MSc in sportzaken, management en beleid

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Thuisbasis van twee premiership voetbalteams, de oudste cricketvelden van het land en een gerenommeerd velodrome - er is geen betere plek om sport te studeren dan Manchester.

Overzicht

Sport maakt deel uit van het DNA van Manchester. Het is een groot kenmerk van de geschiedenis, het karakter en de economie van de stad. En het is ook een groot deel van Manchester Met.

Als een van de weinige managementcursussen in het Verenigd Koninkrijk die zich uitsluitend op sport richten, behandelen we onderwerpen als sportbeleid, sportmarketing en bedrijfsanalyse.

In tegenstelling tot andere cursussen in het land, zul je ook gebieden zoals politiek, financiën en wetgeving verkennen om te begrijpen hoe ze van toepassing zijn op de sportindustrie.

De nieuwste ontwikkelingen in de sport

Alles wat je tijdens deze cursus leert, is geïnformeerd door de Sports Advisory Board van de belangrijkste branchedeskundigen van de universiteit.

Al onze lessen zijn gebaseerd op onderzoek. De meerderheid van onze medewerkers staat internationaal bekend om hun onderzoek op het gebied van sportbeleid, recht, politiek, marketing en meer.

Ons docententeam werkt nauw samen met belangrijke brancheorganisaties over de hele wereld, waaronder UK Sport, het IOC, de FIFA en de RFY. We hebben ook links met de lokale organiserende commissies van de Olympische Spelen van Londen 2012 en Tokyo 2020, en de Wereldbeker Qatar 2022.

Nadat je bent afgestudeerd, ben je voorbereid op een carrière in sportzaken en management, beleid en bestuur in de publieke en private sector.

Lengte

 • 1 jaar: voltijds
 • 2 jaar: deeltijd

Kenmerken en voordelen

 • Mondiale sportstad - Manchester is een wereldberoemde sportstad. De thuisbasis van twee internationaal erkende voetbalclubs en andere grote sportstadions, de stad is een bestemming voor alle dingen sport.
 • Ontdek sportbeleid - In tegenstelling tot vergelijkbare cursussen in het Verenigd Koninkrijk, helpen we u het sportbeleid onder de knie te krijgen. We hebben betrekking op welzijn en individuele, sociale, gemeenschaps- en economische ontwikkeling.
 • Uitmuntend onderwijs - Leer van een team met een schat aan industrie en onderzoekservaring op verschillende sportgebieden, zoals beleid, marketing en mega-evenementen.
 • Verbindingen - We hebben sterke banden met spraakmakende sportclubs en -instanties, zoals Manchester City en Manchester United, het English Institute of Sport en de Olympische Spelen in Tokyo 2020.
 • Behandel een aantal vitale gebieden - Bestudeer kernmodules, waaronder beleid en management van sportevenementen, bedrijfsanalyse, internationaal strategisch management en meer om uw carrièremogelijkheden in de sport uit te breiden.

Accreditaties, Awards en aanbevelingen

 • De Business School is geaccrediteerd door de Association of MBA's. AMBA-accreditatie vertegenwoordigt het hoogste prestatieniveau in het postdoctorale bedrijfsonderwijs.
 • De Business School is geaccrediteerd door de Association om Collegiate Schools of Business te bevorderen. Dit betekent dat we internationaal worden erkend voor het voldoen aan wereldwijde normen van uitmuntendheid in bedrijfs- en managementopleidingen.

Carriere vooruitzichten

We hebben deze cursus ontworpen met de Sports Advisory Board van de universiteit, die bestaat uit belangrijke experts uit de sportindustrie, om ervoor te zorgen dat studenten afstuderen met de praktische vaardigheden en kennis die zeer gewild zijn bij toonaangevende sportwerkgevers.

We willen u helpen inzicht te krijgen in de complexe aard van zaken en beleid om u te helpen werk te vinden op uw ideale gebied. Naast de kernvakken die je bestudeert, krijg je ook vitale onderzoeksvaardigheden die indruk zullen maken op werkgevers.

