MSc in strategisch projectmanagement

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Strategisch projectmanagement bij Heriot-Watt University onderscheidt zich van andere projectmanagementprogramma's door meer nadruk te leggen op de strategische vereiste bij het beheer van een projectenportfolio om organisatiedoelen te behalen.

Op deze manier omvat strategisch projectbeheer zowel projectmanagement als een proces om eindproducten en verandermanagement te leveren als een proces om de rationele en emotionele buy-in vast te leggen van de mensen die getroffen zijn door een verandering om het succes te verzekeren. Een postdoctorale kwalificatie in strategisch projectbeheer kan ten goede komen aan individuen in het bedrijfsleven, engineering, IT of de wetenschap, wiens taak het beheren of leiden van werk met een strategische focus en een gedefinieerd einddoel is.

Dit programma weerspiegelt de inhoud van de Project Management Institute of Knowledge en de Association of Project Management APM Body of Knowledge.

Januari nieuwkomers

Studenten die het programma in januari starten, moeten opmerken dat het full-time werkt voor een proefschrift van 2 semesters (12 maanden) (februari tot april, 3 maanden) (totaal 16 maanden), of part-time loopt voor 4 semesters (24 maanden) proefschrift ( Maart tot augustus, 6 maanden) (totaal 30 maanden).

Studenten die zich inschrijven voor de intake-programma's van januari hoeven tijdens de zomervakantie niet op de campus te zijn.

Cursusinhoud

Studenten bestuderen acht kernthema's, namelijk:

 • Strategisch projectmanagement (semester 1)
 • Bedrijfsmodellen: thema's
 • Strategische verandering (semester 1)
 • Leiderschap (semester 1)
 • Onderzoeksfilosofie
 • Kwaliteitsmanagement en engineering (semester 2)
 • Project Management (Semester 2)
 • Leiderschaps- en organisatieprestatiedesertatie (semester 3)

Optioneel aangeboden cursussen omvatten:

 • Systeemdenken en analyse
 • Vraag en inventarisplanning
 • Personeelszaken
 • Financiën
 • Internationale marketing

Naast deze geleerde cursussen, volgen studenten die de masteropleiding volgen een proefschrift / onderzoeksproject.

Carrière

Afgestudeerden die deze graad hebben behaald in de afgelopen acht jaar, hebben een significant effect op hun loopbaanontwikkeling gemeld. Project management kansen omvatten die in financiële diensten, farmaceutische producten, olie en gas, en de bouw. Afgestudeerden kunnen ook doorstromen naar portfolio management, event management en verandermanagement rollen.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het leermiddel was op de middelbare school, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5 (waarbij alle elementen zijn geslaagd voor 6.0 of hoger). Kandidaten die het secundair en tertiair onderwijs hebben voltooid, moeten bewijsstukken overleggen. Een minimum van een jaar full-time studie in het Engels is vereist.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad