MSc in stadsplanning en design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

In de praktijk bestaat er een gemeenschappelijke spanning tussen enerzijds degenen die het planningsbeleid ontwikkelen en interpreteren, en anderzijds de ontwerpers van steden. Dit programma brengt deze groepen bij elkaar om deel te nemen aan projectmatig leren. Je ontwikkelt planningsonderzoek, stedelijke analyse en ontwerpvaardigheden voordat je beslist of je een thesis of proefschrift over stedenbouwkunde voltooit. Beide opties kunnen worden ingevuld als werkgebaseerde onderzoeken met kansen voor zomerstages.

Stedenbouwkundige en design hoogtepunten

Deze cursus is uniek vanwege de betrokkenheid bij de praktijk in plaats van het vasthouden aan traditionele academische onderwerpen. De kernvaardigheden die stadsontwerpers en planners nodig hebben, zijn duidelijk gedefinieerd en vormen de basis voor de cursus.

Wereldwijde kansen

Er zijn fantastische mogelijkheden om te werken met planning en stadsontwerp, zowel lokaal als wereldwijd. Belfast is een stad die zich snel ontwikkelt en dit weerspiegelt een groter vertrouwen in stadsvernieuwing en ontwikkeling op nationaal niveau. Veel pas afgestudeerden werken in de stedenbouwkundige instanties en adviesbureaus in het Verenigd Koninkrijk en Ierland samen met anderen die werkzaam zijn op het gebied van huisvesting, natuurlijk erfgoed en hernieuwbare energie.

Professionele accreditaties

Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) geaccrediteerd als een op zichzelf staand programma. Royal Town Planning Institute (RTPI) geaccrediteerd indien voltooid na een geaccrediteerde undergraduate planning diploma.

Internationaal gerenommeerde deskundigen

De personeelsleden die verantwoordelijk zijn voor het afleveren van de MSc, hebben verschillende professionele en onderzoeksachtergrond. Deskundigheid van het personeel omvat internationale ontwikkeling, duurzame ontwikkeling, ontwikkelingseconomie en planningbeleid en -praktijk. Elk lid zal een ander perspectief geven binnen de cursus, zodanig dat zowel de theoretische als de toegepaste elementen volledig zullen worden ontwikkeld en een afgerond hoger onderwijsniveau zal resulteren.

Ervaring van studenten

Er wordt veel nadruk gelegd op de ontwikkeling van probleemoplossende vaardigheden tijdens live-projecten in dit programma. De optie van stage voor de thesismodule weerspiegelt het lokale vertrouwen binnen de plannings- en stedenbouwkundige sector van de kwaliteit van het QUB-studentenwerk. Plaatsingen kunnen plaatsvinden in planningskantoren, in bouwpraktijken of in aanverwante groepen in de erfgoed-, milieu- of gemeenschapssector. De omgeving van de universiteit is buitengewoon aangenaam: Noord-Ierland en Belfast zijn door The Sunday Times in 2018 gemarkeerd als de beste plekken om in het Verenigd Koninkrijk te wonen. Belfast en de Causeway Coast zijn door Lonely Planet uitgeroepen tot de beste regio's om te bezoeken in de wereld door Lonely Planet in 2018. Bovendien kan de manier waarop Noord-Ierland na de Brexit wordt gepositioneerd, het de meest geschikte locatie in het Verenigd Koninkrijk maken voor gemakkelijke interactie met de EU.

"In een steeds meer verstedelijkende wereld vertegenwoordigen steden zowel de grootste sociale, ecologische als economische uitdagingen en kansen voor planners en stedenbouwkundigen om een duurzamere omgeving en rechtvaardige samenlevingen te creëren."

Dr. Neil Galway, programmadirecteur voor MSc City Planning and Design

cursus details

De MSc is ontworpen om u in staat te stellen real-world projectmanagementvaardigheden te ontwikkelen door het afronden van live ontwerpprojecten voor klanten uit de lokale overheid en de gemeenschap. Je krijgt ook vaardigheden voor stedelijke analyse en data-analyse die je kunt gebruiken om een strategisch herstelbeleid en ontwerpoplossingen te ontwikkelen. De inhoud van de cursus biedt theoretische en praktische aandacht voor een breed scala aan onderwerpen, waaronder:

 • Groene infrastructuur
 • De inclusieve stad
 • Stedelijke technologische ontwikkelingen
 • Lage koolstofovergang
 • Kritische erfgoedperspectieven
 • Steden en de e-economie
 • Planning van de dialectiek tussen stad en platteland
 • Demografische uitdagingen
 • De toekomst van stedelijke huisvesting
 • Gezondheid in toekomstige steden

Lesuren

15 lesuren per week, verdeeld over 5 dagen (ma-vr)

Carriere vooruitzichten

Invoering

Onze afgestudeerden belanden in leidende posities in de centrale en lokale overheid en in planningsadviesbureaus in de privésector. Sommigen van hen zijn belangrijke milieucampagnes gaan leiden, zoals verzet tegen fracking; samenwerken met NGO's zoals Friends of the Earth; en samenwerken met communities om hun buurten beter te maken, bijvoorbeeld met kansarme groepen.

