MSc psychologie van individuele verschillen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De MSc Psychology of Individual Differences is een opwindende kans om vaardigheden te verwerven in de twee belangrijkste onderverdelingen in de studie van menselijke individuele verschillen: persoonlijkheid en mentale vaardigheden.

Dit omvat factoren die verband houden met het bereiken van de levensloop, gezondheid en positieve psychologie. We richten ons op toonaangevend onderzoek op deze gebieden, evenals moderne studiemethoden, waaronder multivariate statistiek, psychometrie en gedragsgenetica.

Waarom zijn sommige mensen productiever dan anderen? Of hebben nauwere relaties? Bepaalt de mindset de cognitieve ontwikkeling? Zijn we overgeleverd aan situaties of brengen we positieve middelen aan hen? Wat is motivatie of wilskracht of gruis ? Hoe leren kinderen het beste wanneer ze geconfronteerd worden met nieuw of moeilijk materiaal? Wordt persoonlijkheid beïnvloed door genen? Heeft persoonlijkheid invloed op psychopathologie? Hoe werken genen en omgevingen in ons leven samen?

Veel van de belangrijkste vragen rond de menselijke conditie draaien rond individuele verschillen. In deze cursus leer je hoe individuen verschillen, hoe deze verschillen zich ontwikkelen en of en hoe ze kunnen worden gewijzigd. Je zult ook leren hoe deze verschillen invloed hebben op ons dagelijks leven en de samenlevingen waar we wonen gestalte geven.

We richten ons op repliceerbare wetenschap. We onderwijzen en bevorderen vaardigheden bij het formuleren van onderzoeksvragen, het toepassen van geschikte onderzoeksmethoden. Naarmate je meer inzicht krijgt in individuele verschillen in menselijke persoonlijkheid en menselijke mentale vermogens, zul je ook analytische vaardigheden van wereldklasse ontwikkelen.

Met blootstelling aan de vooruitgang in de persoonlijkheidswetenschap, grotendeels gebaseerd op teams die samenwerken met Edinburgh, leer je over baanbrekende bevindingen en recente updates met betrekking tot de studie van menselijke individuele verschillen en de manieren waarop individuele verschillen momenteel worden bestudeerd of toegepast.

Je ontwikkelt vaardigheden in onderzoeksbeheer, waaronder het beheren van gegevens en het verspreiden van onderzoek op manieren die consistent zijn met de professionele praktijk op het gebied van individuele verschillen en de normale principes van onderzoeksethiek.

  • Onze onderzoeksomgeving wordt beoordeeld als 100% bevorderlijk voor het produceren van wereldwijd toonaangevend onderzoek, en 81,5% van ons onderzoek wordt beoordeeld als uitstekend in termen van zijn bereik en betekenis (REF 2014).
  • Thuisbasis van het grootste team van gespecialiseerde individuele verschillen onderzoekers in de wereld
  • Onze medewerkers zijn leiders in hun vakgebied en zullen deze expertise delen, zodat u een diepgaand inzicht krijgt in de huidige onderzoeksvragen en methodologie in de psychologie van individuen

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken, gevolgd door een proefschrift

De 120 studiepunten omvatten kerncursussen en optionele cursussen . De kerncursussen zorgen ervoor dat je specialistische kennis hebt in persoonlijkheid en redenering, evenals een solide basis in methodologie. Er is meer flexibiliteit met optionele cursussen - u krijgt de gelegenheid om te bespreken welke opties het beste aan uw behoeften voldoen in de eerste paar weken van het programma.

Het belangrijkste project van de graad is een proefschrift (60 studiepunten). Dit omvat het uitvoeren van een onderzoeksproject over een specifiek onderwerp in de Psychology of Individual Differences. Het wordt het hele jaar door ontwikkeld in samenwerking met uw supervisor en wordt de belangrijkste focus in het laatste deel van het programma. Verschillende hiervan hebben geleid tot publicaties.

Voorbeeldstructuur

Gemiddeld geven fulltime studenten ongeveer 6 uur per week door aan hoorcolleges / seminars, ongeveer drie uur aan zelfstudies en ongeveer drie uur aan praktische lessen. Het aantal contacturen en het lesformaat is tot op zekere hoogte afhankelijk van de gekozen optiecursussen.

De rest van je tijd zal worden besteed aan de onafhankelijke studie. Na het beëindigen van de lessen in april, besteedt u al uw tijd aan het zelfstandig werken aan cursussen en uw proefschrift.

Beoordeling

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken gevolgd door een proefschrift. De meeste cursussen worden gegeven door een combinatie van hoorcolleges, seminars / tutorials en praktische sessies.

De inhoud van seminars en tutorials varieert, maar bestaat vaak uit presentaties en discussies op basis van metingen. Praktische sessies omvatten meestal het leren van onderzoeksvaardigheden en worden ondersteund door huiswerkopdrachten en andere oefeningen.

De cursussen omvatten individueel en groepswerk

Wanneer u uw begeleide proefschriftonderzoek uitvoert, ontvangt u begeleiding van uw supervisor via één-op-één-vergaderingen, opmerkingen over geschreven werk en e-mailcommunicatie.

De beoordelingen variëren en zijn bedoeld om verschillende aspecten van uw leerproces te ondersteunen, maar omvatten onderzoeksrapporten en voorstellen, essays, mondelinge en posterpresentaties, methodologische oefeningen, statistische en kwalitatieve analyses en een proefschrift van 8.000-10.000 woorden.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verschillende loopbaantrajecten.

Binnen dit flexibele programma ontwikkel je diepgaande kennis, analytische en presentatievaardigheden. Onze studenten zijn door gegaan naar doctoraten en lectoraten, maar hebben ook posities verworven in buitenlandse laboratoria, evenals in onderwijs en consulting.

Veel studenten hebben hun scriptie gepubliceerd of een verschil gemaakt in diverse theoretische en toegepaste settings, van depressie tot opvoeding bij kinderen tot de genetica van depressie .

Dit programma is geschikt voor studenten die een goed onderbouwde kennis willen hebben van de psychologie van individuele verschillen die ze kunnen meenemen naar toegepaste omgevingen in het bedrijfsleven of de industrie, evenals degenen die van plan zijn een onderzoekscarrière na te streven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder