MSc op het gebied van ruimtewetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma Hoogtepunten

 • Engels als instructiemiddel
 • Ofwel 1 jaar (voltijds) of 2 jaar (deeltijd)
 • aangeboden door het Department of Physics, met bijdragen van het Department of Earth Sciences, Department of Statistics and Actuarial Science en de Department of Electrical and Electronic Engineering onder auspiciën van de LSR
 • Sleutelpartners in het vasteland van China (ZJU, NJU, CASC) en Europa (Padova-CISAS, Italië) en het National History Museum (NHM, VK)
 • Zeer multidisciplinair diploma, dat brede gebieden van wetenschap, techniek en statistiek bestrijkt, gerelateerd aan ruimtevaartwetenschap en technologie
 • Sterke focus op Chinese Space Science-programma
 • Elite gastdocenten
 • Stagemogelijkheden in topwetenschappelijke laboratoria op het vasteland en wereldwijd
 • Kansrijke werkgelegenheid in de publieke en private sector
 • Beurzen beschikbaar

Ocean clouds seen from space

Programmastructuur

Regelgeving en syllabus *

Ons MSc-programma bestaat uit 60 studiepunten van cursussen. Studenten moeten zich inschrijven voor 6 vakken (36 studiepunten) van "kern" (verplichte) vakken, voornamelijk aangeboden in het eerste semester. Studenten kunnen dan kiezen uit 3 "keuzevakken" uit een breed scala aan cursussen. Daarnaast moeten studenten een "sluitstukproject" uitvoeren door zich in te schrijven voor de cursus met 6 studiepunten SPSC7031. Studenten worden aangemoedigd om faculteitsleden in hun interessegebied te benaderen om een project te kiezen. Het laatste project zal doorgaans in de loop van het tweede semester worden uitgevoerd. Het curriculum van de MSc in Space Science is hetzelfde voor zowel fulltime als parttime studie.

* Onder voorbehoud van goedkeuring

Master of Science op het gebied van Space Science

Verplichte vakken (36 studiepunten)

 • SPSC7001 Voortstuwing van ruimtevluchten (6 studiepunten)
 • SPSC7002 Inleiding tot ruimteweer (6 studiepunten)
 • SPSC7003 Remote sensing (6 studiepunten)
 • SPSC7004 Stralingsdetectie en -meting (6 studiepunten)
 • SPSC7005 Ruimtewetenschappelijk ondernemerschap (6 studiepunten)
 • SPSC7006 Klein satellietontwerp (6 studiepunten)

Keuzevakken * (18 studiepunten)

 • SPSC7011 Inleiding tot de plasmafysica in de ruimte (6 studiepunten)
 • SPSC7012 Klimaatverandering (6 studiepunten)
 • SPSC7013 Bewoonbare planeten en de oorsprong van het leven (6 studiepunten)
 • SPSC7014 Big data, AI en machine learning in de ruimtevaart (6 studiepunten)
 • SPSC7015 Inleiding tot de planetaire wetenschap (6 studiepunten)
 • SPSC7016 Overzicht van ruimte-astrofysica (6 studiepunten)
 • SPSC7017 Inleiding tot astrochemie en astrobiologie (6 studiepunten)
 • SPSC7018 Projectmanagement voor ruimtewetenschap (6 studiepunten)
 • STAT6014 Geavanceerde statistische modellering (6 studiepunten)
 • STAT6016 Ruimtelijke data-analyse (6 studiepunten)
 • ELEC6008 Patroonherkenning en machine learning (6 studiepunten)
 • ELEC6026 Digitale signaalverwerking (6 studiepunten)
 • ELEC6065 Datacompressie (6 studiepunten)
 • ELEC6100 Digitale communicatie (6 studiepunten)

Capstone Project

 • SPSC7031 Space science final project (6 studiepunten)

* Tijdschema van cursussen kan de beschikbaarheid van sommige keuzevakken beperken. Het daadwerkelijke aanbod van dergelijke keuzevakken zal gebaseerd zijn op de vraag van studenten.

