MSc in wiskunde

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Het doel van de masteropleiding wiskunde is om studenten geavanceerde theoretische kennis van wiskunde te geven, samen met praktische vaardigheden om deze kennis toe te passen op zowel wiskundige problemen als in toepassingen van wiskunde. Een zeer flexibele structuur die individuele aanpassing mogelijk maakt, een gediversifieerd curriculum, een hoog theoretisch niveau en een actieve onderzoeksgerichte omgeving zijn enkele van de sterkste kenmerken van het programma.

De masteropleiding Wiskunde kent twee specialisaties: wiskunde en numerieke analyse.

Een aparte masteropleiding Mathematical Statistics is beschikbaar bij het Centre for Mathematical Sciences. Een grote verscheidenheid aan cursussen in alle wiskundige disciplines - zuivere en toegepaste wiskunde, numerieke analyse en wiskundige statistiek - is beschikbaar binnen het programma.

Het programma is onlangs geëvalueerd door een panel van wiskundigen, aangesteld door de Zweedse autoriteit voor hoger onderwijs en werd gerangschikt als 'van de hoogste kwaliteit' (http: // english.uk-ambetet.se/).

Programmastructuur

Het programma bestaat uit modules van twee gangen - alternatieve verplichte cursussen en keuzevakken - van 90 studiepunten en een scriptie van 30 studiepunten. Het proefschrift kan worden gedaan in wiskunde of numerieke analyse. De alternatieve verplichte vakken (45 studiepunten) moeten gekozen worden uit vakken op een gevorderd niveau in wiskunde of in de numerieke analyse volgens de gekozen specialisatie. Van de keuzevakken (45 studiepunten) dienen minimaal 15 studiepunten wiskunde, wiskundige statistiek of numerieke analyse te zijn en niet meer dan 30 studiepunten op basisniveau.

De keuze van cursussen binnen het programma is sterk afhankelijk van de voorkennis, het interessegebied en de carrièreambities van elke student. Een student die al vastbesloten is om te promoveren, kan 90 studiepunten aan geavanceerde cursussen in wiskunde of numerieke analyse kiezen om een grondige kennis van het onderwerp te verwerven als basis voor het doctoraat. Een student die van plan is om direct na zijn afstuderen met toegepaste wiskunde aan de slag te gaan, kan tot 45 studiepunten kiezen, waaronder enkele op basisniveau, in een ander vak dat relevant is voor de toepassingen van wiskunde, bijvoorbeeld in natuurkunde of economie.

Individuele studiebegeleiding is gedurende de gehele opleiding beschikbaar.

Masterproef: Zoals hierboven vermeld, omvat de masterproef 30 studiepunten en kan worden gedaan over een onderwerp dat van belang is in zuivere of toegepaste wiskunde (code MATM03) of in numerieke analyse en wetenschappelijk computergebruik (code NUMM03). De scriptie kan worden gedaan tijdens het laatste semester van de opleiding of gedurende het hele tweede jaar parallel aan andere relevante cursussen binnen de opleiding.

Het onderwerp wordt gekozen in samenwerking met een adviseur op de afdeling en kan zowel theoretisch van aard zijn als binnen een toegepast gebied samen met een industriële partner.

Carriere vooruitzichten

Na het behalen van dit programma bent u gekwalificeerd om deel te nemen aan een PhD-programma in de wiskunde. Je hebt ook voldoende vaardigheden in het toepassen van wiskunde om werk te zoeken in de industrie, bij overheidsinstanties en in andere organisaties die met wiskundige problemen werken.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school