MSc-programma in maritieme zaken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

WMU 's MSc in Maritime Affairs-programma benadrukt de praktische toepassing van expertise. Het biedt zowel een overzicht van de complexe, onderling gerelateerde maritieme en oceaanvelden, als de mogelijkheid om zich te specialiseren. Het programma is ontworpen om direct te reageren op de werkelijke behoeften van de maritieme industrie en om afgestudeerden uit te rusten met de vaardigheden die vandaag en in de toekomst nodig zijn. Het is academisch uitdagend en professioneel georiënteerd en is ontworpen voor ambitieuze maritieme professionals uit de middenloopbaan. Het biedt een bijzonder sterke basis voor diegenen die van plan zijn om een nationale of een internationale carrière te beginnen.

WMU is actief in onderzoek dat de ontwikkeling van de maritieme industrie beïnvloedt. Van de effecten van klimaatverandering tot maritieme veiligheid en beveiliging, van piraterij tot havenstaatcontrole, van milieu- tot technologische ontwikkelingen die van invloed zijn op de industrie, en op oceaangerelateerde zaken, de faculteit van WMU is betrokken bij onderzoek dat ook een aanzienlijke meerwaarde biedt aan de inhoud van het MSc-programma, het up-to-date en relevant houden.

130825__DSC2264.jpg

© Malmö University

Het standaard MSc-programma

Het standaard MSc-programma is 14 maanden lang en verdeeld in drie termen:

Foundation Studies worden gegeven in Term 1. Ze worden voltooid door studenten die het standaard MSc-programma volgen en bieden een grondige basis in maritiem beleid en het IMO-systeem voor maritiem bestuur, evenals een inleiding tot de milieu-, economische en managementaspecten van zee gebruik. Studenten beginnen ook met de voorbereiding van hun proefschrift in het vak onderzoeksmethodologie.

Specialisatiestudies worden gegeven in de tweede termijn. Studenten volgen een van de zeven specialisaties:

 • Maritiem onderwijs en opleiding
 • Maritiem energiebeheer
 • Maritiem recht en beleid
 • Maritieme veiligheid en milieubeheer
 • Ocean Sustainability, Governance & Management
 • Havenbeheer
 • Verzendbeheer en logistiek

Proefschrift: alle studenten voltooien een proefschrift, dat kan zijn gebaseerd op een bepaald probleem met betrekking tot hun werk in hun thuisland of op een actueel of opkomend maritiem probleem. Het proefschriftonderwerp en het voorstel moeten worden goedgekeurd door de universiteit en kunnen origineel onderzoek omvatten of een analyse zijn van een onderwerp op basis van secundaire bronnen. Studenten kunnen het proefschrift individueel, in paren of in trio's voltooien.

Het versnelde MSc-programma

Aanvragers die al een relevante postdoctorale kwalificatie hebben (een postdoctoraal diploma, een masterdiploma, enz.) Kunnen een gevorderde reputatie aanvragen op basis van de overdracht van studiepunten uit hun eerdere studies; dit ontslaat hen van de noodzaak om de eerste, functietermijn te voltooien en maakt het mogelijk om de MSc-graad in 10 maanden te voltooien.

Toegangsvereisten: 14 maanden standaardprogramma

De universiteit laat alleen volwassen studenten toe die al in een carrière op maritiem gebied zijn gevestigd. De toelatingscommissie neemt alleen die aanvragers in aanmerking die voldoen aan de minimale algemene toelatingseisen, namelijk:

 • een bachelordiploma in een relevante discipline, of een gelijkwaardige universitaire kwalificatie
  of
 • het hoogste kwalificatiecertificaat voor onbeperkte dienst als hoofdmariner of hoofdingenieur, of gelijkwaardige maritieme kwalificaties
  en
 • substantiële, direct relevante beroepservaring
 • competentie in Engelse taal, aangetoond door een internationaal erkende standaardtest (zie de volledige Engelse taalvereisten hieronder)
 • computercompetentie (tenminste de mogelijkheid om Microsoft Office te gebruiken)

Goede IT-vaardigheden zijn essentieel, aangezien studenten vanaf het begin van het eerste semester computers moeten gebruiken om hun examenantwoorden te schrijven, opdrachten te voltooien en onderzoek en andere projecten uit te voeren.

Kandidaten zonder computer- en toetsenbordvaardigheden kunnen niet worden geaccepteerd.

Uit de groep aanvragers die aan deze algemene toelatingseisen voldoen, selecteert de toelatingscommissie alleen de best gekwalificeerde kandidaten, rekening houdend met al hun kwalificaties en prestaties.

130826_043_WMU_Fotograf_Leo_Erdfelt_181104-DSC_1046_HIGH.jpg

© Malmö University

Aanvullende toelatingseisen: versneld programma van 10 maanden

Naast het voldoen aan de vereisten voor het standaardprogramma van 14 maanden, moeten aanvragers van gevorderde reputatie aantonen dat ze de inhoud van de eerste termijn van het standaardprogramma al hebben behandeld. De vereiste aanvullende kwalificaties zijn:

 • Een postdoctorale kwalificatie in een gebied dat direct relevant is voor de specialisatie die de student van plan is te volgen.
 • Direct relevante professionele ervaring op senior niveau.
 • Bekwaamheid in het Engels zonder het Engels en Study Skills Program bij te wonen, en met een goede score in het gedeelte schrijfvaardigheid van de test.
 • Uitstekende IT-vaardigheden.

Aanvragers van het versnelde programma moeten gedetailleerde transcripties van hun bachelor- en postgraduaatstudie leveren. Als er geen transcripties worden uitgegeven, moeten de gedetailleerde syllabus, de behaalde cijfers en een volledige academische referentie worden verstrekt.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University was established in 1983 by the International Maritime Organization (IMO) to increase the number of highly qualified specialist maritime personnel in countries across the world.

The University was established in 1983 by the International Maritime Organization (IMO) to increase the number of highly qualified specialist maritime personnel in countries across the world. Lees Minder