Beschrijving van de cursus

Kern vakken

SPSC7001 Voortstuwing van ruimtevluchten (6 studiepunten)

Deze cursus behandelt een inleiding tot de basisconcepten van ruimtevaartaandrijving. Onderwerpen zijn onder meer: Mechanica van deeltjesbewegingen onder centrale krachten, de wet van Newton toegepast op de orbitale mechanica van deeltjes onder centrale krachten, orbitale transfers, dynamica van het massa-variërende systeem, een toepassing van kinetische principes op raket- en straalaandrijving via de eerste orde differentiaalvergelijkingen, meerfasig ontwerp voor energie-efficiëntie, deeltjes onder snelheidsafhankelijke weerstand, eindsnelheid en de toepassing ervan op parachutes en kleine deeltjes, piekvertraging van re-entry-trajecten van ruimtevaartuigen.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7002 Inleiding tot ruimteweer (6 studiepunten)

Onze moderne levensstijl is afhankelijk van satelliettechnologie die ernstig kan worden beïnvloed door de lokale deeltjesomgeving van de aarde. Dit komt grotendeels door de invloed van de zon, die grote hoeveelheden straling en geladen deeltjes afgeeft die interageren met het magnetische veld van de aarde. Deze cursus behandelt de grondbeginselen van het ruimteweer, van de oorsprong tot de effecten en prognoses.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7003 Remote sensing (6 studiepunten)

Deze cursus richt zich op de theorie achter en praktische toepassing van planetaire teledetectie. De cursus behandelt het gebruik van zichtbare, infrarood-, radar- en laser-teledetectiegegevens om planetaire oppervlakken te analyseren. Specifieke toepassingen omvatten compositie- en morfologische analyses ter ondersteuning van geologische studies, karakterisering van landingsplaatsen en exploratie van natuurlijke hulpbronnen in de ruimte.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7004 Stralingsdetectie en -meting (6 studiepunten)

Deze cursus geeft een overzicht van de verschillende manieren waarop we straling kunnen detecteren om fysieke metingen te doen. De cursus behandelt de basisprincipes van stralingsinteracties, eigenschappen van stralingsdetectoren, waaronder enkele van de meest gebruikte (bijv. Proportionele tellers, geigermueller-tellers). De cursus omvat discussies over de detectieprincipes en enkele praktische toepassingen.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7005 Ruimtewetenschappelijk ondernemerschap (6 studiepunten)

In tegenstelling tot vroeger, wordt de ruimtevaartwetenschap in de moderne tijd niet alleen gedreven door regeringen. Bedrijven zoals SpaceX, Blue Origin of Virgin Galactic spreken niet alleen tot de verbeelding van mensen, maar bewijzen ook dat ruimte grote zakelijke kansen biedt. Deze cursus behandelt de basis van het ontwerpen, lanceren en runnen van een bedrijf, met speciale nadruk op de ruimtevaartindustrie.

Beoordeling: 25% cursussen en schriftelijke opdracht, 20% tussentijds examen, 40% laatste case study en presentatie 15% Groepsdiscussies, aanwezigheid en klasopdrachten.

SPSC7006 Klein satellietontwerp (6 studiepunten)

Kleine satellieten (ook wel microsatellieten, CubeSats etc. genoemd) worden steeds populairder. Eens voornamelijk voorgesteld voor educatieve doeleinden, worden tegenwoordig, vanwege hun lage kosten en kortere ontwikkelingstijdschalen, veel van dergelijke satellieten voorgesteld en gelanceerd met een reeks geavanceerde wetenschappelijke doelen. Deze cursus behandelt de praktische aspecten van het ontwerpen van een kleine satelliet, gebaseerd op het principe van het kopen van "kant-en-klare" componenten, en profiteert van "open source" -oplossingen voor veel van de technische uitdagingen. Onderwerpen zijn onder meer: wetenschappelijke instrumenten en payloads, satellietsubsystemen, grondnetwerken, ruimtevaartgegevens en software, grondnetwerken, draagraketten en operaties.

