MSc in systeemdenken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het steeds veranderende externe klimaat waarin we ons nu bevinden, heeft de manier waarop organisaties werken en hun besluitvormingsproces veranderd. Systeemdenken is cruciaal geworden voor succes; organisaties moeten zich concentreren op hun systemen en de behoefte aan aanpassingsvermogen en veerkracht als nooit tevoren. Deze cursus zal u helpen uw kennis en toepassing van systeemdenken te ontwikkelen ter ondersteuning van de levensvatbaarheid van de organisatie en de ontwikkeling van geschikte bestuurs- en besluitvormingsprocessen voor organisaties.

Overzicht

 • Startdatum: september 2021
 • Duur: maximaal drie jaar in deeltijd;
 • Levering: cursussen, schriftelijke examens, mondelinge examens, portfolio en een individuele scriptie
 • Kwalificatie: MSc
 • Type onderzoek: in deeltijd
 • Campus: Cranfield-campus

Voor wie is het?

De Systems Thinking Practice MSc, die in 2021 van start gaat, heeft tot doel de kennis en het begrip van degenen in posities in hun mid-career besluitvormingsrollen of onderdeel van strategieontwikkeling te vergroten.

Het brede doel van het beroep van Systems Thinking Practitioner is om besluitvormers in strategische en leiderschapsrollen te ondersteunen bij het begrijpen en aanpakken van complexe en soms zelfs 'meerlagige' problemen door middel van deskundige systeemanalyse.

Deze leerlingstandaard is goedgekeurd voor levering door het Instituut voor Leerlingplaatsen en Technisch Onderwijs. Beginnen met het leerlingwezen is echter pas mogelijk als een geschikte eindpuntbeoordelingsorganisatie (EPAO) een 'in principe' toezegging heeft gedaan aan het Education and Skills Funding Agency (ESFA) om beoordelingen te geven over deze leerlingstandaard. Zodra de 'in principe'-toezegging is goedgekeurd door ESFA, wordt financiering voor het starten van een leerling toegestaan en wordt dit bericht verwijderd.

Cursus details

Onze onderwijsfilosofie wordt geleid door de basisprincipes van:

 • Praktijk- en onderzoeksgestuurd onderwijs via een cursusteam dat actieve beoefenaars en onderzoekers zijn;
 • Door technologie ondersteund leren om de betrokkenheid van studenten en beschikbare tijd te maximaliseren om de studentervaring te maximaliseren;
 • Leren door een mix van formatieve en summatieve feedback en beoordeling met behulp van verschillende methoden.

De cursus wordt gegeven door middel van een mix van methoden ter plaatse en op afstand. Drie modules worden gegeven als residentiële modules, waarin face-to-face lezingen, workshops en groepswerk worden gecombineerd. Twee modules beginnen met een korte woonperiode en lopen vervolgens door tot voltooiing op de werkvloer. Vier van de kernmodules worden onderwezen via ons leerportaal en bieden de student flexibiliteit. Twee modules beginnen ter plaatse, maar worden vervolgens voltooid door te oefenen op de werkplek, met begeleiding op afstand door academisch personeel van Cranfield.

Er zal volledig gebruik worden gemaakt van blended learning, waarbij materiaal voor afstandsonderwijs via de ELO wordt gecombineerd met online en onsite workshops. Tijdens de cursus wordt een grote verscheidenheid aan methoden en materialen voor leren op afstand gebruikt. Dit is gestructureerd rond een kern van online lesmateriaal en ondersteunende tekst, met aanvullende multimediamethoden die worden gebruikt om de leertijd en benaderingen van studenten te maximaliseren. Dit kunnen audiopodcasts en audiovisuele op multimedia gebaseerde bronnen zijn.

