MSc netwerkbeheer en cloud computing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Inleiding tot het programma

Deze toegepaste cursus geeft studenten een diepgaand inzicht in netwerkbeheer, waardoor ze een systematisch inzicht krijgen in de concepten en normen voor netwerkbeheer, netwerkbeheerprotocollen en netwerkbeheerhulpmiddelen. De cursus kijkt naar virtualisatie en cloud computing, het verkennen en begrijpen van moderne datacenters, virtualisatie, gedistribueerde opslag, MapReduce, NoSQL, platformservices, webservices en caching. Studenten bestuderen online beveiligingsrisico's, de stappen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat gegevens veilig worden verzonden en opgeslagen en maatregelen die kunnen worden genomen, niet alleen om inbreuken te voorkomen, maar om schade te minimaliseren als ze zich voordoen.

Waarom MSc netwerkbeheer en cloud computing bestuderen?

Het MSc-programma biedt u:

 • Bewustwording en begrip van de toenemende waarden die informatiebeheer biedt voor de zakelijke doelstellingen van alle organisaties
 • De mogelijkheid om zowel het management als de gebruiker te betrekken bij het bewustwordingsproces, de beslissing en de implementatie van een computernetwerk.
 • De mogelijkheid om een projectbudget en implementatiestrategie op te stellen die geschikt is voor het beheer van een groot IT-project.
 • De mogelijkheid om de technische organisatorische en economische aspecten van ontwikkelingen te evalueren als nieuwe kansen voor herontwerp en / of uitbreiding van bedrijfsprocessen.
 • De mogelijkheid om een functioneel en technisch ontwerp van een informatiesysteem te maken op basis van projectdoelen en de normen en kwaliteitssystemen van het bedrijf.
 • De mogelijkheid om de prestaties van een communicatiesysteem te evalueren met behulp van analytische en / of simulatiehulpmiddelen en de implementatie van een compleet communicatieontwerpproject te beheren.
 • Studenten hebben een voorsprong omdat de universiteit samenwerkt met bedrijven zoals Microsoft, Dell EMC, IBM, Oracle en SAP, naast Cisco Net Academy - wat betekent dat de student toegang heeft tot de nieuwste apparatuur en gebruik kan maken van gespecialiseerd lesmateriaal en workshops .
 • Programma-inhoud wordt verrijkt door studenten mogelijkheden te bieden voor betrokkenheid van de industrie via sprekers in de branche en excursies.

Voordelen

 • Gelegenheid voor professionele certificeringen zoals CCNA, Dell EMC Associate-certificaat in Cloud Infrastructure and Services, Dell EMC Associate-certificaat in Data Science
 • ESD compliant Computer Engineering Lab met ultramoderne apparatuur voor nationale instrumenten
 • Gelegenheid om aan industriële projecten te werken als onderdeel van laatstejaarsprojecten en cursussen
 • Gelegenheid om met spraakmakende professionals deel te nemen aan uitgenodigde gastgesprekken en excursies
 • Gelegenheid om deel te nemen aan verschillende IT-wedstrijden en Hackathons onder facultaire mentorschap
 • Leiderschapservaring opdoen door lid te worden van de MDX Computing Society
 • Toegang tot verschillende evenementen en lezingen is alleen toegankelijk voor universiteiten die MoU hebben met de afdeling British Computer Society - Middle East

Programma-inhoud

Het MSc Network Management & Cloud Computing-programma wordt normaal gesproken gedurende twee jaar op parttime basis of een jaar op fulltime basis bestudeerd. Het programma is onderverdeeld in studie-eenheden genaamd modules. Een module is een onderwijseenheid met studiepunten volgens het onderwerp en de aard van het leren. Studenten nemen 180 studiepunten, waarbij elke module van 30 studiepunten ongeveer 300 uur aan leren, streven en beoordelen van studenten vertegenwoordigt.

Module- en programma-informatie is indicatief en kan aan verandering onderhevig zijn.

 • Netwerkbeveiliging en mechanismen (15 credits) - Verplicht

Jaar 1

 • Postdoctoraal project in computer- en communicatie-engineering (60 studiepunten) - Verplicht
 • Projectonderzoek en communicatievaardigheden (Credits) - Verplicht
 • Enterprise Network Troubleshooting (15 Credits) - Verplicht
 • Virtualisatie en cloud computing (30 credits) - Verplicht
 • Netwerkbeheer (30 credits) - Verplicht
 • Besturingssystemen en toepassingsomgevingen (15 credits) - Verplicht
 • Computernetwerken en internetwerken (15 studiepunten) - Verplicht

Onderwijs

Er worden doordeweeks sessies gehouden in ons Dubai Knowledge Village Park (blok 16, 17, 04 en 19) gedurende de week (zondag tot donderdag) tussen 18.30 uur en 21.30 uur. Extra sessies kunnen worden gepland in het weekend of vakantieperiodes en u kunt hiervoor voldoende kennisgeving ontvangen. Je kunt verwachten één sessie per week per module bij te wonen, tenzij anders aangegeven in het programmaboekrooster en voor de proefschriftmodule waarin je individueel aan je scriptie werkt met een aantal begeleide elementen. Het volgen van geplande wekelijkse lessen is een belangrijke vereiste voor het voltooien van dit programma.