Beoordeling: 50% cursussen, 50% project

Keuzevakken

SPSC7011 Inleiding tot de plasmafysica in de ruimte (6 studiepunten)

Het grootste deel van de ruimte is gevuld met plasma, de vierde toestand van de materie waar vrij bewegende ladingen van geïoniseerd gas interageren met (en genereren) elektrische en magnetische velden, wat leidt tot een gecompliceerde reeks verschijnselen. Deze cursus biedt een inleiding tot het veld, met onderwerpen als de theorie van de baan, elektromagnetische golven in koude plasma's, botsingstheorie, magnetohydrodynamica, krachtvrije magnetische veldconfiguraties, stochastische processen en interactie van deeltjes en golven. De cursus zal enkele toepassingen van plasmafysica op het gebied van geofysica en astrofysica benadrukken.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7012 Klimaatverandering (6 studiepunten)

De opwarming van de aarde is een van de grootste uitdagingen waarmee deze generatie wordt geconfronteerd en vormt mogelijk een existentiële bedreiging voor de planeet: sinds 2001 heeft de aarde 16 van de 17 warmste jaren in de geschiedenis meegemaakt. De studie van klimaatverandering vanuit de ruimte was een van de belangrijkste doelen van NASA die teruggaat tot de jaren zestig. Deze cursus behandelt het bewijs voor door de mens veroorzaakte klimaatverandering en legt de oorzaken uit, inclusief bronnen van broeikasgasemissies. De cursus onderzoekt alle verschillende manieren waarop satellieten de nodige metingen uitvoeren en mogelijke oplossingen bieden. Onderwerpen zijn onder meer: Klimaatomstandigheden op aarde, het broeikaseffect, satellietwaarnemingen, klimaatmodellering, toekomstperspectieven voor mitigatie van klimaatverandering.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7013 Bewoonbare planeten en de oorsprong van het leven (6 studiepunten)

De ontdekking van grote aantallen exoplaneten heeft het eerste solide bewijs geleverd dat onze aarde misschien niet zo uniek is als onze voorouders dachten. De volgende stap in de zoektocht van de mensheid naar het zoeken naar de oorsprong van het leven, is het vinden van planeten die dicht genoeg bij de aarde staan om het leven te herbergen dat lijkt op het onze. Deze cursus onderzoekt de zoektocht naar leven buiten onze planeet, inclusief de zoektocht naar planeten in de zogenaamde bewoonbare zone. De cursus behandelt ook de oorsprong van leven buiten ons zonnestelsel en beschrijft de verschillende ruimteobservaties die daarbij worden uitgevoerd.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7014 Big data, AI en machine learning in de ruimtevaart (6 studiepunten)

Deze gebieden overlappen elkaar, zijn onderling afhankelijk en hebben steeds meer invloed in de echte wereld onder de brede paraplu van data science. Big data en data-analyse worden op grote schaal gebruikt in verschillende natuurkundige en andere wetenschappen. Ze hebben directe toepassing in ruimtevaart- en satelliettechnologieën. Deze cursus introduceert de basis van al deze gebieden. Data-analyse is de wetenschap van het analyseren van onbewerkte gegevens om conclusies te trekken, een bijzondere uitdaging in het Big Data-tijdperk, terwijl Machine learning (ML) een techniek is die computers in staat stelt te leren zonder expliciet te zijn geprogrammeerd en maakt deel uit van het bredere concept van kunstmatige intelligentie ( AI). Sleutelconcepten in deze overlappende en onderling afhankelijke velden zullen worden onderzocht, inclusief praktische processen, technieken en algoritmen. Er zal aandacht worden besteed aan voorbeelden uit de echte wereld, met specifieke nadruk op toepassingen in de ruimte en planetaire wetenschappen. De cursus behandelt ook enkele ML-softwarepakketten in Python en R, inclusief basistechnieken voor onder toezicht, zonder toezicht en versterkend leren. Voorbeelden op alle gebieden zullen worden ontleend aan velden zoals astrofysica, deeltjesfysica en complexe systemen, waaronder identificatie van zeldzame bronnen uit enorme gegevens, trainingssets, slimme classificatie, tijdreeksen, beeldvorming en spectrale analyses.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7015 Inleiding tot de planetaire wetenschap (6 studiepunten)

