Overzicht

Sport maakt deel uit van het DNA van Manchester. Het is een groot kenmerk van de geschiedenis, het karakter en de economie van de stad. En het is ook een groot deel van Manchester Met.

Als een van de weinige managementprogramma's in het VK die zich uitsluitend op sport richten, behandelen we onderwerpen zoals sportbeleid, sportmarketing en data-analyse.

In tegenstelling tot andere cursussen in het land, zul je ook gebieden zoals politiek, financiën en wetgeving verkennen om te begrijpen hoe ze van toepassing zijn op de sportindustrie.

De nieuwste ontwikkelingen in de sport

Alles wat je tijdens deze cursus leert, is geïnformeerd door de Sports Advisory Board van de belangrijkste branchedeskundigen van de universiteit.

Al onze lessen worden door onderzoek geleid. De meerderheid van onze medewerkers staat internationaal bekend om hun onderzoek op het gebied van sportbeleid, recht, politiek, marketing en meer.

Ons docententeam werkt nauw samen met belangrijke brancheorganisaties over de hele wereld, waaronder UK Sport, het IOC, de FIFA en de RFY. We hebben ook links met de lokale organiserende commissies van de Olympische Spelen van Londen 2012 en Tokyo 2020, en de Wereldbeker Qatar 2022.

Nadat je bent afgestudeerd, ben je voorbereid op een carrière in sportzaken en management, beleid en bestuur in de publieke en private sector.

Kenmerken en voordelen

 • Mondiale sportstad - Manchester is een wereldberoemde sportstad. De thuisbasis van twee internationaal erkende voetbalclubs en andere grote sportstadions, de stad is een bestemming voor alle dingen sport.
 • Ontdek het sportbeleid - in tegenstelling tot soortgelijke cursussen in het Verenigd Koninkrijk, helpen we u grip te krijgen op het sportbeleid. We hebben betrekking op welzijn en individuele, sociale, gemeenschaps- en economische ontwikkeling.
 • Uitmuntendheid in het lesgeven - leer van een team met een schat aan industrie en onderzoekservaring op verschillende sportgebieden zoals beleid, marketing en mega-evenementen.
 • Verbindingen - we hebben sterke banden met spraakmakende sportclubs en -organen, zoals Manchester City en Manchester United, het English Institute of Sport en de Tokyo 2020 Olympics.
 • Behandel een reeks vitale gebieden - onderzoek kernmodules, waaronder beheer van sportevenementen, bedrijfsanalyses, internationaal strategisch management en meer om uw carrièremogelijkheden in de sport uit te breiden.

Carriere vooruitzichten

We hebben deze cursus ontworpen met de Sports Advisory Board van de universiteit, die bestaat uit belangrijke experts uit de sportindustrie, om ervoor te zorgen dat studenten afstuderen met de praktische vaardigheden en kennis die zeer gewild zijn bij toonaangevende sportwerkgevers.

We willen u helpen inzicht te krijgen in de complexe aard van zaken en beleid om u te helpen werk te vinden op uw ideale gebied. Naast de kernvakken die je bestudeert, krijg je ook vitale onderzoeksvaardigheden die indruk zullen maken op werkgevers.

Tegen de tijd dat je afstudeert, ben je klaar voor rollen in verschillende sportactiviteiten en management-, beleid- en governancespecialismen - in de publieke en private sector, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.

cursus details

We willen de volgende generatie sportmanagementprofessionals produceren, daarom zijn onze cursussen erop gericht om studenten de kennis en vaardigheden te bieden die zeer gegeerd zijn bij werkgevers in de sector. Al onze lessen zijn door onderzoek aangestuurd en de meerderheid van onze medewerkers staat internationaal bekend om hun toonaangevende onderzoek op het gebied van sportbeleid, sportrecht, sportpolitiek, sportmarketing en sportactiviteiten en management.

Daarnaast werken onze medewerkers nauw samen met belangrijke brancheorganisaties over de hele wereld, waaronder UK Sport, het IOC, de FIFA en de RFY, evenals de lokale organiserende commissies van de Olympische Spelen van Londen 2012 en Tokyo 202 en de Qatar. Wereldbeker 2022. Verder onderhoudt de universiteit sterke banden met spraakmakende sportclubs en -organen, zoals Manchester United FC en Manchester City FC, het National Football Museum en het English Institute of Sport.

Core Units

 • Sportbeleid en politiek
 • Beleid en management van sportevenementen
 • Business Analytics
 • Sportmarketing
 • Sportzaken en management
 • Internationaal strategisch management
 • Masters level learning
 • Proefschrift

Optie eenheden

Kies er een uit een lijst, waaronder:

 • Sportwet
 • Internationaal zakendoen en opkomende markten

Plaatsingsopties

De universiteit onderhoudt sterke banden met de industrie, en nationale plaatsingsmogelijkheden worden het hele jaar aangeboden aan degenen die deelnamen aan de cursus.

vergoedingen

Britse en EU-studenten

Britse en EU-studenten: voltijdtarief: £ 9.250 per jaar. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van uw cursus, mits u het in de normale tijd afwerkt (geen herhaling van jaren of pauzes in de studie).

Niet-EU- en Channel Island-studenten

Kosten voor deze cursus moeten nog worden bevestigd en zullen binnenkort worden bijgewerkt.

Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 44 andere vakken van Manchester Metropolitan University »

Laatst bijgewerkt op November 16, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
9,250 GBP
Britse en EU-studenten
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019