MSc in wetenschappelijke berekening

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bestudeer het ontwerp, de analyse en de toepassing van numerieke algoritmen, die in staat zijn om de kracht van krachtige computers te benutten om complexe, realistische gebeurtenissen te simuleren.

 • Jaar van binnenkomst: 2020
 • Duur: 1 jaar voltijds
 • Wijze van studeren: voltijds
 • Toelatingseisen: 2: 2 (of internationaal equivalent) in wiskunde of een nauw verwant onderwerp met een aanzienlijke wiskunde-inhoud; enige ervaring met computerprogrammering zou nuttig zijn
 • IELTS: 6.0 (niet minder dan 5.5 in elk element)
 • VK / EU kosten: £ 9945
 • Internationale kosten: £ 19980
 • Startdatum: september
 • Cursuslocatie: Universiteitspark
 • School / Afdeling: Wetenschap, Wiskunde

Overzicht

Belangrijkste feiten

 • Verkrijg de theoretische en praktische vaardigheden die je nodig hebt voor je toekomstige carrière
 • Kies uit een breed scala aan optionele modules gericht op computational science, wiskundige geneeskunde en biologie, of industriële wiskunde
 • Leer de real-world toepassing van wetenschappelijke berekening

Profiteer van een cursus gericht op de industrie, met regelmatige lezingen en workshops van industriële partners en academici van de Universiteit van Nottingham

Wetenschappelijke berekening is een steeds belangrijkere discipline die op het raakvlak tussen wiskunde, wetenschappen en techniek ligt. Of u nu geïnteresseerd bent in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek of een technische carrière in de industrie, expertise in wetenschappelijke berekeningen is van onschatbare waarde.

De vereiste wiskundige en computationele vaardigheden leiden niet alleen tot actieve onderzoeksvelden, maar bieden ook Pathways naar een breed scala aan mogelijke toepassingen, die de hele breedte van wetenschap en techniek bestrijken. Voorbeelden hiervan zijn weersvoorspelling, modellering van stroom en verbranding in een straalmotor en het ontwikkelen van optimale behandelingsstrategieën voor kanker.

Onderzoek in de School of Mathematical Sciences

Onze onderzoeksactiviteiten zijn georganiseerd in zeven hoofdonderzoeksgroepen.

Deze cursus is voornamelijk gekoppeld aan de onderzoeksgroep Wetenschappelijke Computatie. We hebben ook bijdragen van het Centre for Mathematical Medicine and Biology en de groep Industrial and Applied Mathematics.

We staan op nationaal niveau in de top 10 met wiskundige wetenschappen voor onderzoekskracht en marktaandeel volgens het Research Excellence Framework 2014. Ons uitgebreide onderzoek betekent dat we modules kunnen aanbieden die de verschillende wiskundige disciplines verkennen.

Cursus structuur

Wat ga je studeren

Alle studenten nemen de kernmodules. Deze bieden zowel de theoretische grondslagen die het ontwerp en de wiskundige analyse van numerieke algoritmen ondersteunen als de praktische vaardigheden die nodig zijn om ze te implementeren als efficiënte en robuuste computerprogramma's.

De optionele modules zijn geselecteerd om uw kennis van wetenschappelijke berekeningen en van de wiskundige modellen waarop deze kunnen worden toegepast te verbreden.

Drie streams worden voorgesteld in de lijst met optionele modules:

 • Computational Science richt zich op de formulering en analyse van fundamentele algoritmen vanuit het perspectief van zowel wiskunde als informatica.
 • Wiskundige geneeskunde en biologie vergroot het kernmateriaal met de ontwikkeling en analyse van modellen in de biomedische wiskunde.
 • Industrial Mathematics / Continuum Mechanics maakt gebruik van de expertise van de onderzoeksgroep Industrial and Applied Mathematics bij het modelleren en analyseren van problemen in vloeistof- en vaste mechanica.

Andere vaardigheden die u tijdens de cursus moet ontwikkelen, zijn onder meer het vermogen om logisch en kritisch te denken, probleemoplossende expertise, competentie in programmeren en het gebruik van geschikte software en effectieve communicatie van resultaten.

Onderzoeksproject

In de zomer, zul je een 60 credit onderzoeksproject ondernemen onder toezicht van een lid van academisch personeel. Dit is je kans om zelfstandig te werken en een project te ontwikkelen dat kan bijdragen aan het onderzoek van de school.

Eerdere projecttitels omvatten:

 • Faseveldmodellering van tumorgroei
 • Numerieke berekeningen van patronen van corticale activiteit in neurale veldmodellen
 • Bewegende eindige gaaselementen
 • Optimalisatie van kantoorruimte

De meeste projecten worden begeleid door academici in de School of Mathematical Sciences. Sommige studenten hebben echter projecten gedaan die werken met supervisors in de School of Computer Science.

Kern

 • Computational Applied Mathematics
 • Inleiding tot eindige-elementenmethoden
 • Scientific Computing en C
 • Wetenschappelijke berekening Proefschrift

facultatief

Studenten moeten ook 60 studiepunten van optionele modules nemen. We stellen voor dat deze zijn beperkt tot een van de drie streams hieronder.

Stroom één: Computational Science
 • Geavanceerde technieken voor differentiaalvergelijkingen
 • Geavanceerde algoritmen en datastructuren
 • Lineaire en discrete optimalisatie
 • Software Engineering Management
 • Simulatie en optimalisatie voor beslissingsondersteuning
 • Parallel Computing
Stroom twee: Wiskundige geneeskunde en biologie
 • Toegepaste niet-lineaire dynamica
 • Wiskundige geneeskunde en biologie
 • Onderwerpen in biomedische wiskunde
Stroom drie: industriële wiskunde / continuümmechanica
 • Geavanceerde vloeistofmechanica
 • Geavanceerde technieken voor differentiaalvergelijkingen
 • Toegepaste niet-lineaire dynamica
 • Elasticiteit
 • Vloeistofdynamica

Het bovenstaande is een voorbeeld van de typische modules die we aanbieden, maar is niet bedoeld om te worden opgevat en / of gebruikt als een definitieve lijst van de modules die in een bepaald jaar beschikbaar zullen zijn. Deze cursuspagina kan gedurende de cursus worden bijgewerkt, omdat modules kunnen veranderen als gevolg van ontwikkelingen in het curriculum of vanwege de onderzoeksbelangen van het personeel.

Lesmethoden en evaluatie

We streven ernaar u een brede set analytische en computationele vaardigheden te bieden, samen met blootstelling aan een reeks toepassingsgebieden van zowel academische als industriële relevantie, die het multidisciplinaire karakter van het onderwerp weerspiegelen.

De cursus bestaat uit 180 studiepunten, verdeeld over 120 studiepunten kern- en optionele onderwezen modules en een onderzoeksproject van 60 studiepunten.

Gedoceerde modules zijn in de vorm van hoorcolleges en computerpraktijksessies en beoordeeld aan de hand van een combinatie van cursussen en examens.

Seminars en industriële sprekers

We organiseren academische seminars waar uitgenodigde sprekers, van andere universiteiten of van de school, hun onderzoek presenteren. We organiseren ook lezingen door sprekers uit de industrie en het bedrijfsleven om u te helpen informeren over mogelijke loopbaanopties. Recente lezingen zijn gegeven door mensen van PwC en creditcardbedrijf CapitalOne, en ook experts op het gebied van energievoorziening en methoden voor machine learning in algoritmische handel.

Carrière en professionele ontwikkeling

Careers

Deze cursus biedt een solide basis in moderne wetenschappelijke berekeningen die u voorbereiden op een carrière in de industrie of op onderzoek op een gebied waar computermethoden een belangrijke rol spelen. Je zult ervaring opdoen met het soort problemen waarmee academische en industriële onderzoekers worden geconfronteerd, zowel via onderwezen cursussen als projectwerk.

Gemiddeld beginsalaris en loopbaanontwikkeling

100% van de postgraduaten in de School of Mathematical Sciences hebben binnen zes maanden na hun afstuderen werk of verdere studie verzekerd. Het gemiddelde startsalaris was £ 30.800, met het hoogste £ 60.000. *

* Bekende bestemmingen van voltijdse postdoctorale studenten die beschikbaar waren voor werk, 2016/17. Lonen worden berekend op basis van de mediaan van degenen met een voltijdbetaalde baan in het VK.

Careers ondersteuning en advies

We bieden individuele loopbaanondersteuning voor alle postdoctorale studenten, ongeacht je opleiding, studierichting of toekomstige loopbaanplannen.

Je hebt tijdens je studie en na je afstuderen toegang tot onze Carrière- en inzetbaarheidsservice. Deskundig personeel helpt u bij het onderzoeken van carrièremogelijkheden en vacatures, het opbouwen van uw CV of CV, het ontwikkelen van uw interviewvaardigheden en het ontmoeten van werkgevers.

Meer dan 1500 werkgevers adverteren afgestudeerde banen en stages via onze online vacatureservice. We organiseren regelmatig carrièrebeurzen, waaronder gespecialiseerde beurzen voor verschillende sectoren.

Honoraria en financiering

Bijkomende kosten

Als student van deze cursus verwachten we geen extra hoge kosten, naast je collegegeld en kosten voor levensonderhoud. Je zou toegang moeten hebben tot de meeste boeken die je nodig hebt via onze bibliotheken, hoewel je misschien je eigen kopieën wilt kopen die je in je budget zou moeten opnemen.

Beurzen en beurzen

Schoolbeurzen voor UoN UK-alumni

Voor 2020-21 toegang kan 10% Alumni-beurzen worden aangeboden aan voormalige afgestudeerden van de Universiteit van Nottingham die hebben gestudeerd op de Britse campus.

Overheidsleningen voor mastercursussen

Leningen voor masterstudenten tot £ 10.906 zijn beschikbaar voor cursussen voor onderwezen en onderzoeksmasters. Aanvragers moeten gewoonlijk in het VK of de EU wonen.

Internationale en EU-studenten

Masters-beurzen zijn beschikbaar voor internationale en EU-studenten uit een breed scala van landen en studiegebieden. Je moet al een aanbod hebben om in Nottingham te studeren. Let op de sluitingsdata om ervoor te zorgen dat je je voldoende tijd aanmeldt voor je cursus.

ontkenning

Dit online prospectus is opgesteld vóór het academisch jaar waarop het van toepassing is. Alles is in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de informatie accuraat is op het moment van publiceren, maar wijzigingen (bijvoorbeeld naar cursusinhoud) zullen waarschijnlijk plaatsvinden gezien het interval tussen het publiceren en het begin van de cursus. Het is daarom erg belangrijk om deze website te controleren op eventuele updates voordat u zich aanmeldt voor de cursus waar er een interval is tussen het lezen van deze website en het solliciteren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science undertakes world-class research spanning wide-ranging topics including quantum physics, plant genomics, human imaging, sustainable chemistry, neuroscience, mathematical modellin ... Lees meer

The Faculty of Science undertakes world-class research spanning wide-ranging topics including quantum physics, plant genomics, human imaging, sustainable chemistry, neuroscience, mathematical modelling and beyond. We work closely with industry on the training of the next generation of scientists and collaborate worldwide to ensure our research has a major societal impact. The Faculty of Science comprises seven schools and has strong links with the School of Life Sciences and School of Veterinary Medicine and Science. Schools from within the faculty also collaborate with those from the University's other faculties to form various research centres and research institutes. Lees Minder
Nottingham , Sutton Bonington , Nottingham + 2 Meer Minder