We leven in een gouden tijdperk van planetaire wetenschap, met nieuwe missies die in een ongekend tempo worden voorgesteld door alle grote ruimteagentschappen. Deze cursus geeft een overzicht van de planetaire wetenschap, met betrekking tot de belangrijkste onderwerpen van het veld: planetaire dynamica, planetaire eigenschappen, zonnewarmte en energietransport, planetaire atmosferen, planetaire oppervlakken, planetaire interieurs, magnetosferen, meteorieten en asteroïden, kometen, planeetvorming, en de zoektocht naar extrasolaire planeten.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7016 Overzicht van ruimte-astrofysica (6 studiepunten)

Astrofysica vanuit de ruimte werd historisch voorgesteld om die delen van het elektromagnetische spectrum te bedekken die niet zichtbaar zijn vanaf de aarde (bijv. Röntgenstralen, gammastralen), maar bijna elk deel van het spectrum kan profiteren van ruimteobservaties, waardoor de obstakels die onze atmosfeer vormt, worden verwijderd. Enkele van de meest iconische astrofysische beelden zijn geproduceerd door de Hubble Ruimtetelescoop, een relatief bescheiden (in omvang) instrument dat in de loop van bijna 30 jaar verbluffende ontdekkingen heeft gedaan. Deze cursus biedt een overzicht van astrofysische ruimtemissies uit het verleden, heden en toekomst, inclusief hun belangrijkste wetenschappelijke doelen en prestaties, en de technologieën die deze mogelijk hebben gemaakt.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7017 Inleiding tot astrochemie en astrobiologie (6 studiepunten)

Het idee dat leven mogelijk in de ruimte is ontstaan, heeft de afgelopen decennia steun gekregen door de ontdekking van grote aantallen complexe moleculen in de ruimte. Hoe worden deze moleculen gedetecteerd? Waar komen ze vandaan? Kunnen deze moleculen uiteindelijk leiden tot de bouwstenen van het leven? Deze cursus onderzoekt de hulpmiddelen, methoden en belangrijkste resultaten van astrochemie en astrobiologie, en onderzoekt daarbij de oorsprong van het leven in de ruimte.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

SPSC7018 Projectmanagement voor ruimtewetenschap (6 studiepunten)

De cursus behandelt de fundamentele aspecten van projectbeheer, zoals ze van toepassing zijn op ruimteprojecten. Onderwerpen zijn onder meer: initiatie van een project, prestatiespecificaties, technische aspecten van een projectcyclus, projectplanning, projectuitvoering, risicobeoordeling en -beperking, projectafsluiting. De cursus laat studenten kennismaken met praktische aspecten van projectmanagement, inclusief managementtools.

Beoordeling: 80% cursussen, 20% eindexamen

STAT6014 Geavanceerde statistische modellering (6 studiepunten)

Deze cursus introduceert moderne methoden voor het construeren en evalueren van statistische modellen en hun implementatie met behulp van populaire computersoftware, zoals R of Python. Het behandelt zowel de onderliggende principes van elke modelleerbenadering als de modelschattingsprocedures. Onderwerpen uit: (i) gegeneraliseerde lineaire modellen; (ii) Gemengde modellen; (iii) Kernel en lokale polynoomregressie; (iv) gegeneraliseerde additieve modellen; (v) Verborgen Markov-modellen en Bayesiaanse netwerken.