Tegen de tijd dat je afstudeert, ben je klaar voor rollen in verschillende sportactiviteiten en management-, beleid- en governancespecialismen - in de publieke en private sector, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.

Toelatingseisen

Een goede Britse graad (minimaal 2: 2), of internationaal equivalent, in elk onderwerp.

Voor internationale aanvragers is IELTS vereist met een overall score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een equivalent geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Let op: om je aan te melden voor deze cursus, hoef je maar één referentie op te geven.

Ontmoet de experts

cursus details

We willen de volgende generatie professionals op het gebied van sportmanagement produceren, daarom zijn onze cursussen erop gericht studenten de kennis en vaardigheden te bieden die zeer gewild zijn bij werkgevers in de branche. Al onze lessen zijn gebaseerd op onderzoek en de meerderheid van onze medewerkers staat internationaal bekend om hun toonaangevende onderzoek op het gebied van sportbeleid, sportrecht, sportpolitiek, sportmarketing en sportzaken en -management.

Daarnaast werken onze medewerkers nauw samen met belangrijke brancheorganisaties over de hele wereld, waaronder UK Sport, het IOC, de FIFA en de RFY, evenals de lokale organiserende commissies van de Olympische Spelen van Londen 2012 en Tokyo 202 en de Qatar. Wereldbeker 2022. Verder onderhoudt de universiteit sterke banden met spraakmakende sportclubs en -organen, zoals Manchester United FC en Manchester City FC, het National Football Museum en het English Institute of Sport.

Jaar 1

Je bestudeert acht kernonderwerpen, met inbegrip van sportbeleid en politiek en sportzaken en -management, evenals een diepgaand onderzoeksproject. Je kunt je leren ook aanpassen met één optie in Sport Law of International Business and Emerging Markets.

Core Units

Master niveau leren

Deze unit ontwikkelt het kritisch denken van studenten en andere geavanceerde studievaardigheden, waaronder analyse-, schrijf- en referentievaardigheden, om succesvol te werken op Masters-niveau. Indicatieve onderwerpen binnen deze eenheid zijn: geavanceerde studievaardigheden, waaronder kritisch lezen en schrijven; het belang van een kritische beoordeling van academisch werk en andere bronnen; de aard en het doel van onderzoek; wat maakt goed onderzoek; hoe om te gaan met onderzoek; en het aannemen van professionele en academische normen.

Sportbeleid en politiek

Deze eenheid laat studenten kennis maken met de belangrijkste debatten, concepten en theorieën die worden gebruikt bij de studie van sportbeleid en -politiek. Het onderzoekt de belangrijkste theoretische benaderingen van de analyse van sportbeleid en sleutelconcepten in de studie van sportpolitiek, bijvoorbeeld 'soft power' en 'governance'. Indicatieve onderwerpen binnen deze eenheid zijn onder meer: het politieke gebruik van sport-mega-evenementen; de politieke economie van sport; sportbestuur; sportontwikkeling in internationale contexten; en morele dilemma's in het wereldwijde sportbeleid (zoals match-fixing, gokken en doping).

Beleid en management van sportevenementen

Deze eenheid richt zich op de organisatie, het management en de beleids / governance-implicaties van enscenering van sportevenementen (zoals een Olympische Spelen of FIFA World Cup). De eenheid wil met name licht werpen op de belangrijke beslissingen waarmee sportevenementmanagers in het hedendaagse tijdperk worden geconfronteerd, waaronder kwesties met betrekking tot evenementcommunicatie, legacy van evenementen, beveiliging van evenementen, corruptie en match-fixing, promotie en branding en gezondheid en welzijn .

