MSc in ruimtelijke planning

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

 • Dit programma is bedoeld voor studenten met een achtergrond in ruimtelijk georiënteerde disciplines en onderzoeksmethodologie
 • Verkrijg de vaardigheden en kennis om ruimtelijke ontwerpuitdagingen te begrijpen en ruimtelijke transformaties te beheren
 • Kies een specialisatie en verken een aantal vooruitstrevende gebieden binnen ruimtelijke ordening, omgaan met omgeving, mobiliteit of ontwikkeling
 • Bereid je voor op een carrière als beleidsbepaler, stedenbouwkundige, onderzoeker, adviseur of meer

Waarom ruimtelijke ordening studeren aan de Radboud University ?

De masteropleiding Ruimtelijke Ordening van de Radboud University heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kleinschalig onderzoek, waardoor je nauw samenwerkt met medestudenten en veel één-op-één contact hebt met begeleiders.

Daarnaast heeft Radboud een groot netwerk, waardoor je uitstekende mogelijkheden hebt om waardevolle stages te lopen in binnen- of buitenland.

Wat ga je leren?

Ruimtelijke planners zijn gefascineerd door voortdurende en toekomstige veranderingen in steden en regio's en nemen de rol aan als beheerders van die ruimtelijke transformaties - denk aan: regenererende winkelgebieden of oude industriële sites; aanwijzen van waterretentiegebieden; vormgeven van stedelijke mobiliteitsconcepten voor de toekomst.

Aanverwante uitdagingen variëren in schaal, van een individueel bezit tot Europese beleidsvorming. De ondertitel van het programma 'beheer van slimme steden en regio's' weerspiegelt de uitdagingen van de huidige en toekomstige stedelijke samenlevingen, in een tijd dat ambities voor een 'nieuwe stedelijke agenda' voor de 21e eeuw worden geformuleerd, met beleid en strategieën om duurzamer te creëren. en rechtvaardige stedelijke ruimtes.

Deze specialisatie biedt een ander begrip van planning en vormen van praktijken. U wordt aangemoedigd om nieuwe manieren te ontwikkelen om plaatsen te creëren die sociaal, ecologisch en economisch juist zijn. U wordt ook aangemoedigd om uw programma multidisciplinair te benaderen.

Samen met docenten en praktijkmensen ontwikkel je slimme en duurzame oplossingen voor actuele en toekomstige planningsproblemen.

Studenten verlaten dit programma met betere inzichten in:

 • interfaces tussen verschillende planningsconcepten, sectoren, specialisaties en interesses;
 • synergieën die worden gevonden en afwegingen die worden gemaakt samen met deze interfaces;
 • paden waardoor integratieve planning tot uiting komt in beleidsformulering, besluitvorming en projecten op verschillende geografische en institutionele niveaus.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van dit programma zullen worden voorbereid op een carrière als:

 • beleidsmakers
 • Stedelijke planners
 • Planning consultants
 • onderzoekers
 • Project managers

specialisaties

U kunt een specialisatie kiezen die het beste aansluit bij uw passie voor ruimtelijke ordening:

 • Steden, water en klimaatverandering
  Verkrijg alle benodigde kennis en vaardigheden om te werken aan de samenhang tussen stedenbouw, water en milieubeheer.
 • Europese ruimtelijke ordening en ruimtelijke ordening
  Word een ruimtelijke planner die het EU-beleid begrijpt, over de grenzen heen kan samenwerken met planners en in contact komt met andere sectoren zoals milieu en economische ontwikkeling.
 • Planning, grond- en vastgoedontwikkeling
  Ontdek nieuwe perspectieven op stedelijke ontwikkeling die u in een toekomstige rol als stadsontwikkelaar kunt gebruiken, zowel in de publieke als in de private sector.
 • Stedelijke en regionale mobiliteit
  Bekijk verschillende geïntegreerde mobiliteitssystemen of transportmodi op verschillende ruimteschalen. Ontdek nieuwe werkwijzen en strategieën om innovatieve mobiliteitsoplossingen te bieden.

Toelatingseisen

1. Een afgeronde bacheloropleiding vanuit een ruimtelijk georiënteerde discipline
Om toegang te krijgen tot deze master heb je een afgeronde bachelor nodig uit een ruimtelijk georiënteerde discipline, zoals ruimtelijke ordening, menselijke geografie of omgevingsstudies.

2. Een achtergrond in onderzoeksmethodologie
Vanwege het academische karakter van dit programma, vereisen we dat al onze studenten een basistraining in onderzoeksprocessen hebben, bijvoorbeeld onderzoeksontwerp en gegevensanalyse.

Taalvereisten

Om deel te kunnen nemen aan dit programma, moet u vloeiend Engels en Engels verstaan. Aan deze vereiste is voldaan wanneer de student aan een van de volgende voorwaarden voldoet:

 • Heeft met succes een driejarige bacheloropleiding aan een Nederlandse universiteit afgerond.
 • Is een inwoner van Australië, Canada (met uitzondering van Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten van Amerika.
 • Heeft met succes een bacheloropleiding voltooid die volledig in de Engelse taal werd gegeven in een van de volgende landen: EU / EER-landen, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten van Amerika.
 • Heeft met succes een masteropleiding van een Nederlandse hogeschool afgerond.

Alle andere studenten hebben een van de volgende certificaten nodig (alle certificaten mogen niet ouder zijn dan twee jaar).

 • Een TOEFL-score van ≥90, met subscores niet lager dan 18
 • Een IELTS-score van ≥6,5, met subscores niet lager dan 6,0
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) of Certificate of Proficiency in English (CPE) met een C of hoger cijfer

deadlines

Programma's die starten in september

 • Niet-EER-studenten: 1 april
 • EER-studenten: 1 mei

Kwaliteitslabel

Dit programma werd ook beoordeeld als 'Beste masterprogramma' door Elsevier's jaarlijkse enquête over de beste opleidingen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 r ... Lees meer

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 research university. We offer 11 English-taught Bachelor's programmes and 35 English-taught Master’s programmes with many specialisations which will give you the necessary skills and insights into research and practice within your own subject area. You will benefit from our personal teaching style, our top research institutes, and a green and friendly student city. Lees Minder