Beoordeling: 40% cursussen, 20% tussentijds examen, 40% eindexamen

STAT6016 Ruimtelijke data-analyse (6 studiepunten)

Deze cursus behandelt statistische concepten en tools die betrokken zijn bij het modelleren van gegevens die gecorreleerd zijn in de ruimte. Toepassingen zijn te vinden op vele gebieden, waaronder epidemiologie en volksgezondheid, milieuwetenschappen en ecologie, economie en andere. Behandelde onderwerpen zijn onder meer: (1) Overzicht van drie soorten ruimtelijke gegevens: puntniveau (geostatistisch), areaal (rooster) en ruimtelijk puntproces. (2) Modelgebaseerde geostatistiek: covariantiefuncties en het variogram; ruimtelijke trends en richteffecten; intrinsieke modellen; schatting door aanpassing van de curve of door maximale waarschijnlijkheid; ruimtelijke voorspelling door kleinste kwadraten, door eenvoudige en gewone kriging, door trans-Gaussiaanse kriging. (3) Areale gegevensmodellen: inleiding tot willekeurige Markov-velden; voorwaardelijke, intrinsieke en gelijktijdige autoregressieve modellen (CAR, IAR en SAR). (4) Hiërarchische modellering voor univariate ruimtelijke responsgegevens, inclusief Bayesiaanse kriging en roostermodellering. (5) Inleiding tot eenvoudige ruimtelijke puntprocessen en ruimtelijk-temporele modellen. Voorbeelden van echte gegevensanalyse zullen worden geleverd met speciale R-pakketten zoals geoR.

Beoordeling: 50 /% cursussen, 50% eindexamen

ELEC6008 Patroonherkenning en machine learning (6 studiepunten)

Deze cursus is gericht op het verschaffen van fundamentele kennis over de principes en technieken van patroonherkenning en machine learning.

Concreet behandelt de cursus de volgende onderwerpen: Bayes beslissingstheorie; parametrische en niet-parametrische methoden; lineaire discriminerende functies; leren en clusteren zonder toezicht; functie extractie; neurale netwerken; contextafhankelijke classificatie; case studies.

Beoordeling: 25% cursussen, 75% schriftelijk examen

ELEC6026 Digitale signaalverwerking (6 studiepunten)

Deze cursus biedt een inleiding tot de fundamentele concepten van digitale signaalverwerking (DSP), waaronder een breed scala aan onderwerpen zoals discrete-tijd lineaire tijd-invariante systemen, bemonsteringsstelling, z-transformatie, discrete tijd / discrete Fourier-transformatie en digitale filter ontwerp. Verder zal de cursus ook in detail ingaan op andere geavanceerde onderwerpen in digitale signaalverwerking zoals multidimensionale signalen en systemen, willekeurige processen en toepassingen en adaptieve signaalverwerking.

Beoordeling: 20% cursussen, 80% schriftelijk examen

ELEC6065 Datacompressie (6 studiepunten)

Deze cursus biedt een inleiding tot de state-of-the-art compressietechnieken voor typische media, waaronder bestanden, digitale afbeeldingen, video's en audio. In het bijzonder zal de cursus in detail ingaan op de codering- en kwantisatietechnieken die vaak worden gebruikt voor afbeeldingen, video's en audio. Ten slotte behandelt de cursus het basisconcept en de terminologie van gemeenschappelijke beeld-, video- en audiostandaarden.

Beoordeling: 20% cursussen, 80% schriftelijk examen

ELEC6100 Digitale communicatie (6 studiepunten)

Deze cursus is bedoeld om het fundamentele begrip van de digitale communicatiesystemen mogelijk te maken. Na een overzicht van basiswaarschijnlijkheid en willekeurige processen, zal de module verschillende modulaties en hun optimale beslisregels behandelen, met de nadruk op signaalruimtevertegenwoordiging. Vervolgens worden prestatieanalyses onder additief wit Gauss-ruiskanaal en vervagend kanaal onderzocht. Daarna volgen onderwerpen over ruimtelijke diversiteit en kanaalegalisatie.

Beoordeling: 30% cursussen, 70% schriftelijk examen

Capstone Project

SPSC7031 Space science final project (6 studiepunten) [Capstone project]

Studenten moeten een onderzoeksproject in de ruimtevaart uitvoeren, onder begeleiding van een faculteitslid. Studenten worden aangemoedigd om faculteitsleden te benaderen op hun interessegebied om een geschikt project te kiezen, dat ze doorgaans in de loop van het tweede semester zullen uitvoeren. Als studenten niet kunnen kiezen, krijgen ze (in overleg met de programmadirecteur) een project aangeboden onder begeleiding van een lid van onze faculteit. Een laatste (mondelinge) presentatie is vereist en er moet een verslag worden ingediend.

