MSc ontwikkelingslinguïstiek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Een kans om te kiezen uit een reeks cursussen in dit interdisciplinaire programma

  • Hoe leren kinderen taal?
  • Hoe leren volwassenen een tweede taal?
  • Hoe kunnen tweetaligen twee talen in hun hoofd opnemen?
  • Wat gebeurt er als we een taal vergeten?

Dit zijn enkele van de centrale onderwerpen die je zult leren in dit onderwezen masterprogramma over ontwikkelingstaal. Het programma biedt kennis en onderzoeksvaardigheden om te begrijpen hoe onze taalvaardigheid verandert als we op verschillende momenten in onze levensduur taal verwerven of verliezen.

Het interdisciplinaire en modulaire karakter van het programma stelt u in staat om uw studie aan uw eigen interesses aan te passen door een reeks cursussen te combineren die worden gegeven door experts van wereldklasse in taalkunde, psychologie en andere gerelateerde vakgebieden in Edinburgh, een universiteit met de grootste concentratie van taal. gerelateerde onderzoekers in het VK.

Het programma legt evenveel nadruk op eerste taalverwerving, tweede taalverwerving en tweetaligheid , waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die een brede kennis willen hebben van taalontwikkelingsstudies met een bijzondere focus op empirisch / experimenteel onderzoek.

Onze vaardigheidsgerichte training betekent dat afgestudeerden van het programma worden uitgerust met geavanceerde onderzoeksvaardigheden in taalkundige en andere aanverwante gebieden.

  • We staan in de top 5 van universiteiten voor taalkunde ter wereld (QS World University Rankings per onderwerp 2019)
  • Taalonderzoek in Edinburgh staat op de eerste plaats in Schotland en op de tweede plaats in het Verenigd Koninkrijk in de THE-ranglijst volgens de REF 2014
  • Je maakt deel uit van een leergemeenschap met de grootste concentratie taalwetenschappers in het VK
  • Je wordt onderwezen door experts van wereldklasse in de taalkunde, psychologie en andere aanverwante vakgebieden van de universiteit

Dit programma bestaat uit twee semesters van onderwezen verplichte en optionele cursussen, gevolgd door een proefschrift.

De meeste cursussen bestaan ​​uit hoorcolleges en tutorials, de laatste bestaat uit practica, discussies op papier of presentaties, afhankelijk van het onderwerp van de cursus. Sommige cursussen bevatten projectwerk waarbij twee of meer studenten samenwerken om een ​​empirisch onderzoek uit te voeren.

Cursuswerk beoordeling wordt gedaan door een mix van examens en opdrachten, waaronder essays, kritische beoordelingen van gepubliceerd werk, analyse van echte of mock-gegevens, en mini-onderzoeksprojecten.

Voor 20 studiepuntencursussen zijn er gewoonlijk twee beoordelingsonderdelen, een halverwege het semester en de andere, aan het einde van het semester. Voor cursussen met 10 studiepunten is er meestal één beoordeling, die zich aan het einde van het semester bevindt.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verschillende loopbaantrajecten

Door het behalen van dit diploma hebt u actuele kennis verworven van de eerste / tweede taalverwerving en tweetaligheid, alsmede onderzoeksvaardigheden die vereist zijn om empirische onderzoeken op deze gebieden uit te voeren (inclusief experimenteel ontwerp, statistieken, corpusanalyse en verschillende experimentele technieken). ).

Veel van de algemene onderzoeksvaardigheden die in het programma worden onderwezen, zoals kwantitatieve analyse en wetenschappelijke rapportage, zijn ook overdraagbaar op andere onderzoeksgebieden. Het programma kan worden opgevat als een zelfstandige masteropleiding, maar biedt ook een ideale voorbereiding op een promotieonderzoek.

Veel afgestudeerden van het programma gaan door met een doctoraat in taalontwikkeling / -verwerving. Sommigen volgen een professionele carrière na bijscholing op een verwant gebied (bijv. Spraak- en taaltherapie, taaltechnologie). Anderen hebben een functie verworven in een taalgerelateerd instituut (bijvoorbeeld het National Center for Languages, Cambridge Assessment).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder