MSc in wetenschap voor duurzame ontwikkeling

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ben je benieuwd hoe het is om te studeren aan LiU? Neem deel aan een praatje over hoe het is om te wonen en studeren op onze campussen in Zweden. We bieden het hele jaar door gratis webinars en opnames voor zowel toekomstige als toegelaten studenten. Klik hier voor meer informatie!

Bekijk het webinar - november 2019

  • Start: herfst 2020
  • Plaats van studie: Linköping
  • Niveau: tweede cyclus

Maak deel uit van de oplossing voor een duurzame toekomst! De toekomst heeft duurzame oplossingen nodig voor maatschappelijke uitdagingen. Dit programma biedt een holistische interdisciplinaire benadering van huidige maatschappelijke problemen, zoals klimaatverandering, exploitatie van natuurlijke hulpbronnen, toenemende vraag naar energie en ongelijkheid.

De toekomst heeft duurzame oplossingen nodig voor maatschappelijke uitdagingen. Dit programma biedt een holistische interdisciplinaire benadering van huidige maatschappelijke problemen, zoals klimaatverandering, exploitatie van natuurlijke hulpbronnen, toenemende vraag naar energie en ongelijkheid. Met het masterprogramma kun je de complexiteit verkennen van het creëren van duurzame samenlevingen in overeenstemming met de principes van duurzame ontwikkeling en Agenda 2030.

Het programma richt zich op wereldwijde veranderingen in het milieu en maatschappelijke transformaties. Het daagt je uit om een kritische analyse te maken van de huidige en toekomstige milieuproblemen, wetenschappelijke kennis over academische disciplines toe te passen en interdisciplinaire competentie te ontwikkelen. Je training stelt je in staat om vaardigheden te ontwikkelen voor het interpreteren, ontwerpen, communiceren en implementeren van oplossingen voor uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en milieu, die onmisbaar zijn voor je toekomstige carrière als expert in duurzame ontwikkeling.

Kern vakken

"De cursussen behandelen een breed scala van onderwerpen - van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit tot feminisme en kolonisatie. Ook zijn de studenten van over de hele wereld - het is niet alleen leuk om te worden blootgesteld aan zo'n enorme diversiteit aan culturen, maar in de klasse, het voelt eigenlijk als een wereldwijde samenwerking om deze problemen aan te pakken! " Karolina Gurjazkaite, student

Kerncursussen zijn ontworpen om u een breed perspectief op milieukwesties te geven en tegelijkertijd mogelijkheden te bieden om uw theoretische kennis en praktische vaardigheden op specifieke wetenschappelijke gebieden te verdiepen. Excursies, laboratorium- en GIS-oefeningen, ruimtelijke analyse in de Norrköping Decision Arena, rollenspelactiviteiten, studiebezoeken aan autoriteiten en bedrijven in de ecologisch progressieve provincie Östergötland zijn slechts enkele manieren waarop u in de praktijk leert over duurzame oplossingen . Je krijgt de kans om stage te lopen bij bedrijven, organisaties of onderzoeksinstituten in Zweden of in het buitenland en samen met onze docenten vaardigheden in multidisciplinair onderzoek te ontwikkelen. Ons onderwijsprofiel is geïntegreerd met geavanceerd onderzoek in duurzame ontwikkeling en milieuwetenschappen en onderzoekers van ons instituut zullen je individueel begeleiden bij het ontwerpen, plannen en uitvoeren van je masterproefproject.

122707_photo-1515344905723-babc01aac23d.jpgZbynek Burival / Unsplash

Syllabus en cursus details

Het programma loopt over twee jaar en omvat 120 studiepunten, waaronder een scriptie.

Semester 1

De focus van dit semester ligt op milieu-uitdagingen en hoe duurzaamheidswetenschappen deze kunnen aanpakken. Studenten doen case-work over duurzaamheidswerk in theorie en praktijk en het beoordelen en analyseren van milieukwesties, rollenspeloefeningen van internationale klimaatonderhandelingen en praktische vaardigheidstrainingen (GIS, modellering, milieumonitoring, enz.).

Semester 2

Dit semester richt zich op gemeenschappelijke theorieën en analytische benaderingen van milieukwesties, evenals toepassingen voor duurzaam hulpbronnenbeheer.

Semester 3

Dit semester begint met een focus op het ontwerpen van milieustudies om de basis te leggen voor de scripties van de studenten en voor hun toekomstige professionele werk. De resterende tijd wordt besteed aan specialisatiecursussen, waar we een scala aan opties bieden om de kennis en vaardigheden van de studenten te verdiepen in bijvoorbeeld visualisatie van klimaatverandering, stedelijke duurzaamheid en waterbeheer. We hebben ook unieke cursussen waar studenten nauw samenwerken met senior docenten om specifieke onderzoeksvaardigheden op te leiden.

Studenten kunnen ook stage lopen in Zweden of in het buitenland, waar ze een specifieke taak uitvoeren die verband houdt met de activiteiten van de gekozen organisatie en de toekomstige professionele interesses van de studenten. Naast deze cursussen zijn er ook mogelijkheden voor studies aan andere universiteiten in Zweden of in het buitenland.

Semester 4

In het laatste semester schrijven studenten hun masterproef. Zij selecteren hun scriptieonderwerp, onderzoeksmethoden en analysevormen in overleg met een scriptiebegeleider en de MSc-programmacoördinator.

webinar

Webinar - 26 november om 11.00 uur (CET, Zweedse tijd)

Ben je benieuwd hoe het is om duurzame ontwikkeling te studeren aan LiU? Neem deel aan een gratis webinar. Registreer via deze link om informatie te ontvangen over hoe u toegang kunt krijgen tot het webinar.

Registreer u vooraf voor dit webinar

Carrièremogelijkheden

Duurzaamheidsvraagstukken overbruggen academische disciplines en vereisen uiteenlopende expertise. Weinig universiteiten bieden zo'n interdisciplinair perspectief in de milieuwetenschappen als LiU, met docenten met een academische achtergrond, variërend van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen tot natuurwetenschappen en techniek. Het programma is het enige in de categorie milieuwetenschappen dat door de Zweedse instantie voor hoger onderwijs de hoogste kwaliteit heeft gekregen.

Het programma biedt een sterke basis voor een carrière in verband met duurzame ontwikkeling en milieuwetenschappen. Onze afgestudeerden hebben posities in onderzoeksinstituten, universiteiten, milieuorganisaties, bedrijven, NGO's, stroomgebiedcommissies, adviesbureaus, energiebedrijven, intergouvernementele milieuorganisaties en Ph.D. programma's.

Toelatingseisen

Bachelor's degree in natuurwetenschappen, sociale wetenschappen, gezondheidswetenschappen, geesteswetenschappen of techniek of gelijkwaardig, die betrekking heeft op milieu-, sociale of economische aspecten van duurzame ontwikkeling, gelijkwaardig aan een Zweedse Kandidatexamen.

Engels dat overeenkomt met het niveau van het Engels in het Zweeds hoger secundair onderwijs (Engels 6 / B). Vrijstelling van Zweeds 3.

Speciale selectie

Selectie zal gebaseerd zijn op:

  • Academische verdiensten en Letter of Intent

Elke aanvrager dient daarom een intentieverklaring in het Engels bij te voegen waarin wordt uitgelegd waarom hij dit programma wil bestuderen en een samenvatting van zijn bachelor-essay of project. Als aanvragers in het bezit zijn van een diploma dat geen bachelor-essay of project bevat, moet hun intentieverklaring eerdere studies en academische activiteiten beschrijven die verband houden met de masteropleiding of de aangevraagde programma's.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

In close collaboration with the business world and society, Linköping University (LiU) conducts world-leading, boundary-crossing research in fields including materials science, IT and hearing. In the ... Lees meer

In close collaboration with the business world and society, Linköping University (LiU) conducts world-leading, boundary-crossing research in fields including materials science, IT and hearing. In the same spirit, the university offers many innovative educational programs, many of them with a clear vocational focus, leading to qualification as, for example, doctors, teachers, economists, and engineers. Lees Minder
Linköping , Norrköping , Linköping , Linköping , Lidingö + 4 Meer Minder