Je wordt actief betrokken bij een reeks van leer-, onderwijs- en beoordelingsbenaderingen als onderdeel van je programma. Dergelijke actieve benaderingen zijn bedoeld om u in het middelpunt van uw leerproces te plaatsen, zodat u betrokken en betrokken bent bij alle aspecten van uw beoordeling en leren. Je programma vereist je actieve deelname aan leeractiviteiten en betrokkenheid bij je medestudenten, zowel individueel als in samenwerking, werken en leren met andere studenten als onderdeel van een kleine groep. Leeractiviteiten kunnen ook binnen en buiten de klas plaatsvinden.

Je leren zal ook worden ondersteund door technologie. In toenemende mate zullen je tutors bestaande en opkomende leertechnologieën gebruiken om je aan e-learningactiviteiten te binden. Uw programma kan worden gefaciliteerd met behulp van een verscheidenheid aan media en online tools (My Learning op UniHub, podcasts, wiki's, etc.) waarmee u flexibele toegang tot een breed scala aan online bronnen, quizzen en leermaterialen, evenals samenwerkingshulpmiddelen met die u kunt aangaan en leren met uw collega's.

Niet beperkt door de tijd en ruimte die verbonden is aan traditionele onderwijsmethoden, kunt u deelnemen aan online discussies en leeractiviteiten van waar u ook studeert. Door e-learning aan te gaan, ontwikkelt u ook vaardigheden die essentieel zijn voor uw leerproces en die ook door werkgevers zeer worden gewaardeerd. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot: flexibel werken, communicatie, begrip van IT, teamwerk en het creëren van gedeelde afspraken op basis van kwaliteitsbronnen en toegang tot wereldwijde expertise.

Er worden modules ontwikkeld om actief leren te verzekeren, zowel van het onderwerp als van de vaardigheden die essentieel zijn voor postdoctorale studie. Van studenten wordt verwacht dat ze, naast de geplande lestijd, onafhankelijk onderzoek doen om onderzoek te doen, zich voor te bereiden op lezingen en seminars en in groepen te werken.

Een aantal beoordelingsmethoden worden gebruikt aan de Middlesex University, en deze variëren afhankelijk van de inhoud van de modules die worden onderwezen.

Beoordeling bestaat uit een combinatie van cursussen, peer review, presentaties en portfoliowerk. U kunt bijvoorbeeld een mondelinge presentatie geven, een wetenschappelijk artikel lezen en erop reageren of een academisch essay schrijven. Case studies worden veelvuldig gebruikt. Bovendien heeft elke module een uitgebreide reeks online bronnen beschikbaar om uw studies bij ons te verbeteren. U ontvangt elk jaar gedetailleerde modulehandboeken met informatie over onderwijs- en leerstrategieën, beoordelingsmethoden en leesmateriaal.

Toelatingseisen

Vereisten voor academische en werkervaring

 • Minimum tweedeklas honours graad (VK) of gelijkwaardige buitenlandse kwalificatie in informatica of netwerken, of in een veld dat aanzienlijke blootstelling aan IT bood, bijvoorbeeld management, bedrijfskunde, wiskunde, wetenschap of techniek. We accepteren ook kandidaten met diploma's op andere gebieden die relevante industriële ervaring kunnen aantonen in combinatie met uitgebreide IT-achtergrond.

Engelse taalvereisten (postgraduaat)

Alle programma's aan de Middlesex University Dubai worden in het Engels gedoceerd en aanvragers met een vooropleiding buiten Engelstalige landen (zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland), moeten als volgt de Engelse taalvaardigheid aantonen :

 • IELTS Academic: 6.5 (minimum 6.0 in elke band)
 • TOEFL-gebaseerd op internet: 87 (21 in luisteren en schrijven, 22 in spreken en 23 in lezen)
 • PearsonPTE Academic: 58
 • PearsonPTE Algemeen: niveau 4

Toekomstige carrières en inzetbaarheid

De grote bedragen die zijn geïnvesteerd in computernetwerken en -services hebben een wereldwijde markt gecreëerd voor afgestudeerden met netwerkvaardigheden en bij het voltooien van deze cursus heeft u uitstekende carrièremogelijkheden op dit gebied. Kansen variëren van het ontwerp en het beheer van lokale netwerken (LAN's) tot wereldwijde wide area networks (WAN's).

Deze cursus laat je terecht geplaatst voor een rol als netwerk- of informatiesysteembeheerder, ingenieur of beheerder, hetzij voor een eigen bedrijf of voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in netwerkbeheer en verschillende klanten behandelt. Maar een breed scala aan andere rollen zal ook openstaan voor u in de private, publieke en non-profitsector; of je zou freelance kunnen werken of overstappen naar projectmanagement, consultancy, academische wereld of verder onderzoek. Je zou zelfs een eigen bedrijf kunnen starten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Middlesex University is a dynamic university with a reputation for innovation and excellence in teaching and research. Middlesex University Dubai is the first overseas campus of the internationally re ... Lees meer

Middlesex University is a dynamic university with a reputation for innovation and excellence in teaching and research. Middlesex University Dubai is the first overseas campus of the internationally renowned Middlesex University in London. The campus, which opened in January 2005, has over 3,000 students from over 100 nationalities and offers undergraduate and postgraduate programmes in a wide variety of subject areas. We are a truly global university committed to meeting the needs and ambitions of a culturally and internationally diverse range of students, by providing challenging academic programmes underpinned by innovative research, scholarship and professional practice. We prepare our students to be professional, skilled individuals fitted for the modern world, committed to lifelong learning and able to contribute to the communities in which they live and work. Lees Minder