Beoordeling: 25% mondelinge presentatie, 75% eindverslag

Target studenten

Het Department of Physics biedt een spannende nieuwe Taught Postgraduate Master of Science op het gebied van Space Science. Modern Space Science is een zeer multidisciplinair veld dat een breed scala aan subdisciplines omvat, van astrofysica tot lucht- en ruimtevaarttechniek, elektronica, teledetectie en ruimteverkenning. China heeft onlangs fors geïnvesteerd in Space Science en lanceerde alleen al in 2018 39 satellieten, meer dan twee keer zoveel als in 2017 en meer dan enig ander land ter wereld. Gezien zijn status als wereldwijde metropool, zijn sterke internationale banden en zijn locatie in de "Greater Bay Area" (GBA), is Hong Kong ideaal geplaatst om te profiteren van de groei van China op het gebied van ruimtevaartwetenschap. De oprichting, in 2016, van het Laboratorium voor Ruimteonderzoek (LSR) onder de Faculteit Wetenschappen aan de Universiteit van Hong Kong (HKU), gecombineerd met onze sterke banden met toonaangevende ruimte-instituten over de hele wereld en op het vasteland van China * maakt HKU tot de ideale plek voor een Taught Master Program in Space Science. Ons programma maakt gebruik van onze sterke punten op het gebied van hoogenergetische astrofysica, planetaire wetenschappen, statistiek en techniek, terwijl we gebruik maken van onze connecties met elite vasteland en wereldwijde partners. Onze MSc zal een basisbasis bieden om dit opwindende veld te betreden, met veelbelovende kansen op werk, zowel in de publieke als private sector, in China en wereldwijd.

* Nanjing University (NJU, China), Zhejiang University (ZJU, China), National Astronomical Observatories of China (NAOC), Shanghai Academy of Space Flight Technology (SAST), CNNC en Chinese Institute for Atomic Energy (CIAE), Beijing Institute for Wetenschap en mechanische elektriciteit (BISME), DFH Satellite Company LTD (China), Dongguan Science & Technology Bureau, Greater Bay Area Alliance (GBA, China), Joint Innovation Center for Space Science (China), China Space Utilization, Chinese Academy of Sciences (CSU, CAS), Padova-CISAS (Italië), National History Museum (UK)

Toepassing

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het programma, moet u beschikken over:

 1. Een bachelordiploma met onderscheiding of een gelijkwaardige kwalificatie;
 2. Aanvragers moeten beschikken over een bachelordiploma in een relevante wetenschap (bijv. Natuurkunde, astronomie, aardwetenschappen) of engineering (bijv. Ruimtevaart, elektrisch, mechanisch) of een verwant onderwerp; en
 3. Voldoen aan de toelatingseisen van de universiteit.

Voor 2020-21 Intake:

 • De sluitingsdata voor niet-lokale en lokale aanvragen zijn respectievelijk 12.00 uur (HKT), 29 april 2020 en 12.00 uur (HKT), 30 juni 2020. Aanvragen kunnen worden ingediend via ons online aanvraagsysteem.
 • Voor niet-lokale studenten wordt hen aangeraden om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen om ervoor te zorgen dat aan alle inreisvisumvereisten is voldaan voordat het programma begint (het kan tot 3 maanden duren om het inreisvisum te verwerken).