Business Analytics

De eenheid zal studenten voorzien van vaardigheden en kennis met betrekking tot de verwerking en analyse van gegevens die doorgaans door organisaties worden gegenereerd. Studenten zullen kennis maken met het concept van self-service business intelligence en welke impact dit zal hebben op hun toekomstige carrièrepad. Het overkoepelende thema van de unit houdt rekening met de kernprincipes van bedrijfsanalyse. Indicatieve onderwerpen binnen deze eenheid zijn onder meer: hoe organisaties al hun gegevens begrijpen; hoe gegevens kunnen worden benut om het besluitvormingsproces effectief te ondersteunen; en de manieren waarop bruikbare informatie kan worden gecreëerd en gecommuniceerd.

Sportmarketing

Deze eenheid onderzoekt de twee belangrijkste onderdelen van sportmarketing: (i) de marketing van sport, en (ii) marketing via sport. Het eerste deel van de unit laat studenten kennismaken met belangrijke marketingtheorieën en hoe deze zich verhouden tot sport. Het onderzoekt met name sportgedrag, segmentatie, producten en merken in sport en prijs- en marketingcommunicatie. Het tweede deel van de eenheid richt zich op marketing via sport, onderzoek naar theorie en praktijk van sportsponsoring, inclusief factoren die het succes van sponsoring beïnvloeden, activering van sponsoring en problemen met beeldoverdracht. Gedurende de hele periode zal de eenheid gebruik maken van hedendaagse voorbeelden uit een breed scala aan sporten en landen om het gevarieerde, wereldwijde karakter van sportmarketing weer te geven.

Sportzaken en management

De eenheid laat studenten kennismaken met de belangrijkste debatten, modellen en theorieën die worden gebruikt bij de studie van sportzaken en management. Het onderzoekt de belangrijkste conceptuele en praktische benaderingen van het bedrijfsleven en management van sport- en sportorganisaties. Indicatieve onderwerpen binnen deze eenheid zijn onder meer: de globalisering van het sportmanagementveld; human resource management in de sport; sport en strategische analyse; risicobeheer in de sport; beheer van sport en public relations; sport branding; sport organisatiecultuur en verandering; managen in sport; leiderschap in de sport; sport economie; en sport, de media en commercialisering.

Internationaal strategisch management

Deze eenheid onderzoekt de aard van strategie en het ontwikkelen van strategisch denken. Binnen deze unit onderzoeken studenten de nieuwste strategische managementtheorieën en praktische hulpmiddelen die organisaties kunnen helpen succesvol te zijn in de hedendaagse internationale zakelijke omgeving. Indicatieve onderwerpen binnen deze eenheid zijn onder meer: strategie als concept en als managementproces; strategiedynamiek; strategie voor het MKB; bedrijfs-, bedrijfs- en netwerkniveau-strategie; strategie en zakelijke functies; strategisch doel en strategische keuze in geglobaliseerde markten; bedrijfsethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en strategie; en leiderschap en strategische verandering.

Proefschrift - Sport, management en beleid

Het proefschrift is voltooid nadat de geleerde eenheden zijn beëindigd. Dit deel van de cursus biedt studenten de mogelijkheid om een gedetailleerd sportonderwerp te onderzoeken en, indien gewenst, samen te werken met een industriële werkgever. In dit onderdeel wordt van studenten verwacht dat ze een complex en realistisch beleid, management of bedrijfsprobleem identificeren, structureren, kaderen en onderzoeken en een substantieel schriftelijk document van hun prestaties en conclusies produceren. De vaardigheden die nodig en ontwikkeld zijn voor succesvol onderzoek zullen de carrière van studenten in de door hen gekozen branche ten goede komen.

Waarschijnlijk optionele eenheden

Sportwet

Deze eenheid laat studenten kennis maken met de belangrijkste debatten, concepten en theorieën die worden gebruikt bij de studie van sportrecht. Het onderzoekt de belangrijkste theoretische en praktische benaderingen van de toepassing van de wet op sport. Indicatieve onderwerpen binnen deze eenheid zijn onder meer: het bestuur van sport; de werking van het Arbitragehof voor Sport en lex Sportiva; Olympische wet; de regulering van doping en match-fixing; stadion- en toeschouwerregeling; bescherming van commerciële en intellectuele eigendom; en de beheersing van geweld.

Internationaal zakendoen en opkomende markten

Deze eenheid zal zich richten op de economische en sociaal-politieke ontwikkeling, het huidige bedrijfsklimaat en zakendoen in geselecteerde opkomende markten. De eenheid zal kijken naar theoretische aspecten van groei en ontwikkeling om aan te pakken hoe markten 'ontstaan'. De eenheid houdt rekening met de ontwikkeling en zakelijke omgeving van geselecteerde markten, waaronder Oost-Azië, China, India, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Voor elk land en elke regio zal worden nagedacht over de kansen en uitdagingen van het zakendoen in elke markt en zal er een analyse plaatsvinden van welke beleidsveranderingen kunnen worden nagestreefd om het bedrijfsklimaat en de economische ontwikkeling verder te verbeteren.

Plaatsingsopties

Een stage is een uitstekende manier om tijdens je studie praktijkervaring op te doen. Het laat zien dat je bereid bent om mee te doen en het is ook een geweldige kans om te beginnen met het opbouwen van je professionele netwerk.

De universiteit onderhoudt een sterke band met de industrie, en nationale plaatsing kansen worden aangeboden het hele jaar door aan studenten die zijn ingeschreven voor deze cursus.

Onze cursusbegeleiders en plaatsingsteam hebben uitstekende banden met sportorganisaties en organisaties, zodat ze je kunnen helpen de juiste gelegenheid te vinden om je sterke punten en ambities te evenaren. Onderweg helpen ze je om belangrijke inzetbaarheidsvaardigheden te ontwikkelen - van werken aan je CV en sollicitaties tot het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.

Afdeling Economie, Beleid en Internationale Zaken

Onze afdeling Economie, Beleid en International Business bevordert de kennis van zaken die er op een hedendaags wereldtoneel toe doen.

De afdeling is toegewijd aan het onderwijzen van excellentie en wordt geleid door professionals van wereldklasse en academische economen. Als reactie op de wereldwijde behoeften van het digitale tijdperk, is het doel om studenten in staat te stellen de enorme gebieden te verkennen die worden beïnvloed door economie en beleid.

vergoedingen

Britse en EU-studenten
 • Britse en EU-studenten: voltijdtarief: £ 9.250 per jaar. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van je cursus, mits je het in de normale tijd afwerkt (geen herhalingsjaren of pauzes in studie).
 • Britse en EU-studenten: deeltijdtarief: £ 4.625, - bestudeerd per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het in de normale tijdspanne voltooit (geen herhaaljaren of pauzes tijdens de studie).
Niet-EU- en Channel Island-studenten
 • Niet-EU internationale studenten en studenten op Channel Island: Voltijdtarief: £ 16.500 per jaar. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van je cursus, mits je het in de normale tijd afwerkt (geen herhalingsjaren of pauzes in studie).
 • Niet-EU internationale studenten en Channel Island-studenten: deeltijdtarief: £ 8.250, - per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het in de normale tijdspanne voltooit (geen herhaaljaren of pauzes tijdens de studie).
Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

Deeltijdstudenten mogen elk academiejaar maximaal 90 studiepunten nemen.

Bijkomende kosten

Alle boeken die nodig zijn voor de cursus zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. De universiteit heeft ook pc-laboratoria en een leenservice voor laptops. Veel studenten kiezen er echter voor om enkele van de kernboeken voor de cursus en / of een laptop te kopen. Studenten moeten mogelijk ook hun opdrachten en andere documenten afdrukken. De afdrukkosten op de campus beginnen vanaf 5 cent per pagina. Geschatte kosten zijn £ 300 voor een laptop, tot £ 100 voor boeken en afdrukken. Totale optionele kosten: £ 400.

Laatst bijgewerkt op okt 2019

Over de school

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 c ... Lees meer

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 countries. We are ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old according to the Times Higher Education Young University Rankings 2019 which is a measure of our commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Lees Minder

Accreditaties