MSc in sociaal onderzoek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc Social Research is een geavanceerde graad in de methodologie van de sociale wetenschappen. Het is geschikt voor diegenen die zich willen voorbereiden op promotieonderzoek of voor diegenen die de belangrijkste inzetbaarheidsvaardigheden willen vergroten op het gebied van kwalitatief veldwerk, kwantitatief gegevensbeheer en gegevensanalyse.

Als student van dit programma, zul je een breder scala aan expertise putten uit het Centre for Urban and Community Research, het Methods Lab en het Departement Sociologie.

Gevestigd in Londen in een ongelooflijk cultureel divers gebied, hebt u directe toegang tot een van de meest stimulerende veldwerkgebieden waardoor ervaring wordt opgedaan met het uitvoeren van 'live sociologie'. Deze ervaring gecombineerd met het volgen van een rigoureus curriculum betekent dat na succesvolle afronding van de MSc alle studenten bekwaam zullen zijn in het voorbereiden, ontwerpen, uitvoeren en presenteren van sociaal onderzoek op hoog niveau dat geschikt is voor alle soorten publiek.

Gedurende de opleiding zul je een rigoureuze opleiding volgen in zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksontwerpen en -technieken.

De belangrijkste onderzoekstechnieken zijn:

 • Afnemen van interviews
 • Etnografisch onderzoek
 • Discoursanalyse
 • Visuele sociologie
 • Computerondersteunde kwalitatieve data-analyse
 • Werken met kwantitatieve vergelijkende gegevens
 • Meervoudige regressie-analyse
 • Modellering op meerdere niveaus
 • Longitudinale modellering
 • Structurele vergelijkingsmodellering
 • Latente klassenanalyse

Vooruit denken

We moedigen studenten aan om hun MSc-graad te gebruiken als platform voor promotieonderzoek. Goldsmiths maakt deel uit van het South East Network for Social Sciences (SeNSS), waarmee studenten volledig gefinancierde ESRC-doctoraatsstudenten kunnen aanvragen.

Voor diegenen die specifieke onderzoeksvaardigheden willen verfijnen om groepen en doelgroepen beter te begrijpen, hebben medewerkers van het programma jarenlange ervaring in het werken met liefdadigheidsinstellingen, overheidsinstellingen en bedrijven uit de particuliere sector, en kunnen zij advies geven over onderzoekstechnieken en verdere trainingen om te voldoen aan op maat gemaakte behoeften .

Structuur

Module titel credits
Sociale gegevens modelleren I 30 studiepunten
Modellering van sociale gegevens II * 30 studiepunten
Theorie, concepten en methoden van sociaal onderzoek I * 30 studiepunten
Theorie, concepten en methoden van sociaal onderzoek II * 30 studiepunten
Proefschrift 60 studiepunten

Beoordeling

De beoordeling bestaat uit cursussen, uitgebreide essays, rapporten, presentaties, praktijkgerichte projecten of essays / logs, groepsprojecten, reflecterende essays en zichtbare en onzichtbare schriftelijke examens.

122461_photo-1496902526517-c0f2cb8fdb6a.jpgNik MacMillan / Unsplash

Toelatingseisen

Je moet een bachelordiploma van ten minste hogere tweede klasse standaard hebben (of verwachten te krijgen) in een relevant / gerelateerd onderwerp.

Je kunt ook in aanmerking komen voor sommige programma's als je geen afgestudeerde bent of als je diploma op een niet-gerelateerd gebied ligt, maar relevante ervaring hebt en kan aantonen dat je de mogelijkheid hebt om op postdoctoraal niveau te werken.

Selectie proces

Als onderdeel van het toelatingsproces, wordt u mogelijk een informeel adviesgesprek aangeboden met de Programmacoror.

Internationale kwalificaties

We accepteren een breed scala aan internationale kwalificaties.

Als Engels niet je eerste taal is, heb je een IELTS-score (of gelijkwaardige Engelse taalkwalificatie) van 6.5 met een schriftelijke 6.5 en geen element lager dan 6.0 nodig om dit programma te studeren. Als je hulp nodig hebt met je Engelse taal, bieden we een aantal cursussen die je kunnen helpen je voor te bereiden op een studie op postdoctoraal niveau.

Hoe te solliciteren

U solliciteert rechtstreeks op Goldsmiths met behulp van ons online sollicitatiesysteem.

Voordat u uw aanvraag indient, moet u beschikken over:

 • Details van uw opleidingsgeschiedenis, inclusief de data van alle examens / beoordelingen.
 • Een elektronische kopie van uw referentie op briefhoofdpapier of het e-mailadres van uw scheidsrechter bij wie we een referentie kunnen aanvragen. Het heeft de voorkeur dat u een academische referentie gebruikt, maar in het geval dat aanvragers er geen kunnen verstrekken, is een professionele referentie aanvaardbaar.
 • Een persoonlijke verklaring - deze kan worden geüpload als Word-document of PDF of online worden ingevuld.
 • Indien beschikbaar, een elektronische kopie van uw educatieve transcriptie (dit is met name belangrijk als u buiten het VK hebt gestudeerd, maar dit is niet verplicht).

U kunt uw voortgang op elk gewenst moment opslaan en terugkeren naar uw toepassing door u aan te melden met uw gebruikersnaam / e-mailadres en wachtwoord.

Wanneer aanvragen

We accepteren aanvragen vanaf oktober voor studenten die in september willen beginnen.

We raden u aan uw aanvraag zo snel mogelijk in te vullen, ook als u uw huidige studieprogramma nog niet hebt voltooid. Het is heel gewoon om een plaats aangeboden te krijgen die afhankelijk is van het behalen van een bepaalde kwalificatie.

Late aanvragen worden alleen overwogen als er spaties beschikbaar zijn.

Als u financiering aanvraagt, kunt u mogelijk een eerdere aanvraagdeadline hebben.

Careers

Je verwerft geavanceerde methodologische kennis binnen de sociale wetenschappen in combinatie met praktische ervaring in het werken met een reeks onderzoekstechnieken en software voor data-analyse. Deze basis biedt een voordelige positie voor het aanvragen van doctoraatsfinanciering of voor een loopbaan waarvoor geavanceerde onderzoeksvaardigheden en kennis vereist zijn.

Een aantal studenten die de MSc in Social Research hebben afgerond, hebben met succes ESRC-financiering verworven voor studies op doctoraal niveau, terwijl anderen zijn toegetreden tot de publieke en derde / ngo-sector, evenals het 'fast track'-programma van de overheid voor sociaal onderzoek door de overheid.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 20 ... Lees meer

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 2016-17 Lees Minder