Cursuslevering

Cursussen, schriftelijke examens, mondelinge examens, portfolio en, alleen voor de MSc, een individuele scriptie

modules

Het up-to-date en actueel houden van onze cursussen vereist constante innovatie en verandering. De modules die wij aanbieden weerspiegelen de behoeften van het bedrijfsleven en de onderzoeksinteresses van onze medewerkers en kunnen als gevolg daarvan veranderen of worden ingetrokken als gevolg van onderzoeksontwikkelingen, wetgevingswisselingen of om een ​​aantal andere redenen. Wijzigingen kunnen ook worden ontworpen om de leerervaring van studenten te verbeteren of om te reageren op feedback van studenten, externe examinatoren, accreditatie-instanties en industriële adviespanels.

Om u een voorproefje te geven, hebben we de verplichte en (indien van toepassing) keuzevakken op een rijtje gezet die momenteel bij deze cursus zijn aangesloten. Alle modules zijn slechts indicatief en kunnen tijdens het jaar van inschrijving worden gewijzigd.

Verplichte modules

Alle modules in de volgende lijst moeten worden opgenomen als onderdeel van deze cursus:

 • Grondbeginselen van systeemdenken
 • Inleiding tot systeemmethoden
 • Dialoog en samenwerking
 • Systemen praktijk
 • Systeemleiderschap en organisatiegedrag
 • Formele weergave van systemen
 • Complexe systemen
 • Systeemonderzoeksmethoden
 • Systeemdenken, ontwikkeling en exploitatie
 • Filosofie en theorie van systeemdenken
 • Architecten van ondernemingen
 • Systeemdenken voor sociale verandering
 • Systems Thinking Thesis

Je carriere

De belangrijkste mogelijkheid voor afgestudeerden is om hun studie af te ronden en door te gaan met hun carrière binnen hun huidige organisatie, en een veel groter bewustzijn en expertise te hebben op het gebied van systeemdenken. De cursus heeft ook tot doel ervoor te zorgen dat afgestudeerden beter voorbereid zijn op de huidige en opkomende eisen van de steeds complexere eisen van de wereld waarin we leven en waarin we leven.

Hoe te solliciteren

Kandidaten kunnen worden uitgenodigd om een interview bij te wonen. Kandidaten die buiten het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd, kunnen worden geïnterviewd via een telefoon- of videoconferentie.

Toelatingseisen

Een graad in de eerste of tweede klas of gelijkwaardig in exacte wetenschappen, techniek of wiskunde. Als alternatief kan een lagere kwalificatie samen met passende werkervaring aanvaardbaar zijn.

de Engelse taal

Als je een internationale student bent, moet je bewijzen dat je een bevredigend testresultaat hebt behaald in een Engelse kwalificatie. De minimale standaard verwacht van een aantal geaccepteerde cursussen is als volgt:

 • IELTS Academic - 7
 • TOEFL - 92
 • Pearson PTE Academic - 65
 • Cambridge English Scale - 180
 • Cambridge English: Advanced - C
 • Cambridge Engels: Proficiency - C

Trinity College London Integrated Skills in English III - minimale algehele score van voldoende

Naast deze minimumscores wordt van u verwacht dat u een evenwichtige score behaalt voor alle elementen van de test. We behouden ons het recht voor om een ​​testscore te weigeren als een van de elementen van de testscore te laag is.

We accepteren alleen tests die binnen twee jaar na uw registratiedatum zijn genomen (met uitzondering van Cambridge Engelse tests zonder einddatum).

Studenten die een Tier 4 (General) visum nodig hebben, moeten ervoor zorgen dat ze aan de Engelse taalvereisten van UK Visas and Immigration (UKVI) kunnen voldoen en we raden aan een IELTS voor UKVI-test te boeken.

Veiligheidsgoedkeuring voor Shrivenham

Sommige cursussen van Cranfield University worden gegeven aan de Defensie Academie van het Verenigd Koninkrijk, Shrivenham, een site van het Ministerie van Defensie (MoD). Alle aanvragers van cursussen die geheel of gedeeltelijk bij Shrivenham worden gegeven, moeten de BPSS (HMG Baseline Personnel Security Standard V4 april 2014) voltooien voorafgaand aan registratie voor de cursus of moeten al een veiligheidsmachtiging van dit niveau of hoger hebben.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder