma's

Een Master of Science (of MSc) is een diploma dat wordt uitgereikt aan universiteiten over de hele wereld na het afronden van een graduate studie binnen de bètawetenschappen of een vakgebied gerelateerd aan techniek.

Het inschrijven voor een MSc opleiding kan gezien worden als een belangrijke investering in je professionele carrière. Naast de verbeterde carrièremogelijkheden die kunnen worden verkregen door het volgen van een Master of Science, kunnen studenten ook waardevolle persoonlijke vaardigheden ontwikkelen en voldoen ze aan een cruciale voorwaarde voor een promotie. Biologie en Life Sciences, Business, Engineering and Technology, en de natuurwetenschappen zijn de belangrijkste academische vakgebieden die Master of Science opleidingen aanbieden. Master of Science studenten moeten vaak onafhankelijk onderzoek doen en een thesis presenteren als voorwaarde om af te studeren.

Het brede scala aan Master of Science programma's kan overweldigend zijn - maar laat je hier niet door afschrikken! Start jouw zoektocht door in de lijst hieronder naar de populairste Master of Science programma's te kijken.

Nieuw toegevoegde MSc's

University Of Energy And Natural Resources

Mphil In Sociaal Bosbouw En Milieubeheer

Mei 25, 2017
Het doel van het programma is het trainen van menselijke hulpbronnen bij geavanceerde sociale bosbouw en milieubeheer, die het menselijke systeem kunnen erkennen in het beheer van bossen en milieu-uitdagingen binnen en buiten Ghana. Dit komt duidelijk overeen met de missie van de UENR.

Webster University Athens

Master Of Arts In Het Onderwijzen Van Engels Als Tweede Taal (tesl)

Mei 25, 2017
Het TESL-afgestudeerde programma is ontworpen voor onderwijsspecialisten met of zonder onderwijservaring. Opvoeders met een onderwijscertificaat hebben de mogelijkheid om hun kennis van het onderwijzen van K-12 Engelstalige leerlingen en andere professionals te verbeteren, zonder dat ze in het bezit zijn van referenties, kunnen in dit programma studeren… [+] om toekomstige opvoeders van volwassen leerlingen te worden. [-]

Zagreb School of Business

Master In Marketing & Communication Management

Mei 26, 2017
Zagreb School of Business is sinds 2015 een gespecialiseerde professionele afgestudeerde studie in marketing en communicatie. Gespecialiseerde professionele afgestudeerde studie Marketing en Communicatie is een 4-jarig programma (2 jaar), waar studenten maximaal 120 studiepunten kunnen verdienen.

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

Wat is een Master of Science Studie?

Een Master of Science (MSc) diploma wordt meestal toegekend aan studenten binnen de bètawetenschappen, techniek of geneeskunde. Over de hele wereld bieden universiteiten MSc programma's aan, die zowel het voltooien van verplichte vakken als ook onderzoek omvatten. Een Master of Science mag niet verward worden met een Master of Arts (MA), aangezien dit een diploma is dat gewijd is aan studies binnen de geesteswetenschappen, communicatie, geografie, sociale wetenschappen, filosofie en verwante disciplines. Afgestudeerde Master of Science studenten hebben waardevolle wetenschappelijke, technische en professionele bekwaamheid in handen na het afronden van hun MSc studie.

Wat zijn de voordelen van een Master of Science?

Er zitten vele voordelen vast aan het volgen van een Master of Science programma, variërend van persoonlijke tot academische en professionele voordelen. Het onafhankelijk onderzoek dat nodig is om een ​​MSc thesis af te ronden, helpt studenten op persoonlijk en professioneel niveau met het opbouwen van zelfverzekerdheid, competentie, communicatie en andere waardevolle vaardigheden. De vakken binnen een Master of Science programma zijn zeer relevant voor een breed scala aan professionele toepassingen, als ook de optimale basis voor een promotieonderzoek. Werkgevers binnen alle velden in de publieke en private sector erkennen de waardevolle toevoeging van een Master diploma bij sollicitanten, of het nu om een startersfunctie, senior- of leidinggevende functie gaat.

