MSc in wiskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MISSIE

De wetenschappelijke en technologische explosie die de wereld van vandaag vormt, wordt ondersteund door subtiele wiskundige toepassingen, waarvan sommige zijn gebaseerd op diepgaande wiskundige theorieën. Het Department of Mathematics wil in zijn Master of Science-programma studenten introduceren en ontwikkelen die hen voorbereiden op toekomstige deelnemers aan de wetenschappelijke en technologische vooruitgang van de samenleving.

DOELEN

De masteropleiding is ontworpen om de studenten de kans te geven hun kennis te verdiepen en te verbreden in kerngebieden van Wiskunde - zuiver en toegepast. Het is gericht op het aanbieden aan studenten van zowel de breedte als de diepte van de kennis die op hun interessegebied vereist is en om mogelijke uitbreidingen van hun interessegebieden mogelijk te maken. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om de afgestudeerden uitstekende kwalificaties te geven die leiden naar de Ph.D. opleidingen, evenals, voor beroepen in onderwijs, bedrijfsleven (inclusief financiële instellingen), industrie en technologie.

WERKGELEGENHEID

Ons programma is een reguliere masteropleiding in wiskunde met verschillende cursussen met directe toepassingen voor de industrie en technologie. Afgestudeerden kunnen worden ingezet om les te geven in het voortgezet onderwijs en andere instellingen op een dergelijk niveau. Afgestudeerden verwerven voldoende vaardigheden om te werken in de industrie en instellingen zoals de aandelenmarkt, banken en informatietechnologie.

VEREISTEN

a) Toelating

Kandidaten moeten ten minste een tweede klas Honours graad in wiskunde of een verwant gebied hebben behaald. Kandidaten met andere achtergronden zullen volledige transcripties moeten voorleggen ter overweging door het Department of Mathematics. Aanvullende vakken kunnen door het departement worden vereist.
Alle kandidaten die toelating tot de Master of Science-graad in de wiskunde wensen, moeten een getypt schriftelijk voorstel van twee tot drie pagina's indienen met de vermelding:

  • Hun motivatie
  • Waarom ze willen studeren aan CATUC, Bamenda
  • Welk veld ze willen specialiseren
  • Waarom zij hun vakgebied hebben gekozen
  • Elke toegelaten kandidaat zal een Thesis Supervisor van het Department of Mathematics worden toegewezen aan CATUC of State University. De masterproef moet een wetenschappelijke bijdrage aan het onderzoeksgebied zijn.

Het bijwonen van lezingen en seminars die door zowel professoren als studenten worden gegeven, is verplicht voor alle studenten van de Master of Science-opleiding.
Van elke kandidaat wordt verwacht dat hij ten minste één seminarpaper presenteert vóór de presentatie van de scriptie.
Master Thesis moet worden ingediend tussen zes tot twaalf maanden nadat cursussen voltooid en met succes gevalideerd zijn.
Van masterdiploma-kandidaten wordt verwacht dat ze een GPA van ten minste 2,5 behalen om in aanmerking te komen voor afstuderen. Mislukte kandidaten krijgen in de daaropvolgende twee jaar nog twee kansen om af te studeren.

Na het afstuderen kunnen kandidaten met een GPA van minimaal 3,0 worden toegelaten tot de Ph.D. programma.
Afgestudeerden met een GPA van minder dan 3,0 kunnen worden toegelaten tot de Ph.D. programma als ze vaardigheid vertonen door publicaties in peer-reviewed tijdschriften.
Alle cursussen en presentaties van papers en scripties moeten in de Engelse taal zijn.

b) Graduatievereisten

Het masterdiploma wordt toegekend aan kandidaten die met succes de cursusvereisten hebben voltooid en een proefschrift hebben verdedigd voor een panel van deskundigen. Afgestudeerden moeten in totaal ten minste 120 Credits hebben behaald in de volgende gebieden:

  • Cursuswerk: 60 Credits (verplichte vakken / Wiskunde keuzevakken)
  • Seminars: 6 Credits
  • Semester Paper: 6 Credits
  • Master Thesis: 36 Credits
  • Communicatievaardigheden en Computer Proficiency (LATEX of MATLAB): 6 Credits
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Catholic University of Cameroon CATUC, Bamenda was founded in the name of the Catholic Church by the bishops of the Ecclesiastical Province of Bamenda as a national institution of learning. Given ... Lees meer

The Catholic University of Cameroon CATUC, Bamenda was founded in the name of the Catholic Church by the bishops of the Ecclesiastical Province of Bamenda as a national institution of learning. Given its origins and the historic role of its ecclesiastical faculties, this university has a responsibility to the Church in Cameroon: It is called to be an intellectual center of highest quality, where the relation between revealed truth and human truth can be examined in depth and with authority against the background of the Cameroon experience. Lees Minder