MSc in technologie van hout, kunststof en textiel

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het lesgeven is georganiseerd in modules die lezingen, seminars en laboratoriumwerk combineren in het onlangs gerenoveerde laboratorium van Polymer Physics and Technology , dat is uitgerust met de modernste apparaten. Het programma benadrukt ook de praktische basiskennis van CAD-engineeringprogramma's en CAM-fabricagetechnologieën, aangezien deze uiterst belangrijk zijn in elke industriële sector over de hele wereld. Het curriculum biedt studenten de unieke kans om hun individuele onderzoeksprojecten in samenwerking met verschillende bedrijven uit te voeren.

Waarom dit programma?

 • Alle cursussen worden gegeven door gebruik te maken van blended learning-oplossingen (face-to-face + e-learning), wat het leerproces flexibeler maakt.
 • Studenten krijgen de kans om verschillende hout-, kunststof- en meubelproducenten te bezoeken, zodat ze vertrouwd raken met de productie.
 • Drie hands-on wetenschappelijk onderzoek of industriële projecten ontwikkelen vaardigheden van studenten en zorgen voor een soepele overgang van universitaire studies naar een professionele carrière

Met betrekking tot het bosbestand in Estland behoren we tot de vijf rijkste landen van Europa. Uitgestrekte bossen, die 51% van het Estse landschap beslaan, hebben geresulteerd in perfecte omstandigheden voor de hightech hout- en houtproductenindustrie. 25% van de Estse exportomzet bestaat uit hout, hout, houtproducten, meubels en plastic producten, en daarom heeft onze afdeling een sterke band met de industrie. Daarom geven onze professoren niet alleen les, maar hebben ze ook praktische ervaring dankzij hun voortdurende samenwerking met bedrijven.

Jaan Kers
Hoogleraar houtbewerking
Hoofd van de M.Eng. Programma

Toekomstige carriëre

Het programma biedt studenten een beroepsmatige en professionele voorbereiding op het werken in de internationale technische industrie als ontwerper / constructeur, specialist, industrieel ingenieur of middle manager. Dit curriculum geeft waardevolle kennis en de praktische ervaring die nodig is om te werken met op maat gemaakte meubelprojecten (hotels, restaurants, openbare gebouwen, cruiseschepen) of materiaalkeuze en technologische ontwikkeling voor de productie van plastic producten. Vaardigheden in CAD / CAM engineering werken in verband met kennis over de technologische eigenschappen van hout-, laminaat, multiplex, spaanplaat, vezelplaat van gemiddelde dichtheid, kunststoffen, metalen, leer, textiel en composietmaterialen die van pas kunnen komen voor verschillende beroepen.

Studenten zeggen

Gespecialiseerd in houttechnologie kan leiden tot werk in vele carrières zoals ontwerp, projectmanagement, laboratoria, productie of zelfs ondernemend. Het introduceren van artistieke multifunctionele meubels op de markt is slechts een voorbeeld van een aantrekkelijke professionele baan in deze branche. Dit zijn de uitdagingen die hebben geleid tot de ontwikkeling van de U-CAT-robot in TalTech. Deze regio heeft een lange geschiedenis van houtinnovatie en het Scandinavische model is ook merkbaar in het levensstijl- en onderwijssysteem.

Alaa AlBarazi, Syrië
Student technologie van hout, kunststoffen en textiel

Toelating

Studenten voor internationale opleidingen van TalTech worden toegelaten op basis van de toelatingsdrempel. Het online interview wordt alleen gehouden aan kandidaten die de voorlopige evaluatie hebben doorstaan. De maximale score voor alle onderdelen van het examen is 10 punten. Een aanvrager die minimaal 5 punten ontvangt, wordt toegelaten.

Programma specifieke vereisten

Bachelor's degree of gelijkwaardig in natuurwetenschappen of technische gebieden.

Om in aanmerking te komen voor de studies aan de Tallinn University of Technology , moet een kandidaat minimaal 60% van de hoogst mogelijke CGPA hebben.

Motivatiebrief

Voeg het volgende toe:

 • Het belang van specialisatie (houttechnologie of technologie van kunststoffen en textiel), benadruk waarom u het gekozen programma wilt bijwonen en waarom u voor deze specialisatie hebt gekozen;
 • Eerdere werk- en studie-ervaringen;
 • Ideeën voor de masterproef, je toekomstige academische en carrièredoelen;
 • Kennis over het curriculum.

NB! Het is belangrijk om alle bronnen die worden gebruikt in uw motivatiebrief (citaten, publicaties, ideeën, enz. Die niet van u zijn) correct te vermelden en te verwijzen. Het negeren van de regels voor het verwijzen en citeren wordt beschouwd als plagiaat en zal resulteren in de diskwalificatie van uw aanvraag.

Online interview en test

Tijdens het online interview moet een kandidaat ook een korte test afleggen die gerelateerd is aan de gekozen specialisatie. Het hele interview duurt ongeveer 30 minuten.

Aspecten geëvalueerd tijdens het interview:

 • Hoe bent u van plan om uw verblijf / studie in Estland te financieren?
 • Heb je in je eigen land gestudeerd of gewerkt in het buitenland? Werkervaring.
 • Wat is je motivatie om houttechnologie of technologie van kunststoffen en textiel te studeren?
 • Plannen voor de toekomst? Ben je van plan om door te gaan in de wetenschap of de industrie?
 • Wat weet jij over ons programma?
 • Heb je CAD / CAM-technologieën bestudeerd?
 • Taalevaluatie op basis van communicatie.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Lees meer

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Lees Minder