Wat leer je tijdens een Master of Science?

Master of Science programma's vallen over het algemeen binnen een paar belangrijke categorieën: Biologie en Life Sciences; Engineering en technologie; Natuurwetenschappen en soms Business, Economie en Administratie. Master of Science studies zijn te verkrijgen binnen de Food Sciences, Farmacie, Biotechnologie, Moleculaire wetenschappen en andere levenswetenschappen. Bouwkundige MSc programma's variëren van Civiele Techniek tot aan Informatica, van Luchtvaart tot Industrieel Ontwerpen. Sterrenkunde, Scheikunde, Wiskunde en Natuurkunde zijn een paar van de natuurwetenschappen waarbinnen Master of Science studenten zich kunnen specialiseren. MSc in International Management, MSc in Global Logistics of een MSc in Marketing en Management zijn drie voorbeelden van business gerelateerde Master of Science programma's.

Wat voor carrièremogelijkheden kun je verwachten met een Master of Science?

Potentiële werkgevers in grote en kleine organisaties erkennen de kracht van geavanceerd onderwijs bij het ontwikkelen van goed functionerende professionals. Of je nu gelijk na je bachelor een Master of Science gaat volgen of jaren later om op je opgedane werkervaring te bouwen, een MSc is een waardevolle inspanning. Msc afgestudeerden komen vaker dan personen zonder wetenschappelijk onderwijs in aanmerking voor promoties en senior-level posities. Master of Science programma's helpen studenten met het aanpakken van technische, methodologische, materiaal-gebaseerde of interpersoonlijke uitdagingen die ze tegen zullen komen tijdens hun werk.

Hoeveel kost het om een Master of Science studie te volgen?

Collegegeld of studie- en andere kosten variëren sterk per MSc programma en per universiteit en per land. Sommige universiteiten en private organisaties bieden beurzen, stipendia en andere financiële bijstand aan, aan toekomstige studenten van hun Master of Science programma's. Zulke steun kan worden verleend op basis van financiële nood of academische verdiensten. Het is belangrijk om direct bij het secretariaat van de universiteit na te gaan of zij meer informatie hebben over de kosten van een Master of Science programma. Deze secretariaten aan de universiteiten zijn ook in staat om je meer informatie te geven over financiële steun wanneer deze beschikbaar is.

Waarom een Online Master of Science volgen?

Een online Master of Science programma is een kans om een ​​waardevolle en verrijkende studie te volgen zonder dat je je schema in gevaar brengt. Online studeren voor een MSc is één van de huidige state-of-the-art methoden voor het volgen van hoger onderwijs. Online Master of Science programma's maken niet alleen gebruik van e-learning technologie om onderwijs aan te bieden, maar ook om deze te verbeteren. Door middel van e-learning software, apps, discussiegroepen, virtuele conferenties en e-mail kunnen online MSc-studenten rechtstreeks met hun professoren communiceren en profiteren ze maximaal van hun online studie ervaring.

Wat zijn de eisen voor een thesis binnen een Master of Science programma?

Van studenten die een Master of Science programma's volgen wordt verwacht dat zij een onderzoeksproject afronden dat enkele maanden tot meer dan een jaar kan duren. Het onderzoek zal worden uitgevoerd na het afronden van het aanleren van een relevante onderzoeksmethodologie, zodat de student goed voorbereid zal zijn om de juiste gegevens te verzamelen. Zodra de gegevens zijn verzameld, wordt van de student verwacht dat ze een analyse uitvoeren en hun bevindingen presenteren in een scriptie of proefschrift. VAn MSc studenten kan ook worden verwacht dat zij hun bevindingen presenteren in een presentatie aan professoren en/of hun studiegenoten. Het afstudeerproject is vaak een van de meest waardevolle ervaringen binnen een MSc programma.