MSc in stedenbouw en beleidsontwerp

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

112898_10_Urban-Planning-and-Policy-Design.jpg

Missie en doelen

In het stedelijke planningsspectrum kan enerzijds de consolidatie van een reeks activiteiten voor stedelijk beheer die geavanceerde interpretatie en toepassing vereisen, worden vastgesteld: de ontwikkeling van algemene hulpmiddelen voor stedelijke planning; infrastructuur, huisvesting, transport, diensten en milieubeleid; beheer van complexe programma's en projecten. Aan de andere kant neemt de vraag naar nieuw stedelijk en territoriaal beleid dat specifieke vakbekwaamheid vereist, toe.

Deze Master of Science biedt een geavanceerde academische route in het ontwerpen van ruimtelijke ordeningen en stedelijk beleid, om de stad, het territorium en de omgeving te transformeren en te beheren.

Hoofdonderwerpen

Stedenbouw, Stedenbouw en design, Stedelijk beleid, Planningstheorie en -praktijk, Beleidsanalyse, Moderne stad, Infrastructuurplanning en -ontwerp, Energie en stedenbouw, Woningen en buurten, Regionale economie, Europese economie en welzijn, Stedelijke etnografie, Conflictbeheersing, Land gebruik ethiek en de wet, slimme steden en stedelijke innovatie, technieken van stedelijke simulatie, evaluatie van stedelijke transformaties.

Carrièremogelijkheden

De belangrijkste professionele kansen voor afgestudeerden van de Master of Science zijn in de free-lance sector (na het afleggen van de professionele examens) en in instellingen en publieke en private organisaties die de stad, het territorium en de omgeving transformeren en beheren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Politecnico di Milano is a technical university located in the heart of the most productive region in Italy. The university is a point of reference in Italy and internationally as far as the Architect ... Lees meer

Politecnico di Milano is a technical university located in the heart of the most productive region in Italy. The university is a point of reference in Italy and internationally as far as the Architecture, Design and Engineering fields are concerned. Programmes are available in English. Lees Minder
Milaan , Como , Lecco , Cremona , Piacenza , Mantua , Milaan + 6 Meer Minder