Werk na de cursus

Voorbeelden van werkgelegenheid: stedenbouwkundige ontwerp- en planningspraktijken, onderzoeksinstellingen, GIS-bedrijven, huisvestingsorganisaties, communautaire belangenbehartigingsgroepen, milieu- en gemeenschapssector-NGO's.

Werkgelegenheid Links

Afgestudeerde werkgevers zijn onder meer de gemeenteraad van Belfast, het ministerie van Infrastructuur en andere planningsbureaus voor de publieke en private sector.

Leren en onderwijzen

Leren en onderwijzen zijn onderverdeeld in de volgende:

IT-zelfstudies

Demonstrator-geleide IT-vaardigheden tutorials om ervoor te zorgen studenten ontwikkelen GIS en data visualisatie vaardigheden zoals vaardigheid in Photoshop, Illustrator en Sketch Up.

Project sessies

Een sleutelcomponent voor alle groepsprojecten waarbij docenten feedback geven over studentenideeën in kleine groepen tijdens de voltooiing van live projecten voor professionele klanten.

Zelfstudie

Dit is een essentieel onderdeel van het leven als student van een koningin wanneer belangrijke persoonlijke lectuur, betrokkenheid bij e-learningmiddelen, reflectie op feedback tot nu toe en opdrachtenonderzoek en voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd.

seminars

Door studenten aangestuurde thematische presentaties over belangrijke mondiale thema's vormen een cruciaal onderdeel van dit programma. Door de nadruk te leggen op onderzoek en relevante informatie over de student te interpreteren, kan het programma zijn interesses incorporeren en vervullen.

Beoordeling

Aan de cursus gerelateerde beoordelingen worden hieronder beschreven:

Een combinatie van groepsrapporten, individuele opdrachten, studentenpresentaties, portfolio-inzendingen en rollenspeloefeningen met een proefschrift gebaseerd op een onafhankelijk onderzoeksproject over het derde semester.

uitrusting

De planningsafdeling heeft een toegewijde studioruimte samen met verschillende gedeelde werkplaatsfaciliteiten met 3D-printers, plotters, lasersnijders en traditionele apparatuur voor modelbouw. Door zich bij de grotere school voor natuurlijke en gebouwde omgeving aan te sluiten in 2016, hebben studenten in Planning ook toegang tot GIS-laboratoria.

Toegangsvereisten

Afstuderen

 • Normaal gesproken is een 2.2 Honours diploma of een gelijkwaardige kwalificatie aanvaardbaar voor de universiteit in een relevant onderwerp.
 • Kandidaten met kwalificaties van minder dan 2,2 Honours degree-standaard, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit, worden van geval tot geval beoordeeld als ze een aanvaardbare ervaring kunnen aantonen.
 • De Erkenning van Prior Learning Policy van de universiteit biedt richtlijnen voor de beoordeling van ervaringsleren (RPEL).

Internationale studenten

Raadpleeg de specifieke informatie voor uw land voor informatie over internationale kwalificatie-equivalenten.

Engelse Taalvereisten

Bewijs van een IELTS * -score van 6,5, met niet minder dan 5,5 in elk onderdeel, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit is vereist. * Genomen in de afgelopen 2 jaar.

Internationale studenten die een aanvraag willen indienen bij Queen's University Belfast (en voor wie Engels niet hun eerste taal is), moeten hun bekwaamheid in het Engels kunnen aantonen om ten volle te kunnen profiteren van hun studie of onderzoek. Niet-EER-onderdanen moeten ook voldoen aan de Britse Visa en Immigration (UKVI) immigratievereisten voor de Engelse taal voor visumdoeleinden.

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je aan deze opleiding begint, biedt INTO Queen's University Belfast een scala aan Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn bedoeld om uw Engelse bekwaamheid voor toelating tot dit niveau te verbeteren.

 • Academisch Engels: een intensieve cursus Engels en studievaardigheden voor succesvol universitair onderzoek op universitair niveau
 • Pre-sessioneel Engels: een korte intensieve academische cursus Engels voor studenten die een opleiding volgen aan Queen's University Belfast en die hun Engels moeten verbeteren.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Lees meer

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Lees Minder