Vereisten voor toegang tot de universiteit

Om in aanmerking te komen voor toelating tot de cursussen die leiden tot een onderwezen postdoctorale kwalificatie, moet een kandidaat:

 1. Voldoet aan het Algemeen Reglement;
 2. Heeft een bachelordiploma van deze universiteit of een kwalificatie van gelijkwaardig niveau van deze universiteit of een andere vergelijkbare instelling die voor dit doel wordt aanvaard;
 3. Voldoet aan alle andere toelatingsvoorwaarden die van tijd tot tijd voor het desbetreffende curriculum kunnen worden voorgeschreven; en
 4. Voor een kandidaat die toelating zoekt op basis van een kwalificatie van een universiteit of vergelijkbare instelling buiten Hong Kong waarvan de taal van het onderwijs en / of examen niet Engels is, moet voldoen aan de universitaire Engelse taalvereiste voor hoge graden zoals voorgeschreven onder Algemene verordening G2 (b).

Een verzoek om vrijstelling van de bovengenoemde vereisten wordt per geval beoordeeld.

Engelse Taalvereisten

Naast het voldoen aan de vereisten voor toelating tot het betreffende curriculum, is een aanvrager die toelating zoekt op basis van een kwalificatie van een universiteit of vergelijkbare instelling buiten Hong Kong waarvan de taal van het onderwijs en / of examen geen Engels is, vereist om verkrijg een van de volgende onderzoeksresultaten.

Examenresultaten

 • A. TOEFL (Test van Engels als vreemde taal)
  • Een score van 550 of hoger in de papieren TOEFL; of
  • Een score van 213 of hoger in de computergebaseerde TOEFL; of
  • Een score van 80 of hoger in de op internet gebaseerde TOEFL; of
 • B. IELTS (International English Language Testing System)
 • Een minimale totale band van 6 zonder subtest lager dan 5,5; of
 • C. GCE (General Certificate of Education)
 • Klasse C of hoger; of
 • D. IGCSE (International General Certificate of Secondary Education)
 • Klasse C of hoger; of
 • E. Cambridge Test of Proficiency in de Engelse taal
 • Klasse C of hoger

Opmerkingen

 1. Tenzij hij in uitzonderlijke omstandigheden door de desbetreffende faculteitsraad of opleidingscommissie van deze eis wordt vrijgesteld, bij hogere diploma's door cursussen.
 2. Kandidaten voor toelating om te lezen voor een hogere graad door cursussen in de Faculteit der Letteren (behalve degenen die toelating vragen tot de School of Chinese en het Center of Buddhist Studies) moeten ook een Test of Written English (TWE) -score behalen van 4 of hierboven of een schrijfscore van 25 of hoger in de op internet gebaseerde TOEFL.
 3. Kandidaten voor toelating om te lezen voor een hogere graad door cursussen aan de Faculteit der Letteren (behalve degenen die toelating vragen tot het Centrum voor Boeddhistische Studies) moeten een score behalen van een algemene band van 7 zonder subtest lager dan 5,5 in de IELTS.

Vergoedingen voor de inname van 2020-21:

De samenstellingskosten voor het voltijdse programma voor de intake 2020-21 bedragen HK $ 210.000 # en die voor het deeltijdprogramma HK $ 105.000 # per jaar gedurende twee jaar. De vergoedingen zijn verschuldigd in twee termijnen van meer dan een jaar voor voltijdstudie of in vier termijnen van meer dan twee jaar voor deeltijdstudie. Extra kosten voor veldreizen en studies zijn mogelijk.

Bovendien moeten studenten voorzichtig zijn (HK $ 350, restitueerbaar bij afstuderen zonder dat er claims worden ingediend) en afstudeerkosten (HK $ 350).

# Onder voorbehoud van goedkeuring

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At The University of Hong Kong, we have one of the world’s premier science faculties. 16% of our professoriate staff are the top 1% highly cited researchers (as defined by Clarivate Analytics' Essenti ... Lees meer

At The University of Hong Kong, we have one of the world’s premier science faculties. 16% of our professoriate staff are the top 1% highly cited researchers (as defined by Clarivate Analytics' Essential Science Indicators 2018), we have 4 members of the Chinese Academy of Sciences and the same number of members of Science Academies overseas. 60 patents were issued for inventions from this faculty in the last three years. The Faculty of Science aims to be pre-eminent in Hong Kong, leading in Asia and highly competitive globally across research, teaching and knowledge exchange. Lees Minder