MSc in virtuele ergonomie en ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Denk je dat ergonomie en gebruik belangrijke aspecten zijn wanneer nieuwe producten hun ontwerpen krijgen? Benieuwd hoe virtuele tools ingezet kunnen worden in het productrealisatieproces? Industriële ergonomie en design zijn gericht op toekomstige producten en productontwikkelaars.

Ergonomie en gebruikersaspecten zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het productrealisatieproces. Het masterprogramma Virtual Ergonomics and Design biedt je tools om digitale technologie te gebruiken om ergonomie te evalueren, maar ook om technologie en informatie aan te passen op basis van de cognitieve vaardigheden en beperkingen van de gebruiker.

De masterprogramma's Virtual Ergonomics and Design starten in het najaarssemester. Het masterprogramma met 120 studiepunten wordt aangeboden in twee academiejaren (vier semesters) en het programma met 60 studiepunten wordt aangeboden in één academiejaar (twee semesters).

De focus van je studie

Het programma biedt algemene kennis op het gebied van virtuele productrealisatie, maar ook specifieke kennis over het integreren van ergonomie en gebruikersaspecten in het productrealisatieproces.

Het eerste deel van de opleiding introduceert het onderwerp Industriële Ergonomie, inclusief actuele onderzoeksvragen, en presenteert en bespreekt een aantal industriële paradigma's. Dit eerste deel behandelt ook hoe computergebaseerde tools zoals CAD en CAE worden gebruikt en fungeren als beslissingsondersteunende systemen in het productrealisatieproces.

De tweede term biedt diepgaande kennis van ergonomische simulatie en cognitieve ergonomie en biedt ook de mogelijkheid om de verworven kennis en vaardigheden toe te passen op relevante problemen in de industrie of onderzoek. Het laatste deel van het programma bevat diepgaande cursussen die bestuderen hoe mensen leven en werken met technologie, en hoe tools en methoden kunnen worden gebruikt om rekening te houden met de diversiteit die bestaat binnen verschillende gebruikersgroepen.

Tegelijkertijd worden de leiderschaps- en evaluatievaardigheden van de student ontwikkeld door middel van cursussen in technisch leiderschap, onderzoeksmethodologie en communicatie, evenals duurzame ontwikkeling en innovatie.

Met het afstudeerproject dat het afgelopen semester loopt en wordt gedaan in samenwerking met onze onderzoekspartners, heb je de mogelijkheid om je geavanceerde vaardigheden en vaardigheden te demonstreren.

Na voltooiing van uw studies

Een centraal onderdeel van het programma gaat over het gebruik van digitale tools voor het evalueren van ergonomie in het ontwerpproces, iets waar de industrie naar op zoek is en de arbeidsmarkt ziet er erg goed uit voor ingenieurs met vaardigheden in ergonomie en design. Verschillende onderzoeken tonen aan dat bedrijven tegenwoordig moeite hebben om competente werknemers in het gebied aan te werven.

Na je afstuderen kom je ook in aanmerking om te beginnen met postdoctorale studies in informatietechnologie.

131213_pexels-photo-323645.jpegKarol D / Pexels

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma een bachelordiploma (equivalent aan een Zweedse bachelordiploma) op het gebied van geïntegreerde productontwikkeling, productietechniek, werktuigbouwkunde, informatietechnologie of vergelijkbaar.

Een andere vereiste is een bewijs van vaardigheden in het Engels equivalent van studies op hoger secundair niveau in Zweden, bekend als Engelse cursus 6 / Engelse cursus B. Dit wordt normaal gesproken gedemonstreerd door middel van een internationaal erkende test, bijv. IELTS of TOEFL of het equivalent.

Bovenstaande toelatingsvoorwaarden gelden voor toelating tot de opleiding. Voor verdere studies binnen het programma moet aan de toelatingseisen voor elke cursus worden voldaan. Deze toelatingsvoorwaarden worden gespecificeerd in elke afzonderlijke cursus syllabus.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Lees meer

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Lees Minder