MSc sociale psychologie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Dit spannende nieuwe MSc-programma leert je hoe je als sociaal psycholoog kunt denken en hoe je vragen over sociale verschijnselen kunt beantwoorden

 • Het programma zal je kennis van de theorieën, concepten en onderzoek bevorderen die het onderscheidende perspectief van de sociale psychologie vormen.
 • Je zult een grondige training krijgen in sociaal psychologische methoden en in kwalitatieve en kwantitatieve analyses.
 • Je krijgt training en oefening in het zoeken en implementeren van op onderzoek gebaseerde antwoorden op vragen die in het veld of door de literatuur worden gegenereerd.
 • U krijgt de gelegenheid om deel te nemen aan afdelingsseminars, leesgroepen en een discursieve data-analysegroep.
 • Je bestudeert een opwindende, unieke probleemgestuurde aanpak om empirische antwoorden te geven op sociaal-psychologische vragen
 • Je neemt deel aan afdelingsseminars, leesgroepen en een discursieve data-analysegroep.
 • Je maakt deel uit van een groeiende groep vriendelijke, samenhangende en enthousiaste sociale psychologen die werken binnen een levendige afdeling, in een prachtige stad.
 • We staan in de top 5 van het Verenigd Koninkrijk en in de top 30 van universiteiten voor psychologie (QS World University Rankings per onderwerp 2019)
 • Onze onderzoeksomgeving wordt beoordeeld als 100% bevorderlijk voor het produceren van wereldwijd toonaangevend onderzoek, en 81,5% van ons onderzoek wordt beoordeeld als uitstekend in termen van zijn bereik en betekenis (REF 2014).
 • Ervaar geavanceerde, praktische training in een reeks kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksvaardigheden, terwijl u toegang krijgt tot uitstekende onderzoeksfaciliteiten.
 • Profiteer van diverse onderzoeksexpertise, waaronder de ervaring met werken in het veld, in verschillende culturen en met gemengde methoden.

Het 120-creditprogramma bestaat uit kerncursussen en optionele cursussen

Verplichte vakken

De kerncursussen zorgen ervoor dat je een scala aan onderzoeksvaardigheden in de sociale psychologie hebt, van het begrijpen en toepassen van verschillende methoden en onderzoekstools tot het schrijven van onderzoeksvoorstellen en de verspreiding van onderzoek. De kerncursussen zorgen er ook voor dat je een kritisch begrip hebt van de huidige debatten in het vakgebied , de epistemologische basis ervan, en de conceptuele uitdaging van het opbouwen van een behoorlijk sociaal begrip van hoe individuen denken en handelen in de samenleving.

Optionele cursussen

Met de optionele cursussen kunt u uw eigen interesses ontwikkelen, bijvoorbeeld in klassen en ongelijkheden, relaties of gezondheid. Je hebt de mogelijkheid om cursussen te volgen vanuit de School of Philosophy, Psychology and Language Sciences en vanuit scholen aan de andere kant van de universiteit, zoals de School voor sociale en politieke studies en gezondheid in sociale wetenschappen.

Proefschrift

Het belangrijkste project van de graad is een proefschrift (60 studiepunten). Dit omvat het uitvoeren van een onderzoeksproject over een specifiek onderwerp in de sociale psychologie. Het wordt het hele jaar door ontwikkeld in samenwerking met uw supervisor en wordt de belangrijkste focus in het laatste deel van het programma.

Voorbeeldstructuur

Gemiddeld geven fulltime studenten ongeveer 6 uur per week door aan hoorcolleges / seminars, ongeveer drie uur aan zelfstudies en ongeveer drie uur aan praktische lessen. Het aantal contacturen en het lesformaat is tot op zekere hoogte afhankelijk van de gekozen optiecursussen.

De rest van je tijd zal worden besteed aan de onafhankelijke studie. Na het beëindigen van de lessen in april, besteedt u al uw tijd aan het zelfstandig werken aan cursussen en uw proefschrift.

Beoordeling

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken gevolgd door een proefschrift. De meeste cursussen worden gegeven door een combinatie van hoorcolleges, seminars / tutorials en praktische sessies.

De inhoud van seminars en tutorials varieert, maar bestaat vaak uit presentaties en discussies op basis van metingen. Praktische sessies omvatten meestal het leren van onderzoeksvaardigheden en worden ondersteund door huiswerkopdrachten en andere oefeningen.

De cursussen omvatten individueel en groepswerk

Wanneer u uw begeleide proefschriftonderzoek uitvoert, ontvangt u begeleiding van uw supervisor door middel van één-op-één vergaderingen, opmerkingen over schriftelijk werk en e-mailcommunicatie.

De beoordelingen variëren en zijn bedoeld om verschillende aspecten van uw leerproces te ondersteunen, maar omvatten onderzoeksrapporten en voorstellen, essays, mondelinge en posterpresentaties, methodologische oefeningen, statistische en kwalitatieve analyses en een proefschrift van 8.000-10.000 woorden.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verschillende loopbaantrajecten

Na succesvolle afronding van het programma, zul je het vermogen verwerven om als sociaal psycholoog te denken bij het zoeken naar begrip van en oplossingen voor praktische en theoretische problemen. Meer specifiek zult u het volgende hebben bereikt:

 • een kritisch begrip van de uitdagingen van het onderzoeken van individuen ingebed in hun sociale werelden;
 • een begrip van de belangrijkste theorieën en concepten in de sociale psychologie en hoe deze toe te passen om specifieke vragen aan te pakken;
 • de vaardigheden om rigoureus probleemgericht onderzoek in de sociale psychologie te ontwerpen en uit te voeren;
 • het vermogen om gepubliceerd onderzoek in de sociale psychologie te evalueren;
 • de kennis om goed geïnformeerde bijdragen te leveren aan discussies over sociale kwesties.

Het programma bereidt je voor op verschillende carrièrepaden. Bijvoorbeeld,

 • een doctoraat in de sociale psychologie of in een verwant gebied, mogelijk leidend tot een academische carrière
 • een Professional Doctorate / Masters-trainingsprogramma in Clinical of Health Psychology.
 • een breed scala aan loopbanen waar het waardevol is om degelijk sociaal onderzoek te kunnen doen of om praktijken en beleid met betrekking tot sociaal gedrag of denken, zoals beleidsontwikkeling in onderwijs, gezondheidszorg en sociale zorg, te ontwikkelen en te evalueren; marketing; opinie-genererend, bevorderend multiculturalisme en gelijkheid; en communicatieve